070529

Snart är Maj månad slut, sommaren är snart här. Dock regn idag.
Känner att köra lite mer ledig med en skön oversize skjorta.

lvc skjorta
mono tee
tiger jeans, modellen Kid

90448-588


/Johan

Joe, Tim and Kai

Nu i sommar släpper Nudie Jeans tre nya modeller, jag har kollat på bilderna och läst lite om vad folk tycker på mynudies.com. Den första modellen heter Average Joe och bygger på original modellen Regular Ralf (som förövrigt kommer att byta namn till Regular Alf). Skillnaden är att Joe är en aning smalare än RR, men den har samma midja. Kan bli en skön ledig och average modell.
nudie3

Den andra modellen har fått namnet Grim Tim, som är lite som AJ, men upptill är den som storfavoriten Flare Glen medan den blir smalare i benen, ordentligt loose and narrow. Kommer nog att bli ordentligt populär.
nudie1

High Kai är tajt, tajt som attan. Hög midja är det på modellen, passar ?the rockors?.
nudie2

Måste iväg någon dag och testa de nya modellerna snart så jag kan skriva lite mer om hur de är.

/Johan


Special Items

Har haft koll på dessa tees från Marc Jacobs "Special Items" kollektion ett tag nu, det har stora snygg tryck med olika städer runt om i världen som tema. London, Miami är några av städerna.

Det bästa är att de sitter riktigt bra på och att de bara kostar 20 dollar, vilket är inget!

Så är det någon som har vägarna förbi London/Paris/NYC snart? Säg till mig då!


marctees

/Johan


Acne Jeans till Gallery

Jag har tidigare i bloggen skrivigt om Cph Visions lillebror Gallery.

(
http://fashiontime.blogg.se/2007/may/mitt-gallery.html )

Idag fick jag reda på att även Acne Jeans kommer att ställa ut på Gallery, förra året hade de en liten monter på cph vision och resten i deras showroom inne i centrala Köpenhamn.

Jag kommer spendera mest tid på Gallery i augusti, där finns de helt klart intressantaste märkena!

/Johan


Mors Dag

Idag var jag och åt med min mamma med familj. Fick dra på mig kavajen idag, för vad gör man inte för mamma.

hm kavaj
whyred skjorta
acne bälte
acne jeans
billiga skor

morsdag1morsdag2

/Johan


Flickvän

Här är min flickvän Emelie, och det hon har på sig ikväll. Jag gillar verkligen hennes blus från Tiger Jeans i denim!

emelie2



/Johan/Emelie

2 * Nytt

Igår fyndade jag ännu en gång i butiken Designers Stock här i Helsingborg. Ett par lediga Wester byxor som jag har kollat på ett tag nu, hade på mig byxorna idag på jobbet och de är så otroligt sköna! De ser bra på ut också, bättre än vad jag trodde, det är ju inte jeans...

Sen hittade jag en skjorta från Whyred från a/w 06, dolda knappar och svarta detaljer. Sitter lite oversizat och snyggt.

Allt under 700 kr.

byxorna2


skjortan1


/Johan

All Wester

Idag är det en skön regnig lördag på jobbet, mycket att göra och jag kände att ta på mig lite skönare kläder.

Så idag blev det;

Bomberjacka Acne
Tröja Wester
Skjorta Wester
Byxor Wester
Billiga Skor
Tiger Väska

allwester2



/Johan


Det kommer nog gå bra...

...i höst. Kollade på bilderna som Daniel från Café har tagit på HM a/w 07, en bild är på en massa accessoarer som brukar vara trevliga. Jag gillar den stora bruna väskan längst upp till vänster. Den andra bilden är på en tuff silverhood-jacka, man tar en storlek mindre och drar upp armarna, kan bara bli bra!

Nu ska man bara se om jackan kommer till lilla Helsingborg, annars får man dra sig över till Kph.

hma/w07hma/w072

/Johan

Mejl från Our Legacy (When time flies by)

Hej Johan,
Tack för ditt mail.
Var inne och kikade lite på din blogg, och den ser ju riktigt proper ut!
Vi bidrar gärna med lite material.

Bifogar här bilder och en intervju gjord för King, som stundtals fångar det
vi försöker uttrycka med Our Legacy.

Vi har ett showroom/studio på Rörstrandsgatan 44, St.Eriksplan, dit du
givetvis är välkommen om du vill se hela kollektionen.
Hör bara av dig ett par dagar i förväg...

Bara maila el ring,
Vi hörs snart

Mvh
Jockum



Jag skickade iväg ett mail till Our Legacy för några dagar sedan, främst för att jag gillar deras nya kollektion ordentligt. Clean och fin svensk design när den är som bäst.

Och när jag kom hem från jobbet såg jag att King hade skrivigt några rader om märket, segt att de hann före, attan också!

Senare kommer en sammanfattning av det jag personligen tycker om kollektionen och även informationen jag har fått av Jockum från Our Legacy.



070524 20.15

När man kollar på deras första kompletta kollektion, innan har de gjort enkla tees med stora grafiska bilder, så ser man direkt att tanken bakom är att det ska vara enkelt att ha på sig kläderna. Snygga tröjor med trevliga och enkla färger som passar till både byxor, shorts och jeans.

Byxor som inte är för tajta, men samtidigt inte för loose, ett skönt mellanting som funkar bäst med ett litet uppvik. Man kan säga att det inte händer så mycket i designen,, men behöver det verkligen hände så mycket egentligen? Behöver man den där extra speciella sömmen eller de där extra synliga knapparna? Jag kan lätt se mig ha på en outfitt från Our Legacy en ledig dag på ett mysigt fik, ock samtidigt på en finare fest. Plaggen är lediga med en touch av elegans och klass.

Man kan tänka tillbaka på början och mitten av 1900-talet, då det skulle vara enkelt. En snygg tee till ett par cleana jeans på dagen och till skjorta och chinos till kvällen.

Ni kanske kan tycka att jag inte kan sluta hylla Our Legacy, men om jag ska vara ärligt så kan jag verkligen inte sluta med just det. När jag för första gången fick upp ögonen för kollektionen så var jag fast direkt! Jag gillar det enkla, att man inte ska behöva kämpa på morgonen, men samtidigt se snygg ut ändå. Och detta ger Our Legacy mig och säkert många andra! Jag får helt enkelt gå till Tresbien (Cottonmouth) imorgon på lunchen och se när kläderna börjar ramla in.

our1
our4our3our2




/Johan


Acne A/W 07 Inseason

Här kommer de flesta bilderna på Acne A/W 07 Inseason kollektion som har släppts för några dagar sedan.

Lite snabbt om kollektionen;

När jag såg Acne a/w 07 för första gången hade jag lite svårt för plaggen, ganska enkla (tråkiga?) kläder med färger som man inte fick upp ögonen för. Kanske börjar man tröttna på den lugna svenska designen, men efter att ha fått kollat igenom bilderna några gånger, känt på några plaggen så börjar jag ändra min uppfattning om kollektionen. Det känns mycket 90-tal, enkla och lättanvända plagg med lika enkla/lättburna färger. Det ska inte vara svårt att ta på sig en tröja från Acne till en gammal jacka, det ska helt enkelt fungera som en plätt. Jag gillar att armarna på tröjorna har kortats av, vilket vi redan har fått se lite av under s/s 07 och s/s 07 inseason med en tee samt en "tränings" tröja. Jag gillar att Jonny och de andra har valt att skippa det tajta och smala och istället gå på rakt och ledig. Jag tycker det låter perfekt, jag är så trött på alla dessa pungkrossar jeansen t.ex..

Om inseason kollektionen;
Enkelt, elegant och cleant.
Tre ord som beskriver Acne, och speciellt denna kollektion. Enkla färger, mysiga höst/vinter plagg som man kan ha på sig vid brasan när man dricker varm choklad med sina närmaste. Man får en känsla av lite vintage, plagg man har hittat på vinden eller på loppis. Lite förstora, lite tvättade, men ändå så skönt och ledigt. Jag kan se mig i många av dessa plagg. Roliga skor och väskor, en sjukt snygg scarfs finns också. Samtidigt som det känns ledig så finns touchen av elegans i kläderna, jag kan inte hjälpa min känsla av ?högre läroverk? när jag ser hur de visar upp kläderna på bilderna. Det fattas bara några böcker under axeln?

Kollektionen är en kollektion med lite allt möjligt, den kommer att funka till många, Acne är fortfarande ledande.



90448-54590448-54490448-54390448-54290448-54121
90448-55290448-55190448-55090448-54990448-54890448-54790448-546
90448-56090448-55990448-55890448-55790448-55690448-55590448-55490448-553


Lite detaljer
90448-56290448-561

/Johan


Resia

Nu börjar det hända något med vädret, solen har äntligen kommit fram. Ska in till stan med Emelie för att leta resa till semestern och sen hem till pappa och grilla. Det ska nog bli en bra dag.

resia1


Use Cardigan
Won Hundred Tee
Levis Jeans
Billiga Skor

/Johan

Paris je t'aime

Till er som vill veta/höra mer om det Musikbyrån pratade om för några veckor sedan så kommer här några adresser till de viktigaste inom den nya franska electro vågen;

http://www.myspace.com/edbangerrecords  - De störta bolaget inom fransk electro, de har t.ex. Uffie, Justice, So Me, Busy P och Sebastian med sig.

http://www.myspace.com/surkin - Den nya stjärnskottet, en riktigt bra DJ som kommer till både Debaser Sthlm och Malmö i helgen. Han tillhör ett annat stort bolag vid namn Institubes som ägs bland annat av en kille från den franska hiphop/electro gruppen TTC.

 http://www.myspace.com/paraone - En annan kille från Institubes, en av de större just nu, som kommer med Surkin till Debaser.

http://www.myspace.com/feadz - Lite hårdare electro, och så mycket skönare! Del av Ed Rec.

http://www.myspace.com/uffie - Tjejen från Miami som flyttade till Paris som fick igång hypen med fransk electro, även hon en stor del av Ed Rec.

http://www.myspace.com/0sebastian0 - Precis som Uffie är Sebastian en av de större som de flesta pratar om när det handlar om fransk electro.

http://www.myspace.com/etjusticepourtous - Har gjort flera stora singlar som har spelats flitigt på både radio och TV det senaste året, släpper snart sitt debut album som jag själv tycker är riktigt bra! Ett av de första banden som signades till Ed Rec.


Sen finns det många fler band och artister, men om ni går in på de adresser jag har länkat till så kommer ni hitta alla de andra.

/Johan


Rättelse

Var precis inne och kikade lite på April77s blogg, där hade de med två bilder på sin jeanshylla i deras nya Shop-In-Shop i Tokyo. Jeansen är helt okej vikta, men varför envisas man med att vika jeansen med tagarna inåt?! Jeansen ska vikas så att man lätt kan se vilken modell/storlek det är.. Då blir det inte lika rörigt och helt klart mycket snyggare i hyllan.

fel2fel1

Arbetsskada...

/Johan


Beckmans presents...

Jag är knappast den första som skriver några rader om årets Beckmans studenter. Men när jag kollade igenom bilderna för modevisningen så fastande jag för David Wiksten. Han har också under sina år på Beckmans haft ett fint samarbete med H&M och Gallerian Fashion Award 2006 där han gjorde kollektionen "BLACK BY DIVIDED BLACK".



För några dagar sedan var det dags för modevisningen och David Wikstens kläder stack helt klart ut mot de andra herrdesignerna, både med design och form. Jag fastnade direkt för de oversizade byxorna och de tajta jackorna, även om det är mycket mönster så känns det väldigt cleant och lätt använt. Tees med stora tryck har alltid fallit mig till smaken.

654321

Jag får en känsla av allt från Prada, Gucci, Y3 till Dior Homme och Kris Van Assche. Både lyxigt och sportigt, men en touch av electro.

Det kommer gå bra för David Wiksten, vi får se var vi hittar honom till A/W 08, eget märke eller designer för någon av de större.

/Johan


Mitt Gallery

gallery
När jag var i Köpenhamn i Februari under modeveckan så besökte jag inte bara CPH Vision, utan jag gick även till den lite nyare och "coolare" mässan Gallery som ligger vid Rådhusplatsen i centrala Köpenhamn.



Där hade de märken som; Wester, Carin Wester, Ann-Sofie Back och Simplicité Compliqué (nästan alla märken från Ibeyo).

Mässan var inte så stor, men man märke direkt att stämningen från de mindre märkena och de nya designerna var trevlig och mysig. De ansvariga hade ordentligt trevlig stil, musiken var skön. Och inte så varmt som det brukar vara inne på Cph Vision.

Nu i Augusti är mässan större än innan, flera nya märken har köpt in sig. Allt från de stora som; Filippa K (som förövrigt hoppade Cph Vision helt i Februari och visade istället sin kollektion i deras showroom inne i Köpenhamn), Annhagen och Mads Norgaard. Till de små; Hope, Blank och David & Martin.

Allt som allt är det upp till 60 utställare, 25 danska och 25 svenska, resten är en salig blandning designers från Norge, Island och Finland.

Det ska bli ordentligt intressant att kolla några speciella märken, några som jag ska hålla ögonen på lite extra är; Blank, Wester, Annhagen och Simplicité Compliqué.

Vi ses i Augusti!

/Johan


Varmt, varmt och varmt!

Idag kom den jobbiga svenska värmen fram, så klibbig och jobbig. Kände att klä mig lite sommar pga solen, så det blev en ljusblå skjorta från Acne och mina favorit chinos från Dr.Denim. De första tio meterna på väg till jobbet hade jag på mig min bomber från acne. Jag förstår inte alla människor som kunde gå runt i jackor idag, skönt att bara glida runt i stan med en tee eller skjorta.

varmtfan1



/Johan


? (Justice)

Nu ska jag lyssna på albumet och sen blir det fest. Hoppas att låtarna är bra...men sen blir det fest!


justice


/Johan

Front VS Back

Igår var det ganska mycket på jobb, många som var lediga. Sen blev det släktkalas med god mat. Detta hade jag på mig igår...

frontside2backside

...Acne Bomber
SecondHand Wrangler Skjorta
Resteröds Linne
Gamla Whyred Jeans
Billiga Skor


/Johan

Bowling For REDumbine

Ledig idag och det blev bowling med flickvännen, hennes syster och kusin. Tog på mig ganska lediga kläder och det blev;

bowling3


Filippa K tee
Hilfiger Denim Jeans
Bowling Skor


Självklart vann jag, men det handlar inte om att vinna eller förlora...

/Johan

1

Lånat från Kingmagazine.se (08.43)

jonny

Här ser du nummer ett på Kings lista över herrmodesveriges 100 största makthavare. Hans namn är Jonny Johansson och han är, som du säkert vet, chefsdesigner på Acne Jeans. Kings motivering lyder: "När Acnes Jonny Johansson för tio år sedan valde att gå den smala vägen ? med slimmad silhuett ? så gjorde han inte bara den svenske mannen snyggare, utan satte också svenskt herrmode på världskartan. I dag blir Acnes kollektioner kopierade av modehusen, hyllade av branschbevakarna ? och sönderslitna av våra läsare. Dessutom går de med vinst. Med stor integritet, designmässig individualism och en aldrig sinande källa av inspiration råder det inga tvivel om att Jonny Johansson är svenskt herrmodes makthavare nummer ett!"


Trevligt för Jonny och Acne, men detta visste de flesta redan, men vad händer next?

/Johan

Lådan från USA

För en vecka sedan beställde jag och Emelie solglasögon från företaget OCshades från USA, de har massor av kopior till väldigt låga priser. Jag ville ha ett alternativ till mina svarta Ray Ban-liknande-solglasögon, så för mig blev det ett par Ray Ban kopior i brunt.
Emelie ville också ha ett par Ray Ban, och köpte ett par i en större modell för tjejer i svart. Och även ett par oversizade fashion glasögon.

Alla tre solglasögonen + frakt från USA blev 210 kr, vilket är ett riktigt trevligt pris!

ocshades



/Johan

Denim-Tips

Många av er vet nog vad Denim Demon är, nu har även det Svenska jeansmärket en intressant blogg. Kolla in den på; http://denimdemonjeans.blogspot.com/

/Johan


Eye Of The Tiger...

Idag var det jobb efter en skön långhelg, fick på mig min nya Tiger skjorta från kph och ett par otvättade Tiger jeans. Ganska mycket Tiger, men jag gillar det, och har gjort det sedan jag var med jobbet och lyssnade och kollade på Tiger Jeans. De berättade hur de kände om denim och hur man ska se på deras kollektion, jag fick upp två nya och nyfikna ögon för Tiger Jeans!

tiger2tiger1

TJ Skjorta
Resteröds Linne
TJ "Kid" Jeans
180 DDK skor
Paket från USA (Mer om innehållet i ett senare inlägg)


Bonusbild från Tiger Jeans fabrik i Italien:



/Johan


07.10

Då går vårt tåg till kph om några timmar. Lid mig med genom dessa sköna bilder...

1full
2full
3full

Trevlig dag i kph snart...tja.

SVT NU (21.30)

KOLLA IN SVT2 NU! MUSIKBYRÅN PRESENTERAR; PARIS! WOOOOOW. /ED BANGER AND SHIT.



Musikbyrån har varit i Paris och träffat Holly Stanton som ger en guidad tur runt stadens gator.

Under några år på 1990-talet fylldes världens dansgolv av basgångar från Frankrike. Daft Punk och deras efterföljare satte Paris på musikkartan, och varenda floorfiller verkade vara körd genom det typiskt franska housefiltret. Till slut blev det en förbannelse. Dansvärlden tröttnade på det franska soundet, satte sitt trendiga förstoringsglas över en annan stad, och folket i Paris började om för att bygga något nytt.

Nu brinner det i Paris igen. Daft Punks manager Pedro Winter har med sitt bolag Ed Banger Records lagt grunden för en ny rörelse.

Musikbyrån har träffat artister som Uffie och Justice som alla försöker få omvärlden att förstå att Paris inte är bara är mode och romantikens huvudstad, utan också musikens.

SVT2 fredag 11 maj 21.30, lördagen 12 maj 00:15 och tisdagen 15 maj 19:30.


Back whit Pete

Jag gick som vanligt in och kollade lite snabbt på Hedi Slimane´s "bilddagbok", eller mer hans hemsida. Och det verkar som att Pete Doherty och Hedi har hittat tillbaka till varandra igen ordentligt, kanske är det Hedi som samlar insperation till sitt egna märke? Fina bilder är det, vissa...men svart/vitt är helt klart skönast.

hedipete

Resten av bilderna hittar ni på;
http://hedislimane.com/diary/

/Johan


380 Cranberry

380 Cranberry är koden för färgen på min nya tee från Filippa K, riktigt härligt röd! Och när jag testade den med mina chinos från Dr. Denim så såg det riktigt bra ut, enligt mig.
Så detta hade jag på mig denna regniga dag;

Acne Bomber
Use Cardi
Filippa K tee
Resteröds Linne
Mono Bälte
Dr. Denim Chinos
180 DDK skor

38023803



/Johan

Enkelt

Jobb idag och sådär väder med regn och blåst.

Idag hade jag på mig;

Acne Bomber
Use Cardigan
Pour Tee
Resteröds Linne
Levis Blue Jeans
MJ Vans

dagens

/Johan

En solig dag i kph

Idag var jag och Emelie i Köpenhamn med hennes mamma och mormor. Perfekt väder och inte för varmt i luften.
Fick se lite andra gator än vad jag brukar se, hittade flera mindre butiker som verkar riktigt trevliga. Dock för att det var söndag så hade inte alla butiker öppet, främst så var de mindre stängda, men nu vet jag var de finns till nästa lördag.
Hittade också ett par vanliga hypade vita skor för 180 DKK som är perfekta att ha nu till sommaren, och det roliga är att jag stod och pratade med Emelie om att jag behövde ett par billiga skor.
Det bästa var att jag hittade ett par Levis Blue jeans som jag har velat ha i några månader nu, och de var på 50%!! De kostade bara 600 SEK på UrbanOutfitters medan de kostar 1200 kr i alla andra butiker i kph, perfekt!
 

Här kommer några bilder som togs under dagen;



1. Snygg bild
2. Inne på Acnes damavdelning på Illum
3. Emelie
4. Kommer bli en grym fest!
5. Grymt god italiensk pizza
6. Inne på UrbanOutfitters
7. Acne Skjorta, CM linne, Acne Moc, Vans MJ
8. Sista dagen är på lördag, och då är jag i kph!
9. Vackert väder
10, 11 och 12. Henrik Vibskov
13. Wood Wood
14. Biljetterna

/Johan

Acne Back In The Days...

Jag har vetat om att min flickvän har ett par riktigt gamla Acne jeans från deras start 1997, idag när hon städade idag så hittade jag jeansen igen och var bara tvungen att ta några bilder! Det bästa är att dessa har varit helt otvättade en gång i tiden, och har fått en ENORMT snygg slitning! Jag ska försöka laga både dragkedjan och några av hålen så jag kan se dem på min flickvän snart. Jag önskade att jag själv kunde komma in dem, dock måste X antal kilon bort först. Här kommer några sköna bilder på jeansen:


acnered3
 


/Johan

 

Denim 50%

Blev sugen på ett par trevliga jeansshorts precis, så jag tog ett par gamla LVC jeans från 1940-talet och en sax och började klippa. Nu har jag ett par jeansshorts med selvage till imorgon om vädret är tillräckligt bra.
Har varit pepp på att göra mig ett par shorts sedan jag såg en bild på en random-fashion-kph-dude i Habit för något år sedan.

Jag är helt klart nöjd!


shorts

/Johan