Nytt

Nu är den nya butiken färdig! Det var mycket jobb förra veckan, men när man öppnade upp dörrarna kl 10 i fredags så kändes det otroligt bra. Butiken är lite mindre än innan, men alla väggar är borta, så det är öppnare och känns större.

Hela butiken är också fylld med nya och somriga kläder, jag har själv passat på att köpa två nya plagg från Filippa K. Först en sommargul tee med ett ankare tryck, och ett par otvättade hängselbyxor. Hängselbyxorna är otroligt sköna, en favorit till våren och sommaren. Perfekt med en clean vit tee och ett par converse.




Hittade även ett par vita sommarskor på rea, perfekt till otvättade jeans och chinos.




/Johan

My Own Private Portland

En söndag med mycket ledighet, jag får passa på, för under nästa vecka blir det mycket jobb. Vi håller på att bygga om och renovera på jobbet, vi är inne på slutspurten och på fredag öppnar vi upp en ny grym butik med massor av nya kläder!

Idag har jag varit iväg och åkt lite bil med Emelie och sen middag och fika hemma hos Emelies föräldrar. God mat som alltid!



HM Mössa
LVC Tvättpåse
Canada Goose Väst
HM Skjorta
DD Sarves
Converse


Här kommer även två bilder på mina Sarves från Denim Demon, underbara jeans!




/Johan



Our Legacy- The Swing Of Pendulum- AW 08



Huvudpersonen för aw08 kollektionen är Sean de Germand, en ung man i sina bästa år. En romantisk drömmare som lever i nuet, och samtidigt som han är konservativ utåt så är han experimentell i hans tankar. Sean är både bestämd och mild, en delad person. Han hade en strikt uppväxt i England, där han inte fick reflektera eller dagdrömma. Han ville komma till något nytt, något oupptäckt, detta för honom till Paris. En miljöförändring mot hans privatskola hemma i England.


Kollektionen som har fått namnet "The Swing Of Pendulum" står för den unga mannen som hittar sig själv på utvecklande äventyr.


Kläderna är till den moderna gentlemannen, som använder sig bakgrund genom sin garderob med en touch av Paris och stadens konst, romantik och existentialism. Genom sena kvällar ute i nattlivet så får kläderna en grövre look, som gör att hans sofistikerade stil sakta men säkert blir ledig och obestämd.


Han hedrar även sin fars arv (legacy) genom att använda hans gamla material och tyger på nya och olika sätt på olika platser.


Huvudpersonen Sean är gapet mellan den strikta världen av akademiker och den öppna konstnärliga världen. Både genom tankesättet och stil.


Plaggen från Our Legacy ska aldrig kännas tvingat eller pretentiös, det ska inte vara skapat efter dagens trender. Plaggen ska istället ge en naturell välklädd stil, som är tidlös och ledigt som passar alla.

Materialen som syns i kollektionen är manchester, cashmere, experimentell bomull, mohair samt fint Italienskt ull material till rockar, jackor och byxor. Det som utmärker materialen och kvalitéerna är annorlunda blandningar och olika kontraster.


Ett exempel på detta är att man har på sig en ljusgrå treknäppt jacka i fin ull, under den har man en vit ribbad tee. Accessoarerna är bruna loafers och en stickad röd mössa. Sköna blandningar i både färger samt kvalitéer.

Jackorna och byxorna i kollektionen har sköna Oxford material, vilket gör att kvalitéer både känns ledig och skräddad.




Färgerna i kollektionen går i en romantisk färgskala, mörk blått, grått, brunt, ljus khaki och oxblod-rött. Alla färgerna känns värma och det känns skönt i höst mörkret.


Lite nyheter för hösten är att det både kommer en sko kollektion, detta genom ett samarbete med Gram. Sen kommer det också en otroligt trevlig cykel, som kommer finnas i butik redan nu i sommar.





/Johan



Denim Demon AW08

Förra veckan var jag på Cph Vision för att kolla in jeans utbudet, det fanns en del att kolla och klämma på, både nytt och gammalt.

En monter som jag hamnade vid var Vox och Denim Demon, vilket var ett självklart stopp. Jag hade pratat lite med Oskar på DD innan om deras aw08 kollektion, så jag hade ganska stora förväntningar på jeansen och tvättarna.

Fick först se en otroligt snygg tvätt som har namnet Bengt-Erik, det var ett tag sedan jag såg en tvätt som inte såg ut som en tvätt. Det jag menar är att jeansen ser gamla ut, som att de har slitits i flera år och nästan aldrig tvättats. Om man håller jeansen i handen så är det svårt att tro att de är slitna i fabrik. Bent-Erik tvätten kommer att finnas i två modeller till kille och två till dam.



Nya modeller kommer också till hösten, två till kille och en till dam.

De nya herr modellerna heter Juvvie och Sarves 201. Båda modellerna känns mycket original, med äldre detaljer och passform. Juvvie, som betyder bälte på Sami är en loose fit modell med cinch back. Modellen kommer i tre tvättar, en av dem är Bengt-Erik.



Sen kommer fortsättningen på ss08 Sarves, denna gången en lösare modell med inspiration från 1920-talet. Istället för en skinn badge är det en vit canvas badge. Även på denna modell finns det cinch back. Precis som den första Sarves modellen har selvagen färgerna grönt, vitt och blå efter Jämtlands flagga.

Till dam så kommer modellen Gujne, som betyder dam på Sami. Den har en normal midja, tajt i benen och boot-cut vid foten. Kommer i tvätten Bengt-Erik och i otvättat.

En rolig nyhet är att det kommer fler överdelar, sweatshirts, tees, button-down skjortor, jeans skjortor och en jeansjacka.



Mina favoriter bland överdelarna är button-down skjortorna som är ganska basic vilket gör att de passar tiptop till råa jeans. Jeans skjortorna tycker jag var bra för att de inte är så tjocka, vilket gör att man kan ha på dem oftare utan att bli för varm. Annars har jeans skjortor en förmåga att vara tjocka och obekväma. Button-down skjortan Mielke Oxford kommer i tre olika färger med två olika ränder och jeans skjortan Mielke Jeansa kommer i två tvättar.

Vem gillar inte en jeansjacka? DD jeansjackan är en blandning av jacka och kavaj, stora framfickor och ordentliga knappar. Sen gillar jag att det trevliga rödrutiga tyget finns med i jackan.

DD är ett märke som jag har saknat på den Svenska jeans marknaden, ett märke som går efter tradition och kvalité. Samtidigt som man går 100% med kvalité så arbetar man mycket med passform och tvättar.

/Johan


Minns ni...?

Ni kanske minns att jag visade upp en sneak-peak för lite mer än en vecka sedan, känns lite dåligt att jag inte har gjort en uppföljning på detta tidigare. Har varit dålig på att skriva här överlag, men jag ska bättra mig!

Fick idag reda på att Björn af Kleen, som just nu skriver för Herr-bloggen på Stureplan.se, har skrivigt några rader om min blogg där med anledning av Watanabe. Det är sånt som får mig att skriva fler inlägg här, och självklart alla trevliga människor som kommenterar inläggen. Otroligt trevligt!

Har en del att skriva om nu, allt från RED till Cph Vision. Imorgon så är jag ledig, då kommer nog lite upp här.

Här kommer tillslut fortsättningen på min sneak-peak från förra veckan.



Hackett Kepa
Gamla Hängslen
Collectibles Cardigan
Pour Tee
LVC 1906
Converse

/Johan