071127

Löning och mycket att göra på jobbet. Börjar verkligen gilla mina Denim Demon mer och mer, har snart haft dem i ett år.  Ledig imorgon, ska bli skönt.

Nudie Stickad Zip
LVC Skjorta
Ullared Bälte
Denim Demon Jeans
Converse/Johan

Jeanshappening

Fick precis reda på att 4 december är den dagen man ska försöka vara i Göteborg om man gillar jeans!

Röhsska vill, som de själva skriver på deras hemsida; "ha mer jeanskultur!".

Nästa vecka, under tisdagen, så kommer flera kända människor inom den svenska jeanskulturen hålla seminarium. Det är allt från Lennart Bratt , mannen som gjorde Lee störts i Sverige under 1960-talet. Även designern till Gul&Blå jeansen kommer att finnas där, roligt att höra hur deras legendariska jeans kom till.

Det kommer även att finnas folk från dagens stora jeansmärken; Maria Levin från Nudie, Björn Atldax från Cheap Monday och männen bakom Denim Demon, Julian Red och Pace.

Efter så kommer man att kunna kolla in jeansutställningen som även kommer äga rum under den 14-16 december. På utställningen kommer man att kunna se det senare inom jeansmodet från Pace, Acne, Nudie, Julian Red och Cheap Monday.

Måste försöka ta mig till Göteborg nästa vecka, det kommer att bli en mycket intressant dag!

/Johan

The Boat Rider, The Rail Rider And The Coach Rider

Idag hade jag och Emelie vägarna förbi Levis outletten i Löddeköpinge, eller jag gjorde så att vi hade vägarna förbi...

Nu i efterhand så är jag glad att vi åkte förbi, jag hittade ett nytt plagg från Levis Collectibles. Sist var det en grov skjorta, denna gången en snygg cardigan med en tygpåse.

Tröjan är från ss07, och med plaggen fick man en tygpåse med tryck och även ett trevlig brev om hur Levis Strauss kom till Amerika och startade sin verksamhet. Intressant att läsa igenom! Själva passformen är lös och kort, mycket vintage känsla.

Jag behövde bara betala 300 kr för plagget, vilket är helt fantastiskt!
/Johan


071119

Det var ett tag sedan jag visade upp dagens outfitt, så här kommer ett inlägg om vad jag hade på mig idag.

Måndag, nya möjligheter efter första kaffet.

  
Levis RED Jacka
Acne Halsduk
Acne Scarfs
HM möss/keps
Acne Cardigan
Acne Jeanskjorta
Acne Moc Raw Jeans
Tretorn Skor


/Johan

/Johan

1, 2, 3 and 4

Har varit hemma i två dagar nu pga förkylning, har avverkat flera trevliga filmer; Death Proof, Grindhouse, Ratatouille och Hot Rod. Sen har jag Scrubs säsong 6 som väntar på att ses igenom på min lediga dag imorgon.

Förhoppningsvis är jag frisk till torsdag så jag kan åka med till Malmö för att kolla in Filippa K ss08. Rockabilly och sailor temat intresserar mig ordentligt.

Här kommer fyra bilder på delar av vår nya lägenhet, allt är inte klart än, men köket, hallen och badrummet är relativt klart. Det känns skönt!

/Johan


KAOS

Idag vid halv tio lämnade jag in bilen på verkstaden, sen hade jag en timme att ta död på. Så jag gick till Väla Köpcentrum där H&M skulle lansera deras samarbete med Cavalli vid tio.

När jag kom till dörrarna vid Väla så såg jag att det redan vid tjugo i var folk som köade, vid två olika ingångar...

Som tur är så träffade jag på en gammal arbetskamrat och vi gick tillsammans in "bakvägen", så vi kom in och ställde oss framför gallret vid butiken före de andra. Jag som skulle hitta en tunika till Emelie behövde komma långt fram, för när det var två minuter kvar till öppning så hörde man ett kraftigt buller från de som stod utanför och köade. Sen kom ett femtiotal människor springande mot oss, då visste jag att detta skulle bli jobbigt.

När personalen senare började rulla upp gallerna så började folk lägga sig raklånga på det smutsiga golvet för att komma in så snabbt som möjligt, har aldrig sett något liknande. Som tur var så hade jag fått koll på var Emelies tunika hängde så jag gick direkt dit och tog fyra ex av den.

När jag sedan försökte ringa Emelie om vilken storlek hon skulle ha så hade jag X antal "gamar" runt om kring mig som stod och stirrade efter mina fyra tunikor, en kvinna kom fram till mig och försökte byta sig till en mot ett par leopardbyxor. Till och med en anställd på HM försökte fixa till sig en genom att erbjuda mig hennes personalrabatt.

Jag fick med mig hem tunikan i två olika storlekar som Emelie får testa senare, och en t-shirt till pappa. Jag var själv inte intresserad av kollektionen som kändes som den svagaste av alla samarbeten H&M har haft.

cavalli

/Johan


Acne ss08 inseason

För några dagar sedan fick man se de första bilderna på Acnes inseason kollektion till sommaren, det första jag fick upp ögonen för var denim!

Det är även mycket grova material och tvättade tyger, man kan få lite känsla av gamla LVC plagg i vissa t-shirts.Ett roligt plagg, som man även hittar hos Filippa K till sommaren är en jeansoverall. Sen är det också bra att Generic Boy kommer tillverkas i en otvättad style, innan har det endast varit onewash.Det är något speciellt med deras inseason kollektioner som oftast känns starkare och roligare än grundkollektionen. Oftast hittar man många sköna och trevliga färger i kollektionerna.

/Johan


Duffer

För några veckor sedan så såg jag att MQ hade köpt in det brittiska märket Duffer of St. George. Roligt tyckte jag, även om märket har tappat lite under de senaste åren. Tyvärr så sålde Duffer inte så bra på MQ så igår hittade jag en skjorta för halva priset, så jag slog till direkt. Har varit på jakt efter button-down skjortor, och här hittade jag en trevlig för ett mycket bra pris. 400 kr kostade den efter 50%.

duffer2


/Johan

CDG2 at Bien

För några veckor sedan fick jag höra att Tres Bien Shop skulle få in Comme des Garçons parfymer. Jag tycker det är trevligt att de har lyckats få in märket, annars finns parfymen bara i några butiker i Stockholm och på WoodWood i Köpenhamn. Idag börjar parfymen säljas på hemsidan och i butiken. Jag ska själv försöka ta mig dit snart och se hur den luktar och kanske blir det en blivande julklapp.

ada


/Johan


071102

Igår var det fredag, klackarna i taket! Tog på mig min nya sköna tröja från Acne och resten denim.
Idag är det en skön dag, börjar inte jobba från kl 12.00.

LVC Jeansjacka
Emelies Halsduk
Acne Tröja
Levis Jeansskjorta
Acne Moc Jeans
Nya Tretorn skor, som är otroligt sköna!/Johan

Ace

Igår hittade jag ännu ett fynd från Designers Stock, en rolig och skön tröja från Acne ss07. 80% bomull och 20% cashmere, så den är bra även till vintern.Saker och ting börjar hända i den nya lägenheten, snart kommer det lite bilder när flyttlådorna börjar försvinna.

/Johan