Denim Demon On TourVi veta alla hur det är när man står i en butik och letar efter ett par snygga jeans med en trevlig slitning, men antingen så är de för blekta eller sandslitna. De bästa tvättarna är alltid de man själv under ett antal månader har slitigt in. De känns mer verkliga, levande och med en trevlig historia. Detta har bröderna Olsson tagit vara på.
Som ni redan vet så inspireras deras jeans och kläder på deras samiska ursprung. Deras modeller är döpta efter olika namn på samiska, och trycken på vissa plagg till hösten är också samiska.


Under förra veckan åkte Oskar och Anton Olsson och fotografen Sebastian Skrap upp på en 3300 km lång runda till Jämtland och en liten bit av Norge. Under deras runda träffade de sju samer och delade ut sju par Denim Demon jeans, under ett halvår ska de leva i dessa jeans för att få fram naturliga och snygga tvättar med en samisk twist.


Här kommer vi tillbaka till personliga slitningar, de sju olika samerna kommer att arbeta ute i naturen med jeansen och få fram sju helt klart personliga slitningar som kommer att bli sju mycket intressanta tvättar till våren 2009.


Under det kommande halvåret ska fotografen Sebastian Skarp följa samerna när de lever, arbetar och sliter jeans uppe i Jämtland, dessa bilder kommer att ställas ut på olika platser i Sverige efter projektet. Vi kommer även att kunna följa processen på Denim Demons hemsida då de kommer få löpande information och bilder från "testpiloterna" varje
månad.


Denim Demons hemsida - http://www.denimdemon.se

Denim Demons Blogg - http://denimdemonjeans.blogspot.com//Johan


Midsommar

Jag och Emelie var iväg på en mycket trevlig midsommar med god mat och härligt sällskap.Kavaj - Whyred
Skjorta - Acne
Bälte - Gant
Chinos - Filippa K
Skor - Opening Ceremony

/Johan


Sommarpatriot

Har under de senaste veckorna blivigt lite av en sommarpatriot, de ljusblåa skjortorna och ljusa byxorna/jeansen åker på varje dag jag vaknar upp med solen i ögonen. Nu har jag passat på att införskaffa två nya plagg som har en touch av sommar, ett par smala och höga chinos från Filippa K och en färgglad tee från Acne. Outfitten är från slutet av förra veckan, matchade upp med en skön och annorlunda platspåse från Granit./Johan


080607

I lördags åkte mina vita LVC jeans på, sen passade jag även på att skippa strumpor till mina Opening Ceremony skor. Jag har äntligen slagit till på en somrig Acne skjorta, älskar deras inseason kollektioner, roligare plagg.

Solglasögon - Acne
Skjorta - Acne
Jeans - LVC
Skor - Opening Ceremony


/Johan


21

I fredags fyllde jag år, hela 21 år. Det blev en mycket trevlig dag med grillning med släkten på Emelies farfars koloni och avslutning med minigolf. Jag har innan skrivigt om det Japanska märket Haversack här på bloggen, och just det inlägget hade visst Emelie läst. Så i fredags öppnade jag upp ett trevlig paket med en ubersnygg skjorta från just Haversack. Otroligt skön kvalité och snygga detaljer, och sen är det extra härligt att det står "Made in Japan" på tvättrådet.

Tack älskling!/Johan


29+ och nya shorts

Det var ett tag sedan jag skrev på bloggen, vädret har varit helt underbart och datorn har valts bort mot friluftsliv. Under de dagar som har gått sedan förra inlägget så har jag hittat ett par snygga shorts från H&M, i en härlig ljusblå färg som passar underbart till sommaren. Har även hittat två byxor från H&M, som ni kommer att se mer av senare här på bloggen.


Shortsen hittade jag på H&Ms webbutik, för härliga 80 kr. De finns i flera olika färger, och går att bära upp antingen uppvikt eller ej.Förra veckan;

Skjorta - Wester
Shorts - H&M
Skor - Maxi

90448-1123
90448-1124

Idag;

Skjorta - Acne
Shorts - H&M
Skor - Maxi

90448-1122


/Johan