Stilvolym

Kollade som vanligt igenom Cafés modeblogg idag och fick se lite bilder från Norrmalmsbutiken där Acne och Browns idag växlade lokaler för ett litet tag. Och när jag såg på bilderna på några av huvudpersonerna under invigningen så kunde jag inte sluta tänka på hur snygga kläder och stilar alla hade, antingen har Cafés modechef lyckats välja ut extremt bra av förmodligen enormt många bilder eller så hade de flesta där helt enkelt jävligt coola stilar.

Det var enorma halsdukar, Wall Street rockar, Bomberjackor, tajta västar. Vanligtvis jävligt svåra och oftast fula kläder som blev såå bra på dessa människor. Allt som har med Acne Jeans att göra är helt enkelt bara för bra för att vara sant.Gillar den korta och tajta västen, och att det också är en skön version av lager på lager.
Bomberjacka, jeans och lång halsduk, oooh yes.
Jonny är jonny, som vanligt jävligt cool.
Schiller i den sköna Wall Street rocken och en enorm halsbuk. Snyggt!


/Johan

(Ska flytta nu, så kommer nog dröja lite till nästan inlägg...)


Stockholm by day

Nu har jag kommit hem från min minisemester med Emelie i sthlm. Det har varit fyra mycket trevliga dagar med mycket shopping och avslappning. Det har varit skönt att komma ifrån hemstaden och göra något annat än den vanliga rutinen.

Vi bodde på ett jättemysigt vandrarhem mitt i Gamla Stan, kostade oss nästan inget att bo där, så att vi kunde lägga mer pengar på kläder istället.

Första dagen kom vi fram till centralen vid elva, då gick vi till Åhléns och NK för att fördriva lite tid innan vi skulle checka in på vandrarhemmet. Och vi kom fram till att vi inte gillar dessa två enorma varuhusen, det är för mycket och bara kläder man lika bra kan köpa hemma. Men jag hittade tillslut en snygg hood från Julian Red, kostade mig en tusenlapp och det var de värt. Hittade även ett par oversizade kostymbyxor från Topman, liknar ett par gråa acne byxor trevligt mycket. Kostade mig 500 kr.Sen på kvällen tog vi det mest bara lugnt och köpte med oss mat hem till rummet.

Nästa dag började med att vi gick upp relativt tidigt för att åka in mot centrum, för att kolla in de vanliga butikerna som man oftast alltid kollar in när man är i sthlm. Den butiken jag gillade mest var helt klart Acnes butik på Norrmalmstorg, en riktigt trevlig butik, och fortfarande mitt favorit märke av de svenska...

Senare på dagen åkte vi över på Söder, jag har själv aldrig shoppat eller varit på de andra stadsdelarna i sthlm förutom de riktigt centrala delarna. Emelie fick chansen att visa upp sthlm för mig under dessa dar. Och det gjorde hon bara bra. Gillar söder, trevliga och sköna butiker. Men blev besviken på både Weekday och Tjallamalla, det var inte riktigt som jag trodde det skulle vara.

En annan dag var vi ute i Barkaby på en outlett för att hitta lite gamla Acne plagg som inte finns ute i butik idag, och lite hittade jag. En extra kortarmad t-shirt från 05 med tryck på ryggen och en provkollektions denimskjorta från förra året, tror jag... kostade mig 800 kr tror jag...
Hittade även en J Lindebergs Denim t-shirt för 120 kr, som jag inte har bild på än.


Under de sista dagarna så ramlade vi runt på både Södermalm, Västermalm och Centrum. Vi kollade in Carin Westers butik, jag hittade inget, men det gjorde min älskling. Hon hittade en riktigt cool hood som är lite extra kort. Jag hittade en "exklusiv" ziphood på ngn butik som hade kostat 2000 kr, men kostade 500 kr när jag köpte den. Gillade trycket på ryggen riktigt mycket faktiskt.


Nu har jag sett Stockholm från en annan sida, jag har börjat gilla sthlm nu. Tack Emelie för det, hehe.P.S. – Dagens kläder på jobbet var ganska soft, Acne Tee, Pace Bandana, Julian Red Hood, Second Hand Skinnjacka, Acne Mössa, Mono Skärp, Acne Moc Raw och Converse.
Dock dog kameran...


/Johan (Det kommer nog mer från sthlm...)Dassler

Idag kom min flickvän med ett par skor från Puma som hon hade hitta på deras utförsäjlning, gillar dem riktigt mycket. Och priset var helt okej också, 350 kr. Blir att börja använda dem direkt./Johan


Dagens kläder och lite annat

Idag hade jag på mig detta;Second hand skinnjacka
Tjockt Stickad Filippa K tröja
Acne Tee
Acne moc raw
Converse

Blue Bell väska DENIM

Sen köpte jag två biljetter till Babyshambles på KB den 7.e november, ska bli jävligt roligt!Sen måste jag tipsa om en grymt bra bok jag köpte till min flickvän, i-D har skrivigt 600 sidor om massor av märken och om mode, sjukt bra bok.
Köp den!


/Johan


Otvättat

När man kommer till otvättade jeans är det en långvarig process man ska gå igenom för att få ett perfekt och riktigt snyggt resultat.

Ett par otvättade jeans har fabriken inte arbetat med alls, förutom att sy ihop dem. Jeansen har inte blivit sandtvättade, stentvättade eller vattentvättad. Det blir istället personen som använder jeansens jobb att göra slitningen. Det bästa med att slita in ett par otvättade jeans är att slitningen bli unik. När en fabrik slitit ett par jeans så blir alla tusentals modeller nästan exakt likadana; ett par otvättade jeans som man sliter in själv får din slitning som ingen annan har. Varje otvättad modell blir unik, till slut.

Det är inte några veckor man ska gå med ett par jeans, utan flera månader; helst 6 månader.
Ju längre man går med dem utan komma i kontakt med en tvättmaskin, desto snyggare slitning får man. Om man börjar använda ett par otvättade jeans på hösten så borde man gå med dem till midsommarafton; utan att ta av dem.

Under tiden man går med jeansen kommer de att töja sig på brädden. Därför bör man köpa ett par jeans som är en storlek mindre än vad man brukar använda. Ett par med storlek 29 i midjan blir som ett par 30.e eller större under användningen. Detta är främst för att fabriken inte har tvättat jeansen under tillverkningen, första tvätten blir när man tvättar sina jeans för första gången hemma.När man har kommit till den stund man ska tvätta sina otvättade jeans så finns det en risk att de kommer att krympa extra mycket; mer än ett par tvättade jeans. Detta beror på att när man tvättar och sliter jeans i fabriken så krymper de där. Detta gör man som sagt inte med ett par otvättade jeans och därför krymper de när man tvättar dem hemma. Upp till 3-5 cm kan jeansen krympa på längden och det kan hända att de blir lite tajtare i midjan men den töjs ut igen när man börjar använda dem. När man köper sig ett par otvättade jeans så borde man ta några storlekar längre. D.v.s. om man har 32 på längden vanligtvis så ska man då ta en 34:a istället. Då blir den inte för kort när man har tvättat jeansen.

I tvätten måste man vara extremt försiktig, i alla fall med de första tvättarna. Helst ska man tvätta jeansen i 30 grader, eftersom om man tar 40 eller 60 grader finns det en stor chans att jeansen blir för små att använda efter första tvätten. Efter en tvätt i 30 grader försvinner inte lika mycket jeansmaterial och de får en längre livslängd än ett par slitna och tvättade jeans. Därför har också ett par otvättade jeans en längre livslängd eftersom jeansen livslängd förminskas för varje tvätt och otvättade jeans blir tvättade mindre. Man bör också vända jeansen ut och in för att slippa onödiga vita slitningar och streck på jeansen och man ska inte använda något tvättmedel under första tvätten. Detta för att inte göra jeansen för ljusa och tunna direkt.

Ett par otvättade jeans formar sig också efter personen som använder dem. De blir helt personliga, både med passformen och med tvätten.

Man ska också tänka på att otvättade jeans torrfäller innan man tvättar dem, så det finns chans att skor och underkläder blir lite blåa.

Om man vill ha ett par jeans som får en grym slitning och som det bara finns ett exemplar av i hela världen, med den perfekta passformen för personen som använder dem; då ska man satsa på ett par otvättade jeans.


/Johan