Plånka

Nu har jag äntligen fått tag i en snygg plånbok, har sedan ett antal år tillbaka haft en halvtråkig Ben Sherman i bakfickan och kände att det var dags för en ny. Jag har haft svårt att hitta den där perfekta modellen, som är clean fast samtidigt en aning speciell. 

För några dagar sedan så hittade jag en trevlig modell från Comme des Garçons som hade ett snyggt cleant mönster och med bra kvalité. Ett extra plus är att man är relativt ensam om just denna modell, får man hoppas.

Alla Comme des Garçons plånböcker görs i en speciell fabrik i Spanien, vilket gör att det blir ordentliga produkter.

Jag hittade mitt ex hos Trés Bien Shop och den kostade 595 kr.

90448-1040

/Johan

Annorlunda

Dagens kläder och stil är helt nytt för mig, och det är helt klart något jag gillar. Jag gillar att ha olika klädstilar, allt grundar sig självklart med jeans, sen finns det mycket att jobba med.

Idag blev det en lite mer preppy/gubbigare stil både med hjälp av kepan och den långarmade pikén. Sen har jag äntligen lagt upp mina Mic Jazz, så efter ett tags frånvaro var de på igen. Det är också skönt att min jeansjacka från Acne passar bra in direkt!

Kepa - Hackett
Jeansjacka - Acne Jeans
Långarmad Piké - Morris
Jeans - Acne Mic Jazz
Skor - Vans

90448-1037
/Johan


Swedish Jeans Rules

För en vecka sedan var jag inne på Tradera och kollade lite, plötsligt fick jag upp ögonen för en annons.
Själva annonsen hade lite mindre än en timme kvar, produkten var en otvättad jeansjacka från Acne. Jag har sedan innan ett intresse för gamla plagg från Acne, och jag såg direkt att jackan var av äldre modell pga de röda sömmarna. Utgångspriset var 40 kr, tillslut fick jag den för underbara 81 kr!

Igår fick jag hem den, och när jag tog upp den och såg att det stod "SS99" i nacken bredvid den härliga texten "Swedish Jeans Rules" så blev jag glad. Acne startade sin verksamhet under 1997, så jackan är från de första kollektionerna. Trevlig att jackan är tillverkad i Italien. Sen att den är i ett mycket bra skick och att den sitter tiptop på är ett stort plus./Johan


Vintage Bermuda

När jag stod på jobbet igår så blev jag sugen på ett par nya sneakers, som ska passa bra till både jeans och chinos till sommaren. Idag köpte jag mig ett par från Nike, modell Bermuda. Modellen föddes 1979, och med hjälp av en snygg vintage touch så känns det som skorna är från 79. De kommer vara grymt bra till sommaren till ett par cleana chinos och en ljusblå skjorta.

Efter regn kommer solsken...

Skorna är köpta hos de mycket trevliga killarna på Cottonmouth/Tres Bien här i Helsingborg, 895 kr.

/Johan


Pojken med guld(jeansen)

Förra helgen så blev jag otroligt överraskad. En kollega och vän till Emelie kom hem till oss med ett par Levis 501.or som hennes pappa hade fått när han arbetade på Levis här i Helsingborg. 

Och det är inte vilka Levis jeans som helst, just dessa är uppsydda efter personen som fick dem. Sen finns det ca 20 jeans från denna produktionen, trevligt limiterat om man säger så. Made in UK. Det som är roligast med byxorna är att alla knappar och nitar är i guld! Av just denna storlek har endast gjorts i tre exemplar.

Ett par jeans som lyfter min samling, lyfter upp den ganska bra om man säger så.


Här passar jag på att tacka för jeansen!/Johan