Mer Jeans - Jeanskavaj

Igår var jag och emelie en liten runda på Väla, och gick bara snabbt in på Levis Store för att kolla lite. Då hittade jag dagens fynd, en jeanskavaj från Levis Blue för 800 kr. Hade kostat 2000 kr innan, men det var 60%. Jag testade den, och tvekade inte en sekund. Så nu har jag ännu ett plagg i jeans, en kavaj jag kommer använda så mycket som det bara går. Och det bästa är att den är smal i passformen.

bluejeanskavaj
bluejeanskavaj

/Johan

Jeansskolan Del 1 - Laga knapphål

Hej, och välkommen till Del 1 i min Jeansskola.

I denna första del ska vi gå igenom hur man lagar ett hål i ett par jeans, och det är inte vilket hål som hälst, utan ett av de viktigaste. Knapphålet, om det inte är helt så går det inte så bra att ha på sig ett par jeans ordentligt.

Det du behöver till att laga knapphålet är följande saker;

Symaskin
Tråd
Knapp + nål
Hammare
En liten jeanstygbit

Det första du gör att sy fram och tillbaka med en helt vanlig söm där hålet är, du syr alltså ihop hålet med en massa trådar. Det är viktigt att du syr ganska många gånger fram och tillbaka, för detta gör att knappen kommer sitta på plats ordentligt. Mycket tråd = en lång tids användning av det nya knapphålet.När hålet är helt ihop sytt av massor av trådar så kan du börja med att klippa ut en liten jeans bit, i form av en fyrkant. Denna ska du nu sy fast på baksidan av byxan med en sicksacksöm, sy runt om biten två gånger så att den sitter fast ordentligt.


Så, om du nu har fixat allt detta så är det dags att slå fast själva knappen.
Börja med att ta en liten, men vass, kniv och gör försiktigt ett litet hål så du kan trycka igenom knappnålen.
Sen så lägger du jeansen på en plats där du kan slå med en hammare utan att förstöra golvet, ute på gatan borde fungera. Du sätter nålens spets mot knappens plast, och slår försiktigt och med stor precision. Efter två eller tre mjuka slag kan du slå några lite hårdare.Om du nu har gjort som det har stått här så har du lagat ditt första knapphål, grattis!

/Johan


Tredje tvätten, efter.

Nu är de torra och jag har äntligen trängt mig i de nytvättade jeansen. De har blivigt lite ljusare, eller ganska mycket ljusare. Men jag gillar det. Vad tycker ni?


(Första bilden direkt efter tvätten)

(Dock gick knappen av, men det var bara att laga hålet och slå i en ny knapp, mer om detta i ett senare inlägg.)


(Var tvungen att dra i jeansen lite för att kunna få på dem sen)

Och resultatet;/Johan

Tredje tvätten, undet tiden.

Nu hänger jeansen och torkar. De såg bra ut, bilder på det kommer sen när jag jag har tagit upp dem.

Man får göra tvätten rolig, och det lyckades jag och emelie med. Roligare om man är två, här kommer också bilder på min limiterade tvättpåse från LVC, finns bara 250 exemplar i hela världen. Och jeansen jag har på mig är också ett par LVC, 501.Senare kommer de sista bilderna...och då är jeansen förhoppningsvis lagade och så också.

/Johan

Tredje tvätten, innan.

Idag ska jag nog våga tvätta mina Acne Moc Raw för tredje gången, har haft dem på mig från och till i snart två år nu. Det är lätt mina favorit jeans, jeansen är ju formade efter min kropp och min stil. Jag har skapat dem själv!

Idag tog jag bilder på jeansen för att visa upp hur de ser ut idag.

Så här kommer bilderna;Kan även visa vad jag hade på mig denna lediga söndag...

...Second Hand skinnjacka
ZipHood från ett amerikansk märke jag inte minns namnet på.
Duffer "Movie" Tee "Jaws".
H&M skärp
Jeansen
Vans

/Johan

denimbooks

denimbooks

En regnig måndag med en twist

061113


En seg dag på jobbet med dessa kläder;

Fluga
Acne Skjorta
H&M skärp
Acne Max
Converse

/Johan


Två av Tio kanske...

Jag är så trött på allt snack om H&M och Viktor & Rolf, jag gillar V&Roch har gjort det i flera år nu. Men är sååå trött på allt nytt snack som har kommit fram under deras sammarbete med H&M.

För hur många av den vanliga Svensson eller folk som försöker vara modemedvetna visste något om dessa två väldigt proffsiga designerna för ett år sedan innan H&M kom ut med att det skulle bli ett sammarbete? Inte en så många alltså...

Jag tycker synd om V&R, för att alla dessa wannabes snackar så mycket, och helt plötsligt är de proffs när det gäller just V&R kläder och design. Men nu när kläderna har släppts så är det just de kläder som är av samma design som Viktor & Rolfs andra kläder brukar ha kvar i butik och folk tycker att dessa plagg är fula. Och de kläder som säljs är bara helt vanliga H&M kläder som där det har kommit till en eller två extra detaljer på i form av en pil eller ett hjärta.
Man kan ta den skjortan jag har köpt som ett exempel, en vit skjorta med massor av små pilar på i rött och svart. Det är så Viktor & Rolfs vanliga skjortor ser ut, det är sånna skjortor de själva går runt med till vardags, det är sånna kläder man ska köpa om man vill ha något som Viktor & Rolf VERKLIGEN har designat. Men nej då, det funkar inte, och varför? Jo, för att det är inte så många som verkligen vet vilka V&R är. Men det är många som tror att de vet.

Tycker att allt är så falskt, blir trött bara jag tänker på det. Men så är det bara.../Johan

NEW tiger jeans

För någon dag sedan var jag på en grej med några arbetskamrater och säljare från Tiger Jeans. Mycket trevlig information och annat pågick under hela kvällen, god mat och mycket öl. Fick även kolla in hela Tiger Jeans kollektion, för det är inte alltid man får chansen att se ALLA jeans i deras kollektion på en och samma gång. Och jag hittade en ny modell som just nu bara har gjorts i 500 exemplar och släpps i butik till våren 07. Modellen heter Kid och är en bralla med hög midja och smala ben. Så man både kan köra Marlon Brando och 50-tals stilen eller en mer loose and narrow look. Själv kör jag högt, mer äkta. Den otvättade modellen som jag fick se är trevligt tjock också, hela 13 oz, så det kan nog bli en snygg slitning.
Sen kan jag också säga att ni kan se fram imot vår/sommar kollektionen 07, blir väldigt trevligt.

/Johan


Trash day part 1

Idag var det en grymt trevlig dag med mycket blå himmel och sol, så gick till stan och tog en kaffe med Nicke och sedan Helsingör med Emelie. Hade idag på mig detta;Acne Mössa
Acne Halsduk
Acne Skinnhandskar
Secondhand Skinnjacka
Mono Tee
Acne Denim Skjorta
Mono Skärp
Acne Moc Raw, snart två år gamla, tvättade max tre gånger.
Farfars/Pappas gamla solglasögon
Converse

Sen såg jag Borat precis, hahah, väldigt underhållande.

/Johan

Gucci - 1980

För någon timme sedan blev jag magiskt sugen på en retro sweatshirt eller t-shirt från Gucci. Just detta tryck är egentligen en kopia som såldes på valfri turistort under 80- och 90-talet, men som nu Gucci har valt att producera i äkta vara. Men jag pallar inte punga ut några tusen för en äkta tröja, utan kommer nog satsa på en fake från ebay, jag kommer nog kunna bära upp den ganska bra endå. Har för mig att jag har läst om just detta trycket på antingen Rodeos blogg eller vanliga hemsida för några månader sedan, men hittade inget när jag kollade snabbt igenom sidorna.

Från Ebay.


Här också en annnan tuff retro sweatshirt som sitter på en av killarna från TTA.


/Johan

WANTED!

Jag letar efter en stickad tröja från H&M och deras kollektion "Harmony" till min flickvän.

Det är en halvt oversizad öppen kofta med ett band i midjan, finns i benvit och lila. Har du eller känner du någon som inte vill ha sin längre så hör av dig!

Wanted

/Johan

Vinterkyla

Nu är det kallt, kallt som f-n. Idag när jag gick till jobbet hade jag på mig följande;

H&M Rock
Acne Halsduk
Acne Kofta
Acne Skjorta
Acne Jeans
Converse
Acne SkinnhandskarDet har blivigt mycket Acne senaste veckan, bara Acne nästan alla dagar. Men inga bilder, orkar inte ta på morgonen för att jag är för trött, och sen när jag kommer hem vill jag bara ta av mig kläderna och ta på mig mykläder istället. Men orkade ta bilder idag, som tyvärr blev tråkiga. Hoppas det funkar endå.

/Johan

Fifty

Nu har jag fått låna Disels och Renzo Rossos stora bok; Fifty. En bok som är gjord för Rossos (Diesels grundare) nu när han fyllde 50 år, därav namnet. Boken är helt klart cool och väldigt stor. Ska ta och läsa igenom den nu och i nästa vecka kommer det komma en liten recension av boken här på bloggen. Om den är värd att lägga lite mer än 1000 kr på alltså.../Johan