Varmt på jobbet

Idag har jag jobbat och då hade jag på mig detta;

Lee 101V jeansvästsuddig
Pour tee

H&M skärp
Acne moc raw, tvättade 3 ggr på ett år.
Vans
Wrangler väska
Solglasögon070717

/Johan


Loppis

Idag var jag och Emelie på loppis i Hishult, trodde inte att det skulle vara mycket till världen men jag hade fel. Jättemycket folk och jättemycket saker, mest var det inte några bra saker men det fanns små guldklimpar. Emelie hittade tre väskor för 15 kr och jag köpte en söndrig klocka för 50 öre och ett skärp för några kronor, så det var inte så dyrt där. Fint väder var det också, fick nog en liten bonnabränna.
loppis1
Enormt många skärp, slipsar och hängslen
loppis4
Jag och lite av Emelie
loppis3
En gammal Adidas sko som såg ut som en vans sko också
loppis
Kaos vid vintage kläderna, alla tanter var helt galna
loppis5
Emelies väskor, alla tre för 15 kr
klocka
Min klocka från 80-talet som jag ska försöka laga
skärp
Och skärpetbrrrum

/Johan


Whitest Boy Alive

Erlend Øye har varit med och gjort veckans bästa och skönaste skiva. Hans nya projekt är bandet The Whitest Boy Alive och musiken låter nästan precis som King of Convenience, alltså låter det riktigt skönt. Albumet heter Dreams och innehåller tio mysiga låtar.

whitest

/Johan


060714

Var precis och såg på Depp på de sju haven, helt okej film faktiskt.

Gammal dansk ziphood
Ralf Lauren skjorta
H&M skärp
Acne moc raw
Vans by Marc Jacobs


060714

/johan

060713

Dagens kläder

New Era Keps
Duffer t-shirt, 20 ans limited edition
H&M skärp
H&M shorts
Vans by Marc Jacobs060713060713duffer

Sen blev det lite kallare så jag bytade om lite till jeans och skjorta, och började läsa min flickväns Elle.

Militär keps
Cheap Monday linne
Wrangler skjorta
H&M skärp
Acne moc raw
Vans Limited Edition
Longboard


060713kväll
060713kväll2

/Johan

48% NEWS 52% COTTON

Idag fick jag min första t-shirt från företaget T-post. 

T-post är ett företag som istället för tidningar skickar ut t-shirts med aktuella nyheter. Varje 6.e vecka skickar de ut en ny t-shirt med en nyhet. Allt från Jens Assur till djuraktivister.
t-post2323
En av t-post t-shirt från 2004 som handlade om tsunamin

Men den första t-shirten var mer ironisk och ett sorts "startpaket", och handlade om det var rätt storlek eller inte. Och den satt perfekt!
T-post
T-post

En t-shirt kostar bara 200 kr, och då är frakten inräknad.

T-post -
www.t-post.se

/Johan

Nya shorts

Var tvungen att köpa mig ett par nya shorts idag, jävla värme liksom.

Blev ett par billiga från Intersport, som kommer funka perfekt i några veckor. Kostade bara 250 kr!

shiorts


/Johan

Threadless

Threadless är ett t-shirt märke från USA, säljer upp till 80 000 t-shirt i månaden och låter alla få chansen att göra motiven och få 2 000 dollar för det.

När jag var i stan idag så fastnade jag direkt för trycket på min kompis t-shirt.
threadless

Ett snyggt och annorlunda tryck, och jag vet att min kompis har en del andra snygga t-shirt just från Threadless. Och det roliga var att när vi senare satt och fikade och jag läste igenom tidningen Diego så hittade jag en intervju med märkets skapare, tyckte det var ganska roligt för att jag precis hade frågat min kompis vilket märke det var.

Så nu när jag kom hem så kollade jag in deras hemsida, och hittade direkt X antal t-shirts jag lätt skulle kunna beställa från deras hemsida. Alla tryck är speciella och passformen på t-shirtarna är riktigt bra, som ni ser på bilden på min kompis.


En t-shirt kostar ca $25, vilket är typ 185 kr. Med frakt kommer man upp till 200 kr.

Ville bara berätta om detta grymt trevliga märke, så ni vet om det till en annan dag.
threadless2


/Johan


14 augusti och 3 låtar

arctic

Hörde en grej på P3 för några dagar sedan att Arctic Monkeys kommer att släppa en ny singel med tre nya låtar den 14 augusti. Känns lite konstigt att de släpper tre nya låtar så nära inpå deras förra singelsläpp "Who the Fick are Arctic Monkeys” för någon månad sedan. Snart måste en ny skiva komma alltså, tror att de ligger inne med en del låtar.

Första singeln har namnet "Leve Before The Light Come On" skriver bandet på deras hemsida.

Men jag ser verkligen fram emot tre nya festlåtar från Arctic Monkeys!

/Johan
Köpenhamn

I fredags var jag och Emelie i Köpenhamn för att leta kläder, och det blev en del också. Dock var det jobbigt fuktigt överallt, både ute och inne i butikerna.

Men dagen började med att vi tog båten från Helsingborg vid tio och sen en timme senare var vi framme i Kph, det är perfekt att bo så nära en huvudstad. Och en huvudstad som är bättre än Stockholm.

Korvmedbröd

Sen blev det som alltid annars att börja gå på ströget, och gå in i de vanliga butikerna innan man valde att trilla in på sidogatorna.

Den första butiken jag hittade något i var en lite finare sportbutik, där hade de massor av Adicolor plagg och tillslut bestämde jag mig för en clean t-shirt med ett snygga tryck på både framsidan och baksidan.

adicolor

90448-2790448-26

Sen blev det dags att gå till dagens viktigaste butik; Storm. För där fanns mina Marc Jacobs vans, som jag också hittade. Jag förstod också att Storm är den bästa och snyggaste butiken i Köpenhamn! De har alltid de coolaste plaggen, plagg som inte finns någon annan stans. Plagg som oftast är i limiterade upplagor. I fredags var nästan allt på rea, allt från Dior till A.P.C. Ett par A.P.C jeans kostade t.ex. bara 400 kr.  Och alla fotografiböcker och andra fashionböcker kostade mellan 150-300 kr.

storm

Sen gick vi runt i Kph några timmar till, tillslut var vi äntligen klara. Och då hade jag också hittat en Piké och en jeansväska på Illum, köpcentrumet som lätt hade stans bästa rea!

shoppingtrötta


Detta köpte jag också i Kph;
90448-25
Piké från Penguin
90448-24
Jeansväska från Wrangler/Blue Bell

Detta köpte min flickvän;
tröja2

Vanessa Bruno

acne1
acne2
Acne t-shirt

90448-28seee
Jättesnygga byxor från See by Chloé!spegelspegel


/Johan
En dag i solen

flagg1
flagg2
flagg3

Dagens Kläder

Här har ni mitt val för dagen, eller för kvällen.

Keps från New Era
Pike från Penguin
Skärp från H&M
Chinos från Diesel
Vans av Marc Jacobs
Jeansväska från Wrangler/Blue Bell

060709060709(2)

/Johan


Nya tvättar från Nudie

Jag har valt att visa er sju nya tvättar på fem modeller från Nudie Jeans, modellerna är Straight Sven, Regular Ralf, Slim Jim, Bootcut Ola och Thin Finn. Detta är de nya tvättarna till hösten/vintern 06.

Finn Oscar2Finn Oscar Dark Worn
Tycker det är bra att det har kommit en sliten tvätt till Finn istället för bara otvättad och svart. Denna tvätt heter Oscar Dark Worn.

Finn Dry Comfort
Här har vi en ny otvättad tvätt till Finn, Dry Comfort, det är en lite tjockare och grövre tvätt och Nudie har också valt att ta bort de oranga sömmarna på bakfickorna på denna tvätt.

Jim Dry Greycast
Äntligen en tvätt till Slim Jim som är tjockare! Denna tvätt kommer från Regular Ralf och har äntligen gått över till Jim. Tvätten har en grön nyans i färgen. Kommer bli många snygga slitningar med denna tvätt. Dry Greycast heter tvätten.

Bootcut Blue BlackBootcut Blue Black2
Skönt med en ny tvätt till orginalet Boot Cut Ola, denna modell heter Blue Black och man ser klara insperationer från en Straight Sven tvätt som kom till affärerna förra året. Roligt med en lite mer mörkare blå tvätt till Ola, kommer helt klart gå hem i höst och vinter.

Jim Black Black
En skön svart clean tvätt till Slim Jim som heter
Black Black.

RR indigo thread emboRR indigo thread embo2
En fin sliten tvätt till Regular Ralf, dock gillar jag inte att Nudie har tagit bort de oranga sömmarna även på denna modell. Jag tycker personligen att det känns fel, det känns inte Nudie. Men visst, man ska förnyas och prova på nya saker också. Tvättens namn är
Indigo Thread Embo.

SS Blue SoulSS blue soul2
En skön blå tvätt till en clean bralla som Straight Sven, men även här är de oranga sömmarna borta igen. Men detta kommer helt klart vara en av Nudies storsäljare i höst och vinter, tvätten är helt perfekt. Inte för mörk och inte för ljus och samtidigt inte för sliten. Great Work Maria! Tvätten heter
Blue Soul.

/Johan
Vans By Marc Jacobs

Här är lite bilder på mina Marc Jacobs Vans;


90448-2390448-2290448-2190448-2090448-19

/Johan

A night in Helsingborg

Pinkpinkback
jag
ConnyJohannaNickeCalleAdrian

Face Hunter

Vill slänga ut ett gott ord för en annan bloggare!

En fransk kille som har en blogg som heter Face Hunter, massor av nya bilder varje dag på alla sorters stilar och människor. Grymt bra inspererande och underhållande blogg.

Just nu finns det massor av sköna bilder från modeveckorna i Milano och Paris.


facehunter2facehunter


TheSatorialist
Den kända fotobloggaren "The Sartorialist" på Face Hunter


Face Hunter -
http://facehunter.blogspot.com/
/Johan

Sommarens snyggaste skor

Jag började kolla in samarbetet mellan Vans och Marc Jacobs förra sommaren när jag hittade ett av de få exemplaren i Köpenhamn. Dock valde jag att inte köpa dem på grund av att de kostade 1500 kr.

Men nu när Jacobs har kommit fram med sex nya modeller så måste jag ha ett par, och de jag har spanat in extra mycket är ett par slip-on med rutor på där det t.ex. står "Marc Jacobs" i ett snyggt typsnitt. Skorna ligger på 1000 kr, men priset kommer nog att hamna på 1200-1300 kr när jag köper dem på Storm i Köpenhamn.

Jag hoppas att dem finns kvar och att min plånbok klarar trycket imorgon när jag åker till Köpenhamn med min flickvän.MarcJacobsVans

/Johan

Franska Monkeys

När jag fick hem Bon 32 i posten för några veckor sedan så fastnade jag för en artikel om fransk rock, fransk Arctic Monkeys. Madelaine Levy hade skrivigt en tre sidor lång text om fyra unga franska rockband som kämpar sig uppåt i den franska musikscenen.

Jag valde att gå in och lyssna lite på två av banden på Myspace, Second Sex och Les Shades. Tyckte det var roligt att höra rock på franska, har sedan tidigare fastnat på fransk hip-hop.

Tyvärr så fanns det inte så mycket låtar på deras sidor på Myspace, men det jag hörde tyckte jag var bra. Dock var två av tre låtar av Les Shades skrivna på engelska, men alla låtar från Second Sex var på franska.


SecondsexLesshades

Second Sex                                                                              Les Shades


Mitt tips till er är att kolla in dessa nya franska banden och lyssna lite på det, ni kommer att fastna efter en liten stund. Sen om ni kollar in deras vänner så hittar ni X antal andra bra franska band.

En liten extra rolig sak är att den äldsta personen i Second Sex är 18 år, resten är 16 år. Ganska tufft.

Second Sex -
www.myspace.com/secondsex
Les Shades - www.myspace.com/lesshades/Johan