See ya in fifty years

see
(bild från the sartorialist)


/Johan


Nytt Från Köpenhamn

Igår var jag, Emelie, min lillebror och Emelies lillasyster i Köpenhamn för att fynda på Designers Forum. Det är en enorm utförsäljning på Forum i Köpenhamn. Jag har varit där några gånger innan, och alltid hittat trevliga plagg att ta med hem. Även denna gång hittade jag några trevliga och otroligt billiga plagg, två skjortor och en ull kofta från Nudie. Allt för 600 Danska kronor. Bara koftan som är gjord i Italien måste ligga långt över 1000 kr skulle jag tro. Sen är flannel skjortan tuff till tusen! Emelie, Jezper och Johanna hittade också massor av trevliga plagg. Så om du har vägarna förbi Köpenhamn i April så åk förbi Designers Forum direkt!
/Johan


071015

Igår var det måndag igen, back to work. Första dagen med den nya jackan, varmt och skönt.

RED Jacka
Acne Cardigan
Edwin Skjorta
Acne Moc
All Stars
/Johan

Our Legacy S/S08

life2

Det är något med den romantiska stilen, den känns somrig och glad. Sköna plagg med enkla färger som passar till allt från en öl på puben till en runda i den kungliga trädgården på Sofiero. Enligt Our Legacy själva så kan man se en Oxford-student med en klassisk akademiker-look som flyttar till Paris. Han förälskar sig i stadens konstscen och det röriga nattlivet. Under tiden blir hans klassiska look skönt ingången.

Romantiskt är ett ord man kan använda sig av när man pratar om Our Legacy´s s/s08 kollektion "The Swing Of Pendulum".


Our Legacy har tagit sin inspiration från författare och konstnärer. En intressant författare som man har hämtat inspiration ifrån är den franske Jean Paul Sartre som är en av grundarna till existentialismen, som även avböjde nobelpriset i litteratur. Här känns man att deras lediga och lite "softa" stil speglar av sig, man ska se elegant med en twist. Även den surrealistiska konstnären Robert Rauschenberg är en av deras inspirationskällor.


Kollektionen är gjord för den moderna gentlemannen, den är sofistikerad och tidlös. Samtidigt är den ledig, så man inte känner sig uppklädd och stel när man har på sig plaggen.
I kollektionen hittar man kavajer och rockar i tunn bomull, chinos i lediga passformer och med Oxford foder. Tröjorna är gjorda i ljusa och blekta färger och skjortorna har lite annorlunda fickor som är formade efter jackfickor.

Stilen på plaggen bygger både på landet så som storstaden. Bäraren av plaggen ska inte känna sig begränsad i kläderna från Our Legacy, det ska fungera där man är för stunden.


Trycken på deras t-shirts till sommaren hittar man olika illustrationer på djuren från Afrika, djuren befinner sig i annorlunda situationer. Lejon som har på sig khaki färgade overaller, tigrar som dricker dry martinis efter en tennis match. Det kommer även att finnas giraffer som älskar jazz.


Efter att ha läst igenom presstexten och kollat på bilderna så längtar jag till att plaggen kommer ut till butikerna i vår. Än så länge har jag tyvärr inte några plagg, det har helt enkelt inte blivigt av. De har gjort ett par tuffa jeans som finns ute i butikerna just nu, ett par jeans som ser ut som chinos. De sitter ritigt bra på, och man får en trevlig box till jeansen också! Det är de små sakerna som gör det så bra.


Our Legacy fortsätter att överraska och de kommer bara att bli större och större! De har verkligen potential.


/Johan


På tal om RED

I tisdags var jag i Malmö med Emelie för att lämna in vår bil hos Peugeot. På vägen hem så stannade vi till vid en Levis/Dockers outlet i Löddeköpinge, har varit där innan och även skrivigt om det här på bloggen. Kolla in inlägget här!

När vi var där sist så såg jag en svart läder jacka från Levis RED, men tänkte inte så mycket mer på det då. Kanske var det för det var mitt i sommaren, kanske för att jag var helt uppe i min collectibles skjorta.

Men i tisdags var det andra bullar, kallt ute och jag var på jakt efter en jacka. Då fick jag syn på jackan från RED, har fått reda på att den är från en av deras första kollektioner, hösten 2004. Enligt mig så är jackan grym! Passar perfekt till min stil, och kommer att hålla mig varm nu i vinter. Priset var inte helt fel heller, 999 kr.

Så nu har jag äntligen hittat min vinterjacka, speciell och trevlig. Precis så det ska vara./Johan


Levi´s RED

red11

Efter några års uppehåll har Levi´s äntligen tagit tillbaka deras RED linje. Det tog åtta månader för designteamet med Miles Johnson i spetsen. Johnson har tidigare arbetat för Paul Smith, där man kan förstå hans lekfulla designstil.


Hela processen startade med att teamet fick ett par traditionella 5-ficks jeans som de sen började göra om helt. Det man ser först är att de har förstora upp detaljerna en aning på plaggen. Främst fickorna, vilket man även ser på RED S/S08, stora fickor är ett signum i kollektionerna.


Inspirationen till höstens kollektion, som redan finns ute i butikerna, har man hämtat från gamla reklamillustrationer på traditionella Levi´s ikoner från förr. Dessa bilder har designteamet lekt med under processen, och med hjälp av en långbent cowboy så har de gjort ett par extremt långa jeans, världens längsta?


Det finns sju jeans i kollektionen, ett par unisex, tre till herr och tre till dam. Det är en relativt tjock denim som man har producerat jeansen i, 12 oz rights hand twwill. De har även selvage, materialet är från japan. Materialet är lyxigt, man har arbetat med det i Japan under sju månader. Det är hårigt och grovt, precis som denim ska vara!

Det finns även två jeansjackor, en till herr och en till dam. De är precis som jeansen vridna med förstorade detaljer.
Det finns även ett par shorts i kollektionen, trots att det är höst, som man får starka Vibskov vibbar av. Ser grymt sköna ut, bra att spara till sommaren.


Jag tycker det är underbart att RED är tillbaka, tyvärr är den första kollektionen nu i höst extremt limiterad och säljs endast på Le Shop och Nitty Gritty uppe i Stockholm. Jag tycker alla plagg är perfekta, grym otvättad kvalité och färg på jeansen, och sköna tröjor. Till våren kommer RED säljas i fler butiker, förhoppningsvis kommer den ner till Skåne! Om ni vill se bilder på vårens plagg kan ni bara kolla in på Cafés hemsida.


/Johan


T.D

Förra veckan hittade jag en grym jacka från Tommy Hilfiger, jackan tillhör en limiterad linje som bygger på plagg med en gammal touch. Ordentliga nitar och knappar, och selvage utanför och innanför jackan. Det bästa är att den kostade 2400 kr innan, och jag betalade runt 400 kr för den på Designers Stock här i Helsingborg! Har haft på mig den nästan hela tiden sedan jag köpte den, helt klart en vinnande jacka.
/Johan


071004

Det finns inte så mycket att skriva om dagens val av kläder, förutom att jag känner mig otroligt bekväm i dagens outfitt! Jag tyckte att det var ett tag sedan jag använde min jeansväst från Lee, så den åkte på. Annars har det varit en normal dag på jobbet, har tänkt lite extra på Emelie idag för att hon har gått modell för Puma uppe i Jönköping! Sen blev det middag hos Emelies mormor och morfar.

Acne Bomber
Lee Jeansväst
Acne Skjorta
Acne Moc Raw
All Stars

idag


/Johan

Filippa K Feat. Svanen

Nu i oktober kommer Filippa K lansera en minikollektion med fyra t-shirts, två till kille och två till dam, som är gjorda efter Svanens hårda krav på miljöanpassad tillverkning av textilier. Detta betyder att dessa fyra produkter har producerats med så låg miljöpåverkan som möjligt i alla led inom produktionen.Bomull är känt för att vara den mest besprutade jordbruksgrödan idag, men även de andra materialen i plaggen som trådarna och fiber är stora miljöbovar. Våra kläder tär ordentligt på vår jord, och detta börjar tillverkarna och företagen att fundera på mycket just nu, ekologisk och miljövänligare tillverkning av kläder är stort "trend" just nu. Ett annat bra exempel är Nudie som idag gör flera ekologiska jeans modeller och tvättar. Wrangler är ett annat stort jeansmärke som börjar fokusera på jeans och plagg som inte förstör för naturen på samma sätt som innan.

Genom samarbetet med Svanen så vill Filippa K visa att de har ett långsiktigt miljötänkande, så förmodligen kommer vi ser mer av detta från F.K i framtiden.

Om vi ska prata om själva plaggen så är det väldigt enkla och vanliga plagg, precis så Filippa K ska vara. Cleana plagg med en twist. I detta fallet är twisten materialet och tanken bakom produktionen.Jag tycker det är bra att Filippa K börjar arbeta med ekologiskt material, ett så pass stort företag som producerar stora mängder kläder måste börja fokusera på miljön mer! Vilket de nu börjar göra.


/Johan


Målning

Idag har jag, Emelie, och våra föräldrar arbetat med vår nya lägenhet. Det är mycket att göra, men det kommer bli fint! Kommer självklart lägga upp före och efter bilder när allt är klart!

LVC Jeansjacka
LVC Sweatshirt
Secondhand Tee
Resteröds Linne
Bälte från Emelie
Denim Demon Jeans
Vans

idag2bonus


/Johan