fkdenim

För två dagar sen visade Filippa K sin S/S08 kollektion, mycket 50-tal och sailor tema på herr. Med det kommer mycket denim, och det gillar vi!
fkdenim1

fkdenim3fkdenim2

/Johan

Fall 1989

Idag fick jag två gamla Levis tee´s av Emelies föräldrar, det är så att hennes farbror har arbetat för Levis under flera år. Senast på deras nordiska lager här i Helsingborg som fick läggas ner för ett år sedan för att de skulle flytta verksamheten till Bryssel. Jag fick t.ex. en limiterad tvättpåse från LVC från honom. Så det finns en del trevliga Levis plagg hemma hos Emelies föräldrar, idag fick jag med mig hem två tuffa tee´s med tryck. De har en skön vintage känsla! Vi hittade även vars sin jeansjacka innan vi åkte hem.

levisold1

levisold2


levisold4


/Johan


Acne A/W 07 - Snapshots

Idag/igår var jag med jobbet och kollade på delar ut deras A/W 07 kollektion i Malmö. Jag har haft lite svårt för plaggen och kollektionen när jag har kollat igenom deras bilder på hemsidan, men efter ikväll så vet jag att det kommer bli riktigt bra! Jag fick en helt ny bild av kläderna när man själv kan se hur man kan matcha och blanda dem till sin egna stil. Och det kommer bli lätt att göra det med kläderna som kommer ut till butikerna i augusti.

Denna kollektionen är inte som Acnes gamla kollektioner, annars brukar Jonny & co ta hjälp av olika tidsepoker när de skapar kläderna. Till a/w07 tar man istället inspiration från rebellerna som har funnits genom årtiondena och att man ska vara sig själv och göra så att man sticker ut lite med hjälp av deras kläder.

Känslan som ligger över alla plaggen hos herr tycker jag är skola och internat, men med en touch av kaxighet. Kläderna har en clean och elegant look, som man kan bära upp lite mer trashigt.
Denim känslan finns där, helt klart. Ett bra exempel kan man ta från damsidan där man har förstorat upp deras cleana bakficka på jeansen 300 gånger och sedan sytt fast den på ett par byxor eller en kjol. Roligt.


Nytt till hösten;

Tre nya jeansmodeller till dam;
Needle - En hög modell med smala ben, mycket tajt i benen. Man får en liten tights känsla. Snyggt höga.
A-Pant - Inte riktigt ny, men omgjord. Hög midja och nu helt rak i benen och inte lika utsvängd som förra mallen.
Generic Girl - Hög midja, rak i benen. En "orginal modell" som får en att tänka tillbaka på 50-talet.

En ny modell till herr;
Generic Boy  - Precis som Generic Girl, rak och hög midja. En första riktigt ordentliga jeansmodellen från Acne. Med vit selvage. Ordentlig oz. Min favorit, ett självklart köp till hösten.


Här kommer några snapshots på de plagg jag tycker kommer att bli bäst och viktigast till hösten.



acnea/w088
acnea/w087acnea/w085acnea/w083acnea/w082acnea/w08


/Johan

Äntligen

Jag har varit på jakt  efter den här jeansskjortan från Acne ett tag nu, jag har hittat den på Acnes egna webshop, men för några dagar sedan fick jag reda på att den skulle reas på SOLO. Så idag åkte jag och Emelie till SOLO och köpte den 30% billigare, perfekt!

Den sitter ritkigt bra, ordentligt skönt denim material.

1050 kr tror jag den kostade tillslut.

acneskjorta1



/Johan

Selvagebank

Såhär kommer mitt nya kort från Swedband se ut när det kommer på posten om någon vecka. Undebart att ha selvage på sitt kort, helt rätt!

kortet

/Johan

Freaky Tee and Indigo

När jag var i Malmö förra veckan så hittade jag denna tuffa sjal från Acne, flera tygbitar som är tvättade i indigo och som har sytts tillsammans till en sjal. Så jag skickade efter den och fick den till jobbet idag. Självklart köpte jag den direkt! 400 kr. Ett måste med indigo.


Sen har jag haft ögonen på en tee från Nike ett tag nu, en vän till mig har den i en annan färg, och idag slog jag till!
300 kr.


/Johan

070620

Dagen har varit en dag av rea, vi har satt priserna på massor av plagg under dagen. Imorgon kommer det nog bli en del att göra.

Acne Bomber
Tiger Väska
Acne Indigo Sjal (läs mer i nästan inlägg)
Wester Skjorta
96 Hours Linne
Acne Moc Art
Billiga skor

jagidag1

/Johan

Nytt Gult / Acne S/S 08

acneny2acneny7

Stureplan.se har precis lagt upp de första bilderna från Acnes öppning av deras nya lokaler i Gamla Stan. Deras butik på söder har ett tema i gult, har dock inte lyckats hitta några bilder där man ser exakt hur det ser ut i butiken med tanke på det gula. Segt att det måste envisas med att bara ta bilder på en massa människor...


Rättelse - Det var i Acnes nya kontorslokaler modevisningen hölls, de har köpt ett helt hus mitt i Gamla Stan där alla Acne fem delar finns med. Verkar underbart! Men butiken på Söder borde öppna snart, och den är gul!

Det roliga med bilderna från öppningen igår är att Acne valde att ha sin modevisning för s/s 08 samtidigt, det fanns inte många bilder på stureplan.se, men man ser att det är en blandning av lediga material och mörka byxor med en kort siluett. Fickan på teen stannar kvar även till nästa sommar, underbart! Är och kommer alltid vara ett stort fan av singelfickan på tee/skjorta.





Jag kommer självklart att leta vidare på fler bilder från kvällen och främst s/s08 kollektionen! Ska se om jag kan fixa fram lite mer information under jobbet idag.

By the way, gillar verkligen Jonnys stil fullt ut! Ska helt klart börja med att vika in kragarna på mina skjortor och se hur det blir!





/Johan

Tre Nyanser Av Blått

Ännu en dag med tråkigt väder, lite roligare kläder kanske då.

sjal av emelie
tiger väska
acne bomber
filippa k skjorta
acne bälte
acne (nya) moc art
billiga skor

adasdsad

/Johan


Pour A/W 07

pour4


Alla vet vi hur man köper en kvällstidning och läser om vilka kläder och smycken kändisarna hade på sig på den senaste Oscarsgalan, tidningarna lägger nyheten på förstasidan. På andra sidan jordklotet dog 120 människor för att deras by hade svämmat över på grund av växthuseffekten, detta kan du läsa om på sidan 12.


I Pours A/W 07 reflekterar man inom dessa ramar, om allt som händer just nu, i vår tid. Från galor och glamour till naturkatastrofer och krig. Allt berör oss, vare sig vi vill det eller ej.


Kollektionen är mörk, kanske den mörkaste sedan starten 2001. Men under ytan finns det något helt annat! Bakom det svarta finns det starka, ljusa färger från hela färgskalan. Det finns också olika mönster. Allt har målats över med svarta färglager, så att efter en viss tids användning kommer se mönster och färger under det svarta. Detta tycker jag personligen är otroligt roligt och nyskapande! Att man efter ett antal tvättar kommer se en röd färg eller ett rutigt mönster som man inte såg när man köpte plagget några månader tidigare. Otroligt tufft om ni frågar mig!


Kollektionen har namnet ?The last waltz?, men först hade designers Robert Berggren ett annat namn i tankarna; ?Painted Black?. Kanske ett mer passande namn med tanke på det ni läste precis.


När det kommer till detaljerna så har även här Pour gjort något helt nytt, det är mycket mer detaljer än tidigare kollektioner. Mer markerande sidsömmar, oversizade huvor och utdragna siluetter. Det är plagg som sticker ut, på ett mycket trevligt sätt.


Jag var och lyssnade på Robert Berggren med jobbet för en vecka sedan, jag har varit ett stort fan av Pour sedan tidigare. Tyvärr tycker jag att märket har tappat mycket i designen under de två senaste kollektionerna, men med A/W 07 så kommer jag helt klart få upp mina ögon för Pour igen. För efter att ha fått höra Berggren pratat om märket och des historia och om höstens kollektion så är jag fast ordentligt igen!


Visste ni förresten att Filippa K´s herrdesigner Rasmus Wingårdh var med när Pour skapades, men hoppade snabbt av för att jobba för Filippa K.

Min favorit från kollektionen är helt klart den oversizade skjortan som ni ser lite av på den första stora bilden.


/Johan


Whyred A/W 07

Kollektionen som har fått namnet ?Dreams have no titles ? har samlat inspiration från den amerikanska konstnären/fotografen/filmregissören Man Ray som var känd för att ha ett humoristiskt och erotiskt sätt i sina målningar. Även att han ofta experimenterade med sina negativ på speciella sätt, att brukade klippa in olika saker i hans fotografin. Oftast var det hans misslyckanden som blev hyllade. Whyred och prisbelönta designern Roland Hjort har också hämtat stor inspiration till A/W 07 från en annan amerikansk konstnär, modefotografen Irving Penn. Penn är känd för att ha en stor klarhet i sina bilder, allt blev perfekt på bild, han gjorde att modellerna och kläderna blev till liv i bilderna. Hans sätt att ta bilder var oftast före sin tid.

  
Man Ray


Irving Penn

Kläderna i kollektionen bygger mycket på volym, det ska vara stort, på rätt sätt.

Whyred använder sig av lyxiga och exklusiva material till höstens plagg; cashmere, harris tweed, silke och sheer merino ull. Jag undrar hur prisbilden kommer att se ut?


Även om man får mycket volym av plaggen så finns det en klassisk och ordentligt look när man bär upp dem. Blazern har även designats om till en längre siluett.


Ett sätt för Whyred att få fram en touch av oversize i plaggen är att använda sig av stora fickor som gör att volymen växer. Ett smart litet ?fusk?.


Ett plagg som kommer att finnas med i kollektionen är en parka som kommer tillverkas i två olika modeller/material, båda kommer att vara oversizade i passformen. Den första är i ull och kan spännas åt i midjan så att man får fram extra volym. Den andra kommer att finnas i ett mer sportigt material både för att få en mer aktiv look med samma touch av klassiskt, precis som de andra plaggen i kollektionen.


Vi fick en lookbook till jobbet med några bilder på olika plagg från kollektionen, dock är det lite svårt att se hur allt verkligen ser ut pga att de har valt att använda sig av svart/vita bilder till mörka plagg. Men av det jag KAN se så tror jag det kan bli en bra höst för Whyred.


Måste be om ursäkt för de dåliga bilderna på plaggen.


/Johan


1 2 och 3

Tre bilder på dagens.

Sjal gjord av flickvännen
Whyred skjorta
Acne Jeans
Billiga skor

111222
1333

/Johan

Två Nyanser Av Brunt

Lite sämre väder idag, hoppas molnen försvinner senare...

På grund av att jag solade en aning förmycket igår och är lite röd flammig så tog jag på mig mörkare färger så att det inte ska synas lika mycket.

Acne Bomber
HM tee med ficka
dr.denim chinos
billiga skor

tvånyansertvånyanser

/Johan

3/4 år av Dior

När jag hade fest i lördags fick jag upp ögonen för min väns jeans från Dior som har fått en riktigt grym slitning!
De har använts flitigt i nästan ett år och tvättats en gång. Finns helt klart stora möjligheter att slitningarna kommer bli bättre och bättre alltså!

Helt klart några av de snyggaste slitna Dior jeans jag har sett. Eller vad tycker ni?



henrikdior1henrikdior2

/Johan


ÖPÖ (Ögonen På Ölen)

öl2

Vädret är underbart, jag har precis varit och badat i havet och nu sitter jag på balkongen med en kall öl. Några vänner ska komma förbi för att fira jag blev 20 år tidigare i onsdags, sen blir det house-fest på The Tivoli.

Dagens kläder;

Acne Skjorta
Reteröds Linne
Acne Bälte
Nakkna Jeans

(billiga skor och acne bomber)

öl1



/Johan

"This is the prototype"

jacka

"Just had to get this one published as well, then we'll get back to all-american vintage.
Albeit very rescent (and ugly), it's still a nice contribution to "modern vintage" concidering the international hype.
This is the first washed out denim jacket Acne made.
Has the logo-flame applique in back.
It never hit the stores as it became "Too fucking expensive".
It would have been like 170 USD retail, not exactly off the charts.
But then again, around the same time Diesels "Old Glory" (amazing) was around 200 USD and that was astronomical figures for a pair of jeans.
This is the prototype.
Made in southern Italy, must have been around -98 I think.
I went alone to the factory and had Dom Perignon Grappa (fantastic) with a local mafioso who owned the only hotel. (that was empty except for me)"


Denna trevliga bild samt text hittade jag inne på denna blogg ;
http://rippedbackpocket.blogspot.com/

/Johan

Tredagars-Biljett till Hultsfred Säljes!

Jag har en tredagars till Hultsfred som jag måste sälja, kan inte åka pga jobb och pengabrist. Vill du ha den för några hundralappar billigare så hör av dig!

/Johan

Ledig, men samtidigt inte.

Idag har det varit jobb som vanligt, inte så mycket att göra pga regn och kyla. Ville först klä upp mig, men kände att jag ville vara lite ledig. Så det blev en blanding av class och trash.

Won Hundred Rock
Acne Skjorta
Pappas Väst
Acne Bälte
Acne Mic Jazz
Billiga Skor

90448-590
90448-591
90448-592


/Johan