En jacka i en skolåda



Idag kom äntligen min vindjacka från Nike, den är designad av Kevin Lyons och hör till den limiterade kollektionen "Air-U-Breathe". Jag fick tag i jackan från SneakersnStuff.com förra veckan, alla tre modeller tog slut på en halvtimme. Som tur är passade M på mig, så nu sitter jag här med en grymt snygg jacka som inte varenda jävel i stan kommer ha på sig.

Yeah!



/Johan




Design by Flickvännen

Här är en tröja jag fick av min flickvän på julafton förra året, en hood med en halsbuk insydd i den. Riktigt snygg är den enligt mig! Orginaldesignen kommer från Dior, men min flickvän har fixat en personlig touch på den.

Tycker bara jag ska visa upp den, för jag gillar tröjan sjukt mycket!





/Johan


Top 3 vol.2

Här är de tre låtar jag gillar mest just nu!

The Rapture - Get Myself Into It


Clipse feat. Pharell - Mr. Me Too


Fibes, Oh Fibes! - Get Up


/Johan


Designer.com

Modeskapare har alltid en förmåga att göra snygga och intressanta hemsidor, två av dem är Hedi Slimane och Marc Jacobs.

hedi1
Hedi Slimane är en designer som hela tiden vill göra något speciellt, och hans egen hemsida är riktigt snygg gjort. Och han uppdaterar den ofta också vilket gör det lite extra roligt. Ingen gillar ju när en hemsida står helt stilla i flera månader. Hedi är också en bra fotograf, och många av hans bilder kan man se på hemsidan, allt från hans egna fotoblogg till hans senaste utställningar.



marcjacobs2
Sen har vi den intressanta designern Marc Jacobs, han har gjort en hemsida för både hans märke och sig själv, här finns alla hans kollektioner. Allt från sidoprojekt till hans egen glasögonkollektion. Sen en rolig sak som gör hemsidan lite mer personlig är att han hela tiden skriver om han anställda. Så man kommer märket "Marc Jacobs" in på skinnet.




(Hedi Slimanes fotoblogg - http://www.hedislimane.com/diary/index.php)

/Johan


Wester A/W 06

I våras hade Carin Wester sin visning för höst/vinter kollektion 06, och nu har pressbilderna kommit upp på hemsidan lagom till att butikerna ska börjar sälja dem. När jag kollade igenom herr kläderna på hemsidan så hittade jag tre självklara favoriter, som jag helt klart kan tänka mig att köpa nu i höst.


Helt klart en lite annorlunda jacka (vindjacka?) Som är lite roligare att glida runt med i stan. Snyggt mönster är det också på jackan.


Stickat är Carin Westers bästa sida enligt mig, de senaste höst/vinter kollektionerna grundar sig alltid på stickat. Och denna tjockt stickade koftan är riktigt snygg, de snygga färgerna på den vita grunden gör det bara bättre.


Jag har alltid haft en svaghet för hoods, speciellt lite mer annorlunda då. Och denna är en lite annorlunda men samtidigt en clean hood. Gillar det försiktiga trycket och sen gör de fyra banden från luvan det lite extra speciellt, och speciellt är riktigt bra.

Det blir att leta upp närmaste ställe som fixar in dessa plagg från herrkollektionen i höst!

/Johan

Kate Moss(an)

Kate Moss, den tjejen har helt klart kommit tillbaka efter alla skandaler. Nu är det som under hennes start som modell, alla ville ha en bit av henne. Hon var överallt! Idag förstod jag verkligen att hon är tillbaka ordentligt, jag och en vän stod och kollade igenom det nya numret av Vanity Fair där hon först och främst är på omslaget. Men det bästa hittade jag efter att tidningen hade öppnats, Kate Moss var med i fyra eller fem av de första annonserna från olika modemärken, och i rad! Kate Moss är mossan i modevärlden, och för första gången gillar jag mossan.


Lite extra modeinfo, Burberry fyller 150 år och har då valt att fotografera vissa ikoner med deras modeller till deras höstkampanj, Kate Moss är en av dem. Snygga svart/vita bilder av fotografen Mario Testino.




 /Johan

Webshopp Nr. ?

Varje dag skapas det nya webshoppar på Internet, vissa är bra och andra är lite bättre. Om några dagar öppnar ännu en, med lite roligare märken. Den nya shoppen har namnet Tres Bien Shop och är skapad av butikerna Cottonmouth från Helsingborg och Holiday från Lund.

shop1

Några av de större märkena som kommer att finnas i webshoppen är; Henrik Vibskov, Wood Wood, Wester (Både dam och herr), Duffer och Adidas. Sen några andra intressanta märken.

shop2

Jag gillar när dessa nya och mer utmanande butikerna väljer att starta webshoppar så att man slipper ta sig ner till stan, och även för dem som har längre att åka för att köpa en t-shirt.

Så håll ögonen öppna efter den 1 september, då öppnar shoppen helt. Jag ska helt klart försöka köpa några plagg från Wester!


 

/Johan


Frustration

ÅÅH. Jag kommer inte på något att skriva om, men det kommer säkert nytt i slutet av veckan när jag har fått jobba lite. Kan inte tänka när jag är ledig, och då är det bästa jag kan göra att gå ner i stan och inte göra ett skit. Eller jo, leta efter min Nike jacka..

Detta har jag på mig när jag senare går ner i stan;
dagensfr

Members Only Jacka
Pace Bandana
LVC Skjorta
Mono T-shirt
Acne Moc Raw
Vans By Marc

/Johan


Öl i dagarna två

Har inte skrivigt så mycket, men här kommer två outfitts från i onsdags och torsdags.

party2
LVC Skjorta
CM Linne
Acne Moc Raw

party
Acne Kofta
Ralf Lauren Skjorta
Acne Moc Raw
Vans By Marc Jacobs

/Johan


Ändringar i planera´na




/Johan

Wester S/S 07

Jag har sagt det innan och säger det igen; Carin Wester är helt klart Sveriges bästa designer! Och min favorit designer från Sverige!

Enligt mig så är Wester en riktigt bra designer som gör annorlunda men vanliga kläder, kläder som passar alla och till mycket. Carin har utbildat sig både med en förberedande textilutbildning och sen på Beckmans.

Hon startade att göra kollektioner under sitt egna namn hösten 03, då var det endast dam. Men hösten 05 kom hennes första herrkollektion.

Själv har jag två plagg från hennes herrkollektion, en oversizad stickad cardigan från hösten 05 och en oversizad t-shirt från sommaren 06. Det mesta från hennes kollektioner, både dam och herr är ganska oversizat, men det sitter jättebra trots detta.



Kollektionen för vår och sommar 07 är väldigt sommrig, man får en varm känsla av den Svenska skärgården med allt det innebär. Mycket ljusa solblekta färger i en oversizad förpackning. Lika snyggt som vanligt, om inte snyggare än innan.


(Bilderna är lånade från Stureplan.se)


Min favorit är den sista bilden, gillar att det är så mycket lager på lager, vilket kommer funka väldigt bra både nu i höst och senare i vår.

Jag ser redan fram emot sommar kollektionen! 


/Johan


Herr VS Dam

För en vecka sedan läste jag en intervju med YSL chefdesigner i en amerikansk tidning, det var en text där han fick säga tio saker som han tyckte om just då. Och en grej fastnade jag direkt för, och det var när han berättade om vad det finns för skillnad mellan hur män och kvinnor klär sig

"Kvinnor klär sig efter vad som är snyggt, även om det inte sitter bekvämt. Män på andra sidan klär sig efter vad som är bekvämt och anses passa mannen, och det blir inte alltid snyggt. Män borde lära sig klä sig obekvämt och då snyggare".

Jag tyckte direkt att detta var helt rätt, vi män klär sig för mycket efter hur det känns på, och då att det ska sitta bekvämt. Tjejer klär sig mer efter hur det ser ut och sen hur det känns att ha på kroppen. Allt från skor till jackor. Och det är ju bevisat att kvinnor klär sig snyggare och mer utmanande.

Jag tycker att vi män borde göra mer som tjejerna och då kanske det skulle börja göras mer kläder åt oss också, vi kanske till och med skulle få en större del på H & M någon dag. För damsidan på H & M är enorm främst för att kvinnor behöver mer att mixtra med, även om det inte sitter jättebekvämt. Herrsidan är mer basic, bara vanliga tröjor, t-shirt och skjortor, för att dagens man inte vågar eller orkar köpa något extra speciellt, för att det inte känns tillräckligt bra eller mjukt.

Jag tycker att vi män borde våga mer!

(Kommer helt klart komma mer text om detta ämne senare när jag har mer tid och när jag har fått mer kött på benen)

/Johan


Svart eller Vitt?

Imorgon ska jag ut festa lite och jag tänkte att klä upp mig lite extra, har inte gjort det på ett tag nu.

Så det blir att ta på sig kavajen och skjortan. Men vilka skor ska man ha på sig? Ska man köra den där lungnare och mer relaxade stilen med ett par vita sneakers från Umbro By Kim Jones eller den där extra fina outfitten med ett par snygga lackskor från Acne? Svårt, men du kanske kan hjälpa mig med detta?



Acne eller Umbro? Det är frågan...

/Johan





060815

Idag hade jag på mig detta på en runda i stan på min lediga dag.

060815
060815

Filippa K skjorta
Mono tunnstickad tröja
Acne Moc Raw
Vans



Och när jag var nere i stan så hittade jag ett par baggy finbyxor från Acne, med medbehörande hängslen. Jag fastnade för dem direkt och funderar starkt på att köpa dem också. Modellen heter Poker.

acnepoker

/Johan

Cph Vision part two

Så, nu har jag lite tid över att skriva en liten text om mässan i Köpenhamn.

Jag och min arbetskollega han tyvärr inte med så mycket där, första ölen öppnades vid tjugo över tio på morgonen och sen drack och pratade vi oss igenom Pace, Diesel, Nudie, Acne, Wrangler och Resteröds.

Pace - En riktigt bra rockabilly märke som har uppdaterat sin Limited Edition modell från Japan lite till. Sen också gjort en snygg och clean överdelskollektion med snygga tryck.

Diesel - Lika stort som vanligt, mässans största utställare med Day. Temat var himmel och vitt, som deras höstkampanj. Vi kollade mest in jeansen, eller bara jeansen. En trevlig nyhet till dam är en hög, otvättad bralla. Sen till herr är en nyhet till sommaren att de kommer chinos modell i tunt denim tyg.

Acne - Mycket blått (ljust) till herr, ännu mer estetiskt och snyggt. Priserna har också höjts lite. Inga speciella nya modeller till herr på jeans sidan vad jag såg. Många snygga skor.

Wrangler - Kollade bara in dam jeans där, och det kommer komma två riktiga toppen grejer där. Det är så att Wrangler har gjort om deras damkollektion lite bland jeansen, gått tillbaka till den lite mer feminina och sexiga delen från 70-talet. Den första modellen vi kollade på var en blå otvättad bralla med hög midja och med behörande hängslen. De satt riktigt snyggt på deras modell. Sen fick vi också se en shorts modell av den, också den med hängslen. För alla tjejer som gillar bra sittande jeans med hög midja så ser jag fram emot Wranglers sommar kollektion för er.

Nudie - Som helt klart har gjort en av de bästa kollektionerna på mycket länge! Allt från cleana skeppar rockar till Johnny Cash skjortor. Lite mer fashion i sommar kollektionen om jag får säga vad jag tycker, men det finns självklart en skön känsla av denim och trash. På jeans sidan har de även gjort en helt ny modell, som på mässan hade namnet "New Ralf" men när den kommer ut till butikerna senare i höst kommer den att ha det trevliga namnet "Even Steven". Modellen är precis som Ralf förutom att den är smalare nere vid foten och även att den har lägre bakfickor så att man kan ha den lite extra högt upp, eller loose and narrow.

Senare på kvällen blev det en mycket trevlig middag inne i Köpenhamn som senare följdes upp av en fest som det norska märket "Moods Of Norway" hade ordnat på ett hotell vid Norreport. Gratis dricka och obegränsat med sushi. Dock hade jag druckit lite för mycket på mässan och vid middagen så jag vågade helt enkelt inte äta någon sushi.

Mässan överlag var som vanligt, man pratar mycket och hinner med 5 % av allt som finns där. Det är mycket folk som har klätt upp sig sådär lite för mycket. Grym musik och trevliga människor. Nordens bästa modemässa enligt mig.

vsion

Snart är det februari och då väntas mer öl och fest i Köpenhamn!

/Johan

10.56

Senare idag kommer ett inlägg om mässan i kph och en fest.

Och information om en ny Nudie modell!

/Johan

Dagens bild

acne
Hittade denna bild inne på rodeomagazine.se innan idag. Det är så att Acne Jeans har gjort en limiterad HP-sås flaska som kommer säljas på NK. Alla intäkter kommer gå till World Childhood Foundation. Roligt och smart, för att flaskan kommer helt klart säljas. Det är ju Acne...

Höstens 101 kollektion

Nu har Lee´s senaste 101 kollektion träffat butikerna, denna gången har de gjort om jeans från 30-talet.

Kollektionen har fått namnet; Gold Label.

I själva kollektionen finns fyra t-shirts för herr och fyra för dam, främst med en tajtare passform och större tryck. Och när man kommer till jeansen så finns det 101Z och 101B till både herr och dam.

101Z är en smal modell med låg midja. ( z = zipper)
101B är en mer lösare modell med normal midja. (b = button)

101Z finns i otvättad modell medan 101B är en mer tvättad modell. På båda modellerna finns det selvage.

Sen har Lee även gjort tre lite mer annorlunda modeller till herr och två till dam. Sen finns det även en jeanskjol till dam.

Har tyvärr inte kunnat fixa några bilder på grund av att Lee´s hemsida inte har blivigt uppdaterad än.

/Johan


Cph Vision

vision

Imorgon drar jag till Köpenhamn för att kolla in årets sista modemässa, Cph Vision. Hundratals olika märken visar upp sina kollektioner för sommaren 2007. Ska bli lika intressant som vanligt, och ett plus i kanten är ölen på mässan.

Och från öl till något annat...

...så ska jag nog också försöka gå till tidningen Vice´s fest imorgon kväll. Deras fester är kända för att vara riktigt flippade och roliga. Förfesten är på mässan med alla andra!

Återkommer med mer text om själva mässan, och kanske festen, allt beror dock på hur mycket jag kommer ihåg.

/Johan


Ledig idag

Idag är jag ledig, kanske därför jag skriver så mycket, har typ aldrig någon ork efter jobbet att skriva en massa.

Men när jag är ledig så har jag på mig detta;
ledig
ledig2

RL Piké
Second Hand shorts (Emelies)
Diesel klocka
INGEN MOBIL
FlipFlop


Sen har jag börjat lyssna på en lugn akustisk låt från Jason Mraz, kan inte sluta lyssna på den, riktigt sommrig och skön. (Jason Mraz - I´m Yours).
mraz


 /Johan

T-post vol. 2

Idag fick jag min andra t-shirt från det Svenska företaget T-post som jag tidigare har skrivigt om här på bloggen.



Nyheten för denna gång hade fått namnet "Another Brilliant Internet Idea That You Didn´t Think Of”. Och handlar om en kille från USA (var annars) som hade bytt till sig ett hus mot ett rött gem, inte direkt men tillslut hade han verkligen bytat sig till ett hus. Det var en skivinspelning som fick killen sitt hus.

Dock tycker jag denna nyhet är ganska gammal, jag läste om den redan i april och nu hamnade den på T-post´s t-shirt.

Svar från T-Post med anledning av deras nyhet;
Hej Johan!

Tack för ditt mail!

Absolut, det var ett tag sedan då Aftonbladet uppmärksammade denna grej. Men det dom då uppmärksammade var att han var i full gång med att försöka byta ett gem mot ett hus. Den 12 Juli så lyckades han. Och det var då först han bevisade att han verkligen kunde byta ett gem till ett hus. Innan var det bara en bisarr dröm.

Jag förstår helt din kommentar men vi har avsiktligt väntat med denna nyhet för att faktiskt kunna visa för folk att det fungerar. Det var inte bara en konstig idé som en kille i USA hade.

Peter

Men passformen och perfekt och även kvalitén. T-shirten kommer från det kända Amerikanska basklädes märket American Apparel.

http://www.t-post.se
www.americanapparel.net

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,811362,00.html

 

/Johan


Top 3

Håkan Hellström - Klubbland Flight 2 Remix (Jonas Åhlund)
-En bra remix på en ännu bättre låt, kan bara vara bra!
Håkan

Bloc Party vs Pussycat Dolls - Dont You Wish Your Girlfriend...
- En vän till mig remixade ihop denna låten till ett Dj gig i lördags, och den blev grymt bra!
blocdolls

Justin Timberlake - Sexyback Remix Feat The Clipse
- Funkar helt perfekt ute på dansgolvet, dock är den lite långdragen, men det vägs upp av soundet.
90448-92

/Johan

Odd At Large

För två dagar sedan fick jag det senaste numret av gratis tidningen Odd At Large, det är tidningens fjärde nummer. Första numret någonsin av tidningen kom ut i februari detta året.

odd1

Odd At Large är en modern och nyskapande modetidning med en skön touch av kultur. Mycket intressant läsning om allt från mode till teater. Och det bästa är att man slipper alla de där tråkiga sidor om bilar, båtar och mat som finns med i varenda herr tidning idag, King och Café är tidningar som gillar att ha med en massa sidor om just det.

Det är inte några enorma texter eller reportage, utan kortare och mer ingående texter som gör att man fastnar och fortsätter läsa.

En rolig sak är att det alltid finns fotnoter i texterna så att man hela tiden kan förstå allt mycket bättre även om man inte är så insatt i temat.

Så mitt tips för dagen är att börja läsa Odd At Large och bli lite mer kulturell.

odd2


/Johan


Dior Linne

Valde att inte sälja Linnet.


Senare idag kommer lite text om Sveriges just nu bästa mode/kultur tidning, som också är gratis!

/Johan


Levis Vintage

Idag köpte jag två överdelar från Levis Vintage Clothing, deras höst kollektion stannade under 1950 och 1960 då James Dean och Marlon Brandon var idolerna. Vita t-shirt och höga otvättade jeans.

För mig blev det en vit t-shirt med ett stort tryck på bröstet och en röd tunn sweatshirt.

50´s
1950´s Tee
50´s250´s3
1950´s Underwear Tee

Det kommer skrivas mer om LVC senare, om någon vecka...

dagen
                             Edwim jeansjacka, LVC sweatshirt, Acne Moc Raw, Converse.

/Johan

Viktor & Rolf á 90 minuter

För en vecka sedan fick min flickvän hem en dokumentär om Viktor & Rolf, hur det går till att ha ett modehus under ett år. Det finns först en timmes film hur de fotograferar sina kreationer själva, väljer ut tyg och hur de skapade sin parfym "Flowerbomb". Sen finns det även en 30 minuters extra film hur de väljer ut sina modeller till sin storslagna show om parfymen.

Dokumentärerna är riktigt intressanta och får en verkligen att få upp ögonen mer för Viktor & Rolf, känns lite bättre och roligare att köpa kläderna på H & M som de har designat.

En extra krydda i filmen är att båda killarna har bara på sig sina egna herrkläder hela tiden, jag fastnade speciellt för alla deras speciella och ursnygga skjortor.

Så ett hett tips är att kolla in "Viktor & Rolf - Because we´re worth it!".

fashion

/Johan