Det droppar red tabs...

Jag skrev för några månader sedan om att Levi´s stämde flera Japanska jeans märken för att deras jeans liknade Levi´s design och stil för mycket.

Idag vet man mer om konsekvenserna av detta, och det har inte hänt så himla mycket om man ska vara ärlig. De stora Japanska märkena har fått göra om deras design och logotyper. Vissa har fått ta bort deras två rörliga objekt som liknade Levi´s två hästar och andra har fått göra om stickningen på bakfickorna.

Annars så var det inte så mycket som hände, men det var ändå ordentligt tråkigt och faktiskt ganska löjligt av Levi´s att genomföra detta. Deras jeans säljer ändå, och de små Japanska jeans märkena kämpar på för att bli större, tyvärr kom storebror i vägen denna gången.

Nyheten om stämningen blev en stor diskussion på street forumet Superfuture, och Superdenim. Många, nästan alla tyckte att Levi´s gjorde fel som förstörde för de Japanska märkena. Japanska jeans är mycket uppskattade bland denimfantaster, främst för deras otroligt fina material och sömnad.

Jeans butiken Self Edge från San Fransisco gjorde ett ganska speciellt skyltfönster under tiden detta pågick. Ett skyltfönster som fick fram sin mening till fullo.





Nu får man hoppas att fler Japanska jeans märken tar sig till Sverige snart, än så länge är det bara Sugar Cane som finns på SOLO och Caliroots som har hittat hit.

Information och insperation är lånat av;

http://repeattofade.blogspot.com/
http://supertalk.superfuture.com/forumdisplay.php?f=15
http://3sixteen.com/

/Johan


3 och en bonus

Här kommer tre bilder på vilka kläder jag hade på mig idag och en liten bonus.


acne bomber
filippa k skjorta
mono bälte
whyred jeans
marc vans



bonus



/Johan

TOP 5 - Roskilde 07

Nu är det några månader kvar till Roskilde 2007, och det har även gått några månader sedan de började lägga upp vilka band/artister som kommer spela. Här är min TOP 5 just nu;

1. Arctic Monkeys - Äntligen får jag se dem, missade bandet när de var och spelade på Roskilde 06. Trodde inte att de skulle komma tillbaka så tidigt, men de släpper nytt i april.

2. Red Hot Chili Peppers - Favoriter sedan lååångt tillbaka. Ett måste! Tänker mig solnedgång, en massa damm som ligger i luften och sen RHCP på Oranga.

3. The Who - Favoriter, helt klart. Ska bli roligt att se "gubbarna"  med den lite äldre musiken som fortfarande går hem.

4. Muse - Detta underbara band hade visst årets gig på Roskilde 05, och där var man såklart inte. Denna gången har man chansen att ta igen detta! Kommer bli riktigt bra.

5. The Killers - Har sett två eller tre live uppträdande av Killers, på TV eller DVD... där ser man hur bra de verkligen är! Senaste albumet har vuxit mer och mer i mina öron, och det ska bli roligt att höra de gamla låtarna också.

Snart dags alltså....


/Johan


Nära stupet...

Efter några veckor av nyheter och skvaller om J.Lindeberg så börjar saker att ramla på plats.

Den första förändringen som jag läste om var när jobbet fick ett pressmeddelande om att märket lägger ner deras dam kollektioner till hösten 07, förutom golf kollektionen. Tyckte det var lite synd för att deras jeans kollektion har vuxit under de tre senaste kollektionerna till något riktigt bra. Men det stod även att allt skulle komma tillbaka när de fanns mer pengar och möjligheter.

Och pga att designern för damkollektionen var Johan Lindebergs fru så hotade han med att säga upp sig, tyvärr så har Johan inte så mycket att säga till om för att han har sålt ut sig själv från sitt eget företag. Han har idag inte mycket att säga till om när det gäller de viktiga sakerna som t.ex. ekonomin. Och utan ekonomi så fungerar det inte.

Efter att ha läst en artikel från Habit så visar det sig att Johan har gjort att företaget kommer att gå minus med flera miljoner under 2007, vilket ägarna inte gillar. Han har tagit beslut och gjord saker som inte har fungerat helt enkelt.

Resultaten av allt detta är att Johan Lindeberg slutar som designer och kreativ chef och börjar istället jobba med företagets PR avdelning.

Information är hämtad från J.Lindeberg, Café och Habit.

/Johan


Varmt

Idag var det som vanligt varmt, och skönt. Hade på mig mina nya chinos som jag skrev om sist.

Acne Bomber
Ben Sherman Skjorta
Resteröds Linne
Mono Bälte
Dr.Denim Chinos
Marc Jacobs Vans

dagens

/Johan

Dr.Chinos

Igår köpte jag mig ett par smala chinos från Dr.Denim, har ett par från Diesel från förra sommaren som är lite lösare. Så nu har jag två olika chinos till olika tillfällen.

Och ja, jag vet, jag skriver inte så mycket här längre. Har tappat intresset lite, men det kommer säkert tillbaka.

Chinosen kostade 600 kr. Köpta på jobbet.

chinosfram1
chinosbak2

Detta kommer jag förmodligen ha på mig imorgon. (Ben Sherman skjorta och Marc Jacobs vans).

/Johan

En annan dag.

Acne Bomber
Acne Halsuk
Tiger Väska
HM Kavaj
Acne Tee
J Lindeberg Denim
Acne Bälte
Converse



/Johan

hello 80!

Fint men kallt väder idag.

Acne Bomber
HM Zipphood
Acne Skjorta
Resteröds Linne
Mono Skärp
Acne Moc Raw

dag1
dag2

dag3

/Johan


Browns

Känns som det finns en röd tråd i min outfitt idag...en brun tråd kanske?

browns2browns3

hm hatt
LVC jeansjacka
Seris cardi
Acne Tee
Resteröds Linne
Acne Moc Raw

(converse)


/Johan


Sommarskjorta

Köpte en skjorta från Acne idag, såg den i augusti på cph vision och fastnade för den direkt.

Det finns ett svart linnetyg påsytt inne i skjortan, så det blir en effekt när man viker upp armarna. Snyggt enligt mig.

Men ska jag behålla den?



/Johan

Cafe Collections

Idag släpptes den nya modetidningen "Café Collections", detta är en tidning som kommer komma ut två gånger om året, s/s och a/w. Det har pratats och skrivits mycket om tidningen.

cafe collections

Tidningen har Daniel Lindström som både redaktör och modechef, även Emine Sander från den "vanliga" Café tidningen är med och jobbar.

När jag kom in på Pressbyrån så var det svårt att inte missa tidningen, förmodligen vet de flesta att tidningen kommer att sälja som smör i solsken. Det var så många exemplar så att originaltidningen Café hade fått flyttas över till musiktidningshyllan på andra sidan butiken.

Det första jag reagerade på vad att tidningen var så tunn, om en tidning ska komma ut två gånger på ett år så kan man göra den större än 115 sidor! Se bara på Acne Paper som också kommer ut i lika många ex per år, där ser man att det är mycket arbete bakom och även en större tidning. Och sen ska vi inte prata om Elle som kommer ut i lika många ex som Café och den är ALLTID större än 200 sidor!

Efter att ha kollat igenom tidningen två gånger så kan jag säga att den är helt ok. Det är bara mode, dock finns det en liten större intervju med Magnus Carlson från Weeping Willows. Men även den har en touch av mode och självklart musik.

Inne i tidningen finns det två stora delar som man ser att de har jobbat extra mycket med.

Den första stora delen är gjord av Emine Sander (som har skrivigt det mesta i tidningen) handlar om de 10 perfekta stilarna till sommaren. Där de har med bilder från de stora modevisningarna för att man ska få inspiration hur man ska bära upp stilarna, och sen en massa plagg som är inklippta från blandade märken. Denna stilen av reportage känner man helt klart igen från vanliga Café.

cafe collections 2

Den andra delen är gjord av modechefen Daniel Lindström och han skriver små sammanfattningar om de 40 viktigaste märkena just nu och deras s/s 07 kollektioner. Intressant att läsa om vad han tycker om märkenas s/s kollektioner, men detta med sammanfattningar av de stora märkena har man redan läst om i "Snyggt" och "Modekompassen för män".

En sammanfattning av allt så är detta en intressant tidning för de killar som vill lära sig om mode och stilar, och veta hur de ska se ut till sommaren. En skön tidning för inspiration. Men som sagt; en tidning för de som vill lära sig om mode, om man har och är intresserad av mode sedan innan så är detta inget nytt och speciellt.


/Johan


Segling i regnet

Idag känner jag för att klä mig med en touch av segling.

USE Cardigan
Hilfiger Denim Tee
Resteröds Linne
Mono Skärp
Denin Demon Jeans

060306070306

/Johan

Surf och Juvelen copy

Kollade igenom lite sköna t-shirts igår och hittade dessa två med surftryck.

Trycken är grymt snygga både med att det är surfmotiv och att de är svart/vita.

Roligt att den sista killen är sjukt lik Juvelen!

Båda plaggen är från Dries Van Noten S/S 07.


diresjuveln

/Johan

Två sköna...

Här har vi två designers som båda har en skön av avslappnad stil, Stefano Pilati från Yves Saint Lauren och Kris Van Assche.

Och vi har även en trevligt citat från Stefano från en brittsk modetidning för ett halv år sedan;

"Kvinnor klär sig efter vad som är snyggt, även om det inte sitter bekvämt. Män på andra sidan klär sig efter vad som är bekvämt och anses passa mannen, och det blir inte alltid snyggt. Män borde lära sig klä sig obekvämt och då snyggare".

kris van assche
yves saint lauren designer

Bild 1 - Van Assche. Bild 2 - Stefano Pilati.

/Johan


Himmelsblå by fashion

Snart är det sommar, hoppas man. Och om allt går som det ska så kommer det finnas en härlig blå himmel över våra huvuden under hela sommaren. Om inte så kommer det i alla fal finnas en himmelsblå färg på under våra huvuden, på en t-shirt eller på ett par byxor.

Detta är för att den härliga blåa färgen finns med lite var stans från de flesta stora märkena och modehusen till s/s 07.

Jag såg i februari två plagg från Acne på cph vision som hade den där sköna blåa färgen, ett par chinos och en väska. Jag fastnade direkt, man bli så glad och varm av färgen.

Och till min stora lycka så såg jag lite senare när de stora modeveckorna i Milano, Paris, New York och London hade avslutas att den blåa färgen finns med på många ställen.

Här kommer några bilder från olika märken som har använt sig av blå blå blååå!



Yves Saint Laurent -Outfitten har inte den där himmelsblåa färgen som jag pratar om, men en skön blå färg.



Prada - Alltid härligt med en lackjacka till sommaren, men vafan, den har den rätta himmelsblåa färgen. (varmt).


Miu Miu - Skön bomberjacka i ett tunt material, och ett par oversizade shorts med regnkläder material, hoppas man inte behöver använda materialet fullt ut bara?



Jil Sander - Helt klart de två snyggaste ytterplaggen jag har sett! Och den sista rocken har Jil Sander med i deras reklam kampanj för sommaren, när man slänger in den i ett vitt rum så ser det SÅ snyggt ut!



Gucci - Sailor Boy.


Burberry Prorsum - Lite på väg att bli ljusgrön, men den härliga blåa färgen finns där, tro mig!


Acne - Här är de produkterna jag pratade om från Acne, man kan också säga att denna blåa färgen är Indigoblå.


/Johan


Fluo Kids aller á Copenhague

Igår fick jag en Bulletin av Fluo Kids på Myspace om att de ska spela på Vega Club i Köpenhamn nästa fredag!

Fluo Kids är ett gäng som har en blogg där de lägger ut en massa grymt sköna remixer och omgjordningar av olika låtar, allt från franska till p3 hits. Om du inte har varit inne och laddat ner låtar från Fluo Kids så gör det nu! Riktigt sköna party hits!

För några veckor sedan var några från gruppen och spelade i Göteborg, det var lite för långt att åka för att lyssna på dem, men nu blir det helt perfekt med Köpenhamn, dock blir det jobbigt på jobbet dagen efter.

Det är Pharell och Brodinski som kommer att spela fredagen den 16.e mars på Vega Club i Köpenhamn.

http://fluokids.blogspot.com/

fluo kids2


/Johan


Don´ts

dont?s


En kille i Helsingör, ganska mycket 80-tal. Kallt som fan också för att det var -1 eller ngt på morgonen.

/Johan