Varmt

Första dagen på året med shorts, trodde inte det skulle behövas än, men igår var det ordentligt varmt ute. Shortsen är ett par avklippta Levis med selvage, fint ska det vara! Fick fram en touch av segling genom gårdagens plagg, tee med ankare, solglasögonen och mina vita Vans.

90448-1121

Tee - Filippa K
Solglasögon - Acne
Shorts - Levis
Skor - Vans

/Johan

080509

I torsdags tyckte jag att min skjorta skulle passa till vädret, så min färgglada button-down skjorta från Acne åkte på. Den är skön att ha på sig pga färgerna och bomullen. Skönt att matcha med ett par mörka otvättade jeans och ett par ljusa skor. Har även hittat mina snören till solglasögonen från förra året, urskönt att låta solglasögonen hänga runt halsen.


90448-111990448-1118


Jacka - Acne
Solglasögon - Acne
Skjorta - Acne
Jeans - Raf By Raf Simons
Skor - Opening Ceremony

/Johan

Haversack

Haversack grundades 1998 av designern Koji Norihider, sedan starten har kläderna sålts i stora delar av Japan samt på olika webbutiker. I Tokyo har Haversack en flaggskeppsbutik, i Europa kan man för tillfället endast hitta märket i ett fåtal butiker.


Namnet Haversack är hämtat från en väska som den Amerikanska militären tillverkade av linne och ull som ett alternativ för läder, väskan blev känd för sin hållbarhet och stryka. Militärens enkla och ordentliga stil är den röda linjen för märkets design, konceptet är nutida kollektioner med en viktig betoning på detaljer som passar in till basen för varje kollektion som är militären.


Materialen och kvalitéerna grundar sig med linne och bomull, dessa material arbetas noga så att de får en åldrad och originellt utseende. Och trots att man kan få en relativ gammal och använd känsla av plaggen så är plaggens linjer och siluetter en stark och modern look.

90448-1117


Ni kan hitta Haversack på t.ex. NK i Stockholm./Johan


080506

Fixade två trevliga button-down skjortor från Gant i måndags, skönt oversizade och med en mycket trevlig kvalité.
Tänkte först ha på mig en av skjortorna till mina Generic boy från Acne, men tyckte de passade mycket bättre till mina chinos från Dr.Denim, fick en skönare somrig känsla av den byxornas ljusa bruna färg till skjortans lite mörkare.


90448-1115
90448-1116

Jacka - Acne
Solglasögon - Acne
Skjorta - Gant
Chinos - Dr.Denim
Skor - Maxi

/Johan

080505

Ny vecka med nya möjligheter! Inget speciellt med dagens outfit, mycket blått och en skön cashmere tröja. En perfekt blandning för en måndag med vackert väder!


90448-1113
90448-1114

Jacka - Acne
Solglasögon - Acne
Tröja - Acne
Linne - Acne
Jeans - Raf by Raf Simons
Skor - Maxi


/Johan

080502

Två dagar med härlig ledighet, skönt väder idag, det regnade inte...

Tog på mig mina nya jeans från Acne till min oversizade Wester skjorta, det funkade tiptop tillsammans. Sen kryddade skorna från Opening Ceremony till det på ett skönt sätt.

Jacka - Acne
Skjorta - Wester
Jeans - Acne
Skor - Opening Ceremony

90448-1111
90448-1112

/Johan

Acne Fynd

Förra veckan hittade jag ett "event" på Facebook som handlade om att Acne skulle ha en fyradagars utförsäljning i Lund. Självklart åkte jag dig, tillsammans med Emelie och hennes familj. Utbudet var bra samtidigt som halvdåligt, vissa priset var riktigt bra medan andra bara var som en 30% rea. Jag lyckades komma fram till ett fynd-bord ganska snabbt där det fanns massor av provkollektions plagg. Där hittade jag en grov jeansjacka för 200 kr, sen hittade jag ett par svarta jeans som har en söm på fram och baksidan på benen, de gick för 350 kr.

90448-1107


90448-1109


Sista dagen är på söndag, så ni som kan; åk till Lund och fynda! Det finns plagg från både från i höstas till flera år tillbaka.

/Johan