Acne Paper! Or is it...?

Idag fick jag en tidning på posten, från Acne. Det står att det är Acne paper, men icke!
En sort försmak genom en massa bilder på s/s 07. Gillar helt klart herr kläderna mer och mer. Min nya skjorta är också med. Dam kläderna är lite svåra att se något, dåliga bilder.

Och nu kan man också beställa Acne Paper hem till sig själv, man kan köpa upp sig för ett eller två år./Johan

nyår07

Idag är det nyår, vilket ingen har missat.

Köpte mig en ny skjorta till ikväll, kände att jag helt enkelt behövde något nytt.

Det blev en blå rutig/randig skjorta från Acne, s/s 07 kollektionen. Tror att jag är ganska först med den här i Helsingborg. Vilket är skönt. Skjortan har några sköna detaljer som att de två sista knapparna är gömda, och sen att det finns två fickor på bröstet. Och sist, men inte minst att tyget ändras vid armen. Från rutigt till randigt.

 

Ikväll så blev det ganska ordentlig outfitt.Ascol Fluga
Whyred Kavaj
Acne Skjorta
Acne Bälte
Acne Max Jeans
Acne Lackskor

Min söta flickvän har på sig klänningen hon fick av mig på julafton, vilket jag gillar riktigt mycket!
Ha nu en trevlig nyårs kväll!

/Johan

Gamla goda acne

Nu har jag handlat lite på rean.

Jag vill samla på mig så mycket av Acnes gamla kläder, främst skjortor och t-shirts. Och nu har jag köpt två skjortor (800 kr för båda) och tre tees, två med ficka på bröstet och en med tryck på ryggen. (300 kr).


acnerea

/Johan


God Jul

GOD JUL

godjul

/Johan

Jobb och lite förjulafton

Igår blev det jobb och sen även en förjulafton hemma hos mormor och morfar ute i Mölle. Jag och Emelie fick en massa trevliga saker till lägenheten.

Igår hade jag på mig detta;

Acne Mössa
Acne Halsduk
Whyred Kavaj
Filippa K Skjorta
Acne Jeans
Converse

Både uppklädd men samtidigt inte...


Dagenskjulgrej

/Johan


Rättelse

Igår var jag med i Helsingborgs Dagblad i en artikel om "hur gick det sen". Artikeln handlade om vad som har hänt sedan jag gick ut gymnasiet och efter jag blev klar med mitt projektarbete; Jeansbibeln.
Det blev en trevlig artikel, är glad över den. Dock finns det ett litet fel i texten som jag måste säga till om!

Det står att jag har sagt att man kan tvätta sina otvättade jeans två till tre gånger första året, det stämmer inte. Man kan tvätta sina otvättade jeans MAX en gång första året.

Bara så ni alla vet!

/Johan


(Artikeln -
http://hd.se/helsingborg/2006/12/22/det-aer-en-kick-att-gaa-till/)

På tal om bomull och kvalité

Tänkte skriva lite mer om bomull med tanke på det jag precis skrev om SC.

Här kommer en text från min bok; Jeansbibeln.

Själva växten bomull är en mycket gammal och extremt använd vara i tillverkning av tygmateriel.
Över 50 % av dagens textilfiberkonsumtion i världen är bomull. Växten hör även till ett stort växtsläkte.

Man har använt bomullen länge, i Indien har den funnits och odlats i över 5000 år. I dag kommer den främst från Central Amerika.

På växten finns det flera blommor med gula blad (västindisk) och i blomman finns det frön som innehåller fibrer. Fibrerna är mellan 20-60 mm långa. Själva kvalitén på tyget beror helt och hållet på hur långa fibrerna var vid tillverkningen. När blomman senare faller av växten blir det kvar en liten bit som till slut mognar till en bomullsboll som ser ut som en kapsel. Själva bomullsbollen innehåller fröna där fibrerna finns. Det är fibrerna som används i tillverkningen av tyg.

En av de finaste bomullsväxterna heter Sea Island (Sea Island bomull) och den kommer ursprungligen från västa Indien men efter att Columbus hade varit och hälsat på där så odlas den nu även i södra USA där den främst produceras i dag. Denna växt är längre än de andra, den kan bli upp till 2 meter och detta gör också att fibrerna bli längre.

Ett annat ställe man hittar riktigt bra bomull är Egypten, där är fibrerna mycket längre.

När man ska börja arbetet med bomullen för att börja framställa tyget så finns det många olika steg att gå igenom innan man får det slutgiltiga resultatet, ett par jeans.

Så om man vill ha jeans med bra kvalité som håller längre ska man använda sig av bomull med långa fibrer.

Det första med processen av bomull är att man måste börja med att rena bomullen så inget onödigt skit kommer med och förstör processen, alltså är denna första delen väldigt viktig för resten av produktionen.

När man ska göra om bomullen till trådar så finns det två olika processer, en av dem är lite jobbigare och krävande medan den andra är en snabb och en industriell process. Den lite mer långsamma och krävande heter ”Ring-Spun” där man använder sig av olika sorters ringar till att få fram trådarna. Den andra, lite mer använda processen heter Open End, kallas också ”O.E”. Denna process går mycket snabbare och används därför mer i dag.

När bomullen har blivit en massa små trådar börjar man med att sätta ihop dem till en individuell tråd. Detta händer när man snurrar ihop alla de små trådarna. När allt är samlat så träder man tråden/trådarna på en stor träbalk.

bomullfibrer

Bild 1 - Bomull
Bild 2 - Fibrer


/Johan


Simplicité Compliquée s/s07

Idag hittade jag fyra bilder som designern för märket Simplicité Compliquée hade lagt upp på ett svenskt forum. Designern är Rasmus Wingårdh som även är huvuddesigner för herrkläderna hos Filippa K.

Jag gillar det jag ser på bilderna, tänker bara sommar och strand. Sköna och cleana kläder med sjukt bra kvalité. Bomullen är från Egypten, där bomullen är av väldigt hög kvalité för att bomull blommans fibrer är extra långa. Och långa fibrer i bomullen gör bättre kvalité på kläderna. Och med super kvalité blir även priset högre, en tee från SC kan ligga vid tusenlappen eller högre. Men jag gillar det!

Kommer försöka köpa en tee till sommaren.
Bilderna är tagna av Rasmus från "en mässa i kph" förmodligen CPH Vision.

/Johan

PUMA Retro

Idag fick jag äntligen mina retro sneakers från Puma. De heter Puma R-System R-100.
Fick dem av min flickvän, och de är riktigt coola! Regnar det inte imorgon så är det dessa som ska på.

puma skor

/Johan

LEDIG DAG!

Idag är jag ledig, har bara varit hemma och tvättat och ätit massor av onyttigheter, men blev dock tvingad att gå och handla mat och skicka iväg julkort innan. Idag har jag haft på mig lediga och sköna kläder;

hm ziphood
nudie tee
hm skinnjacka (ute)
lee gold label 101z jeans
vans limited
acne mössa (ute)
random halsduk


ledigdag061219

/Johan


HJÄLP ; TTC

Vet DU något om det franska hiphop/electro/dance gruppen TTC? HÖR AV DIG!


/Johan


Tretorn NYTT

Idag har jag fått höra lite nyheter om tretorn som jag kommer kolla upp mer och skriva om här om några dagar. Det jag kommer skriva om är;

Tretorn ska göra Jeans med acne liknande märke från Holland.
Tretorn fortsätter sammarbetet med Acne Jeans till hösten 07.
Tretorn ska även göra kläder med insperation Bruce Springsteen, får hjälp av brittisk designer.

Mer info kommer snart!

/Johan

Söderstam at T-Post

Idag fick jag hem min nya tee från T-post som denna gången handlar om "Who is this big brother?".

Det bästa med denna t-shirten är att den är designad av Patrik Söderstam, det roliga är att jag direkt kände igen designen och sa till min flickvän att det såg ut som en tee från Söderstam. Sitter riktigt bra också./Johan

Marlon Brando and Hedi Slimane

Kollade in de nya kläderna på  Luisaviaroma idag, och såg ett par höga jeans från Dior Homme som hade lyckats få en grym 50-tals stil, de sitter i allafal bra på modellen. De kunde dock ha varit lite rakare, 21 cm istället för 19. Men det ser bra ut! Dock kommer jag inte lägga ut 200 euro på jeansen. Tyvärr.

dior50-tal1
dior50-tal2

/Johan

Gammalt Skomärke Från Helsingborg & Acne.

I torsdags kom det äntligen upp en ny nyhet på Acnejeans.com, och det handlade om en grej jag fick höra på mässan i Köpenhamn i somras. Nyheten handlade om Acnes samarbete med Tretorn, jag var först lite skeptisk till detta, trodde direkt att de skulle göra en random stövel som man kunde köpa med sig till random festival nästa sommar. Men nu när bilderna kom upp på hemsidan blev jag väldigt positivt överraskad. Det är två olika modeller som kommer börja säljas i Mars 2007, en hög och en låg sko. Jag ska nog slå till på båda om de inte är för dyra. De kommer släppas i fyra olika färger; vit, svart, electric blue och navy. Bilderna jag visar upp här är av färgen electric blue, som även är acnes signumfärg vår/sommar 07, så jag ska lätt slå till på den färgen.

Acne Jeans kan!
Tretorn kan!


/Johan


Intervju Del2

Igår blev jag intervjuad av HD om hur det har gått ett halvår efter jag skrev min jeansbok, så håll ögonen öppna i Helsingborgs Dagblad någon gång under julhelgen. Det togs även några bilder inne på jobbet.../Johan

Dagens Kläder i regn

Idag var det jobb, och det var regn när man gick hem, jävla skit väder.

Hade på mig detta idag;

Acne Halsduk
Acne Handskar
H&M Skinnjacka
Wester Skjorta
CM Linne
Acne Mic Flatpack
Converse/Johan

s.67

Idag köpte jag mig en tidning. Det blev den brittiska musiktidningen Q Magazine, som hade det trevliga priset 39 kr på Pressbyrån. När jag snabbt kollade igenom tidningen under min 5 minuters rast så hittade jag en bild på The Killers sångare Brandon Flowers på sidan 67. Han har nästan bara denim på sig, och han bär upp det riktigt snyggt. En rå jeansjacka och en svart skjorta till ett par råa och höga jeans. Snyggt!

Hittade inte bilden på google så fick helt enkelt fotografera den direkt ur tidningen.Pangpris på Pressbyrån är helt perfekt vissa dagar.

/Johan

Gift of the day

Igår körde jag ut till Väla Köpcentrum lite utanför Helsingborg för att kolla in skinnjackan som H&M hade som sin "Gift Of The Day". Den kostade nu 398 kr istället för 1000 kr. När jag sakta gick mot ingången för H&M så började jag sakta se en liten kö som hade bildat sig utanför butiken. Jag skrattade lite smått för mig själv.

Där stod en modemisse, en byggarbetare och tre mammor som skulle köpa en jacka till sina barn som förmodligen var i skolan vid denna tiden.

När butiken öppnade så vågade ingen riktigt gå snabbare än någon annan, vilket såg väldigt roligt ut. När jag sen kom fram till jackorna så såg jag att de hade fler exemplar än vad jag trodde de skulle ha. Tror det kan ha varit tjugo ex, 5 S, 5 M osv...

Jag tog en S en M och en L. Det blev att jag köpte mig en M. Jackan sitter bra på, för att ha kostat 400 kr och att den är tillverkad av H&M i Kina./Johan

En tråkig dag på jobbet

Idag har det varit julskyltnings söndag i staden jag bor i, och jobbet var öppet. Så då hade jag på mig detta under en dag med lite att göra;


En secondhand skinnjacka och en
tjock stickad tröja från Pour hade jag på mig när jag gick till jobbet.


Sen inne på jobbet så hade jag en acne tee, acne mössa, acne moc raw, H&M scarf och converse.
/Johan

Farfarströjor och designspotting

Nu testar vi igen, har varit problem med blogg.se nu.


Jag har aldrig velat gå efter något speciell hype inom mode, men ibland blir det att jag gör det omedvetet. Och igår när jag var ute på Nova Lund som ligger i just Lund så kom jag på mig själv. Allt har att göra med denna farfarströjhypen som blir större och större för varje inlägg som skrivs i tidningar och bloggar. Den har funnits här lite mer än ett halvår nu.

Igår köpte jag mig en farfarströja från J.Lindeberg Denim på Spirit, och när jag och Emelie gick ut från butiken kom jag på att detta var min fjärde farfarströja. Så när jag kom hem så letade jag igenom min gadrob och tillslut stod jag där med fyra olika farfarströjor. Men jag kan glatt säga att jag inte bara har köpt alla fyra under ett halvår, utan att jag har samlat på mig dem under snart två år. Den första var en svart, vanlig farfarströja från Matinique som jag hittade för 50 kr ute på Barkaby Outlett. Sen den andra är en lite tjockare variant från Pour Homme. Sen har jag köpt mig de två sista under det senaste halvåret, en från Acne och nu den sista från J.Lindeberg Denim. När jag testade alla fyra igår för att ta bilder till bloggen så insåg jag att nästan alla hade en skön denim-trash-stil, vilket passar mig perfekt.


1.Pour                 2.Matinique        3.Acne                4.J.Lindeberg Denim

Och förresten, angående detta med designspotting så såg jag och Emelie Johan Lindeberg ute på Siba i Lund. Han är förmodligen hemma från London under julen. Där gick han på Siba och mumlade lite för sig själv och letade efter en fet TV. Och där stod jag med min Spirit påse med en J.Lindeberg Denim tröja. Världen är liten ibland!

/Johan


Jeans Acne i Denimstaden Göteborg

Ibland önskar jag att man bodde i Göteborg, oftast händer det något skoj där. Det finns bättre butiker än i Stockholm, skönare människor och ett lungt levnadssätt.

Och nu har Acne också öppnat en butik I Göteborg, har vetat om detta ett tag nu, men igår såg jag första bilden inne i butiken. Läste om butiken i Cafés modechefs blogg, som förövrigt är väldigt intressant om man vill veta det senaste inom svensk och utländs mode.

Fick se en bild på de två grabbarna som har fått jobbet i butiken, gillar stilen på killen med hatten riktigt mycket. Soft, men endå specielt med scarfsen och hatten.
(
http://cafe.se/filearchive/1/14271/acne-göteborg.jpg)

Måste till Göteborg snart! Acne väntar..

/Johan