LVC SS08

Ligger hemma och är sjuk, har inte orkat eller kunnat skriva något om visningarna från modeveckan. Här kommer tre trevliga bilder från LVC. Har fått ta del av lite intressant information om Levis Blue, RED och LVC som ni kommer att kunna läsa om här på bloggen snart.

90448-99790448-99690448-995


/Johan




Sneak Peak

Efter en lång och skön helg så är det strax dags för jobbet, tråkigt väder och fortfarande ombyggnad, men det är en ny vecka och nya möjligheter!

Även så startar modeveckan i Stockholm idag, Acne öppnar kl 12.00 och Filippa K stänger för dagen vid 19.00. Ska gå igenom så mycket jag kan och skriva några rader om det mesta här på bloggen under veckan.

Här kommer en sneak peak på vad jag har på mig idag;

90448-994


/Johan

En blåsig/regning dag i Malmö

Igår var jag ledig, och vi åkte till Malmö för att kolla in stadens butiker. Som ni ser på bilden så är det Blue jeansen som gäller även igår, har fastnat för brallorna! Jag gillar både tvätten och passformen på dem.

Hacket Kepa
Acne Tröja
Acne Jeansskjorta
Levis Blue
Converse
(RED Jacka)



/Johan


Junya Watanabe aw08

Denna kollektionen är helt klart den snyggaste och trevligaste till aw08! Jag vet inte om det är de omgjorda Levis jeansen, att vissa plagg får en att tänka tillbaka på de första RED kollektionerna eller om det helt enkelt är så att jag har börjat fastna för preppy.

När jag för några år sedan var i London och hittade Junya Watanabes kollektion och omgjorda Levis jeans hos Dover Street Market så fattade jag tycke direkt.

AW08 kollektionen har en skön blandning av både den brittiska preppy mannen på landet till den rockig/punkig killen från storstaden. Två helt olika stilar som blir roliga att se tillsammans. Med tanke på att Watanabe började arbeta med mönster hos Comme des Garçons så är det självklart att alla plagg har ursköna färger och mönster som gör att de får mer liv, med hjälp av mönster på kavajerna så får man mer ut av den rockiga stilen. Medan man får en smak av preppy med hjälp av passformerna och slagen på plaggen.



Självklart ska vi prata lite om jeansen också. Främst är det otvättade jeans i kollektionen, men det finns även några tvättade och en grå jeansjacka. Främst är jeansen korta i benen, och höga i midjan. Vissa har lite extra jeanspatchar eller sömmar som får en att tänka på t.ex. Butchers jeansen från Levis Collectibles. Han tar verkligen vara på Levis anrika historia och gör en skön modern touch utav den.

Skorna är också helt underbara, passar perfekt till både jeansen och byxorna, de framhäver plaggen perfekt! Man kan säga att skorna är en trevlig avslutning på de sköna outfitterna. Undrar om skorna hör till kollektionen eller om de bara är lånade till visningen?



Som jag skrev i början, detta är den kollektionen från både Milano och Paris som jag fastnade för mest, det här ska jag helt klart ta inspiration ifrån direkt!

Ett plagg från kollektion är lite extra roligt, Duffern med läder armar får mig direkt att tänka på en jeansjacka med läder armar från en gammal RED kollektion, tror den är från 2004.



/Johan


Gubbakepa och två dagar

Igår köpte jag en trevlig gubbakeps från Hacket, har letar efter den perfekta ett tag nu, och äntligen har jag hittat den! Är helt klart nöjd, och har haft på mig den de två dagar som gått sedan jag köpte den.

I torsdags hade jag på mig;

Hacket Gubbakepa
Pour Tröja
Mono Skjorta
Levis Blue Jeans
Converse

90448-979

Idag;

Hacket Gubbakepa
Filippa K Cardigan
Levis Jeansskjorta
Acne Jeans
Converse

90448-977



/Johan

Kris Van Assche AW08

Jag vet inte riktigt vad Assche tänkte på när han designade aw08 kollektionen, han hade kanske tankarna på Dior istället.



Hela kollektionen känns ganska svag och tveksam med blekta jeans med små hål, helt vanliga/tråkiga skjortor med olika rutiga mönster. Känns som man kunde hitta detta på H&M eller på Cubus.



Mycket jeans är det, och när man kollar på de sista bilder där modellerna tar av sig jeansen och lägger in dem i tvättmaskiner så tänker man direkt på en gammal Levis reklam där huvudpersonen tar av sig sina ljusa 501.or och slänger in dem i tvättmaskinen. Kanske ett "dolt" budskap från Assches, en liten hyllning till jeans?



Även om det var mycket jeans, allt från håliga till otvättade, så var kollektionen ingen hit enligt mig. Han borde lägga ner sin egen linje och satsa fullt på Dior, det blir nog bäst så.

/Johan


MM6

Nu börjar vår/sommar plaggen ramla in i butikerna, äntligen lite färg!
 


Ett trevligt märke som kommer att finnas i butiken är Maison Martin Margiela, och dam kollektionen MM06. Förra veckan fick vi ett paket på posten med en DVD från Margiela, där man kunde se plaggen ur kollektionen genom en konstnärlig film med trevlig musik. Kollektionen är väldigt sportig och ledig. Plaggen är gjorda i sköna och lätta material med ljusa och lugna färger.



Jag tycker det var en rolig grej med filmen, man förstår verkligen hur designers vill att plaggen ska sitta och vara.

Det kommer bli en bra säsong!



/Johan

 


Number (N)ine aw08

Ord som kan sammanfatta kollektion; Cobain, USA, Grunge och Cowboys.

När jag såg Takahiro Miyashita senaste kollektion för några dagar sedan så fastnade jag direkt. Trevliga halvmörka färger, tuffa flannelskjortor och snygga skinnjackor, och allt med en skön oversizad passform. Inspirationen kommer fortfarande från Nirvanas sångare Kurt Cobain, och med kollektionens titel "My Own Private Portland" så förstår man varifrån cowboy touchen kommer ifrån. Detta är Miyashitas personliga touch av USA, lite roligare och rockigare!

Jag tycker att nästan hela kollektionen är helt otroligt snygg! Mycket bättre än föregående kollektioner så känns denna kollektion mer "äkta" enligt mig. Tycker dock att det fattas en del denim, några otvättade jeans och en jeansjacka skulle ha varit perfekt!




/Johan


ACNE tea party

Förra veckan fick vi denna mycket intressanta och trevliga inbjudan till Acnes modevisning under Stockholms modevecka. Tea/kaffekopp underlägget får en att undra vad aw08 kollektionen har för tema och stil, känns som att det kommer vara preppy och elegant med en twist av Storbritannien, eller? Vi får se den 28.e Januari då visningen äger rum på Berns. Tyvärr kan jag inte åka upp under modeveckan, tur att man då har datorn att lita på.

acnetea

/Johan


080117 och DD

Igår tvättade jag Denim Demon jeansen för andra gången sedan jag köpte dem, 27/12-06, har inte använt jeansen så mycket som har velat. Har haft på mig dem ganska mycket de senaste månaderna då de har slitigt som bäst.


Annars idag hade jag på mig detta;

Levis RED Jacka
LVC Jeansjacka
Wrangler Blue Bell Skjorta
Pace Scarf
DD Jeans
Converse




/Johan


1940´s

Idag fick jag mina två tees som beställdes från Sneakersnstuff.com i fredags. Båda är från LVC, och motiven är gjorda av USAs första professionella tatuerare; C.H. Fellowes. Grymt snygga tryck om jag får säga det själv, och en trevlig fyrkantig passform.




/Johan

Woody

Dagen efter idag, trevligt väder och biltvätt. Har även varit hemma hos Emelies föreldrar och ätit middag.

Tänkte att det var ett tag sedan jag hade ett "detta-hade-jag-på-mig-idag-inlägg", så här kommer ett!

Rocky Jeansväst
Acne Skjorta
HM L/S Tee
Levis Blue Jeans
Converse



/Johan

1900s Bunkhouse Celebration Pack

Även om vårens plagg från LVC har börjat trilla in i butikerna så måste jag bara skriva om ett mycket trevligt kitt från höstens kollektion.



LVC har alltid varit bra på att ha med ett plagg i sina kollektioner som de har jobbat extra mycket med, innan har man kunnat få ett par jeans i en bensindunk där jeansen har varit ihop bundna med ett grovt rep. Detta kom till för att en man från USA hade skrivigt ett brev till Levis och berättat om att  han hade bogserat en bil ur ett dike och till en verkstad med hjälp av ett par Levis jeans.

Detta kitt är extra speciellt, man för såklart ett par trevliga jeans vars modell bygger på en bralla från 1906 i en skön tygpåse. Jeansen har slitigt för hand och har en skön blå/brun färg för en extra känsla av gamla jeans som är över 100 år gamla. Här kan man även se att en bakficka på vänster sida finns med, innan 1906 fanns det endast en högerficka på Levis jeans.



Till jeansen får man en indigo doppad bandana, som kan funka perfekt att ha i bakfickan på jeansen.



Om ni läste mitt inlägg jag skrev under julen så vet ni vilken jeanstunika jag fick av Emelie, en likadan tunika får man också med i påsen. Istället för att den är i otvättad denim som min så är det istället en mer sliten, grön look på den här modellen.



Och om detta inte skulle vara tillräckligt så får man även med en sida ur tidningen "The Los Angeles Examiner" från 1911. Samma tidning man hittade bredvid original jeansen.



Detta är LVC när det är som bäst, mycket tack vare den nya designern Miles Johnson. Som även designar RED och Collectibles

/Johan


Kvällens Kavaj

För några minuter sedan stod utrikesministern Carl Bildt på globens scen för att dela ut en grammis. Jag tror att ganska många blev chockade över hans val av kavaj, jag kan inte hitta rätt ord att förklara "plagget".

Den stora frågan är: försökte Bildt vara lite ironisk/hipp, eller är det ett seriöst klädesval?

Morgondagens snackis...

carl


/Johan


Rutiga Skjortor Och Lite Till...

I lördags var jag och Emelie hos min pappa för att äta middag med släkten.


Efter middagen gick jag upp en våning för att leta igenom pappas gamla kläder, allt som allt var det sju eller åtta soppåsar med kläder. Och jag gjorde flera trevliga fynd, flera sköna skjortor.




/Johan