Denim Demon SS08

dd1

Bröderna Anton och Oskar Olsson satsar nu full med sitt jeansmärke Denim Demon, distributören Vox har tagit hand om märket här i Skandinavien. Vox satsar just nu mycket på jeans, förutom DD så har de hand om Ijin och ett nytt japansk märke som heter Kato Denim. I augusti kunde man hitta Denim Demons jeans för ss08 på Cph Vision, när man såg snapshots från deras monter så kunde man verkligen se att de satsar otroligt mycket på nya modeller och tvättar. Vilket jag tycker är helt underbart! Sedan jag såg deras första jeans modell på SOLO för nästan ett år sedan var jag fast för deras jeans, man märker att de har sin själ i jeans.


Till våren händer det som sagt ganska mycket hos Denim Demon, några nya tvättar samt en dammodell och en ny värsting modell kommer produceras.


Original modellen Aajja som har varit med sedan starten kommer nu i två olika tvättar, det roliga med tvättarna är att de bygger på brödernas egen slitna jeans. De har jobbat inom jeansbranschen i cirka 20 år, de har lyckats slita in en del jeans under den tiden. Jeansen de valde att ta inspiration från till tvättarna var först ett par gamla LCV och sen ett par 501:or i en 01-tvätt från 89. Det är en mellanblå och en väldigt ljus tvätt som kommer ut i butikerna. Det bästa med att bygga tvättar på egen slitna jeans är att man har en egen historia bakom tvätten, som gör det roligare för köparen att ha på sig jeansen dag efter dag.

En av två nya tvättar i Aajja.


Den senaste modellen som släpptes i våras, Aahka, kommer att finnas kvar i otvättad och kommer även produceras i samma mellanblåa tvätt som Aajja.

Nu kommer vi till min stora favorit, den nya modellen Sarves. Jag tycker det är fantastiskt att ett svenskt märke vågar göra en riktigt ordentlig jeans modell som Sarves är. Det är en 15,5 tung osanforiserad och obränd kvalité, som gör att materialet blir hårigt och luden. Det här är lite erotiskt för en jeans fantast som jag! Läder patchen är printad med ett samiskt motiv, och de har även en donut-button med renhorn. En rolig detalj är jeansens Selvage, färgerna är hämtade från Jämtlandsflaggan, grön för de jämtländska skogarna, vit för de snötäckta fjällen och blå för den blåa himmelen. Modellen produceras i 200 numrerade exemplar!


Sist har vi deras första tjejmodell som har fått namnet Niejte som betyder tjej på sydsamiska. Detta är en skön och klassisk modell för tjejerna, normalhög midja och tajt/raka ben. För att göra denna skön för tjejerna så är det 98% bomull och 2% elestan. Modellen kommer man att kunna hitta i den ljusa tvätten som kommer i Aajja och även i en rinse. Solo har exklusivitet från och med slutet av oktober på den i rinse. Sen kommer båda tvättarna finnas hos fler butiker i januari.


Det känns om att detta är en ordenlig och bra start för Denim Demon, ska bli intressant att följa märket i framtiden!

Du kan läsa mer om Denim Demon på deras hemsida eller deras blogg.

/Johan


Hey Butcher!

Jag älskar Levis när de lägger ner sin själ i sina kläder och jeans, detta gäller främst tre kollektioner; LVC, RED och Collectibles. Än så länge har jag inget plagg från deras roligaste kollektion RED, men jag hoppas det inte dröjer länge tills den dagen. Igår hade jag på mig min skjorta från den sistnämnda kollektionen Collectibles, en skjorta som är gjord för en slaktare. Läs mer om skjortan här. Kvalitén och tvätten på skjortan är perfekt, jag njuter verkligen när jag har den på mig.



Mössa
Bomber Acne
Skjorta Levis Collectibles
Jeans Tiger "Kid"
All Stars
(Och det skönaste linnet man kan ha från Resteröds)




/Johan


Rutigt och chinos

En vanlig dag i Helsingborg, massor av regn. Har inte gjort så mycket idag, var snabbt på jobbet och en liten runda hos Emelies pappa för att låna deras skrivare. Sen måste jag försöka åka förbi där jag gjorde min tattoo för att de ska fotografera och kolla till den.

HM Parkas
LVC Skjorta
Dr.Denim Chinos
All Stars

idag1


/Johan

Needle

När jag var iväg med jobbet för några månader sedan för att kolla på Acne A/W07 kollektion så visade de upp en ny modell till dam. Modellen heter Needle och är en skön blandning mellan Tube (hög midja) och Hex (tajt vid foten). Och när jag såg min vän Johanna med ett par Needle på Stockholmstreetstyle förra veckan så fastnade jag direkt på den otroligt trevliga passformen! Modellen tillhör Acnes inseason kollektion som kommer att börja skickas ut till butikerna från och med oktober. Men om jag inte har helt fel så borde modellen finnas inne i Acnes egna butiker redan nu!




/Johan

Ny I Familjen - Acne JR

acnejr

Från kläder till leksaker, nu har Acne Jr startat sin verksamhet. Man kunde se deras första leksak på Formexmässan i Stockholm, leksaken heter Chester och är en glad nalle.



Innan har de gjort gosedjur till Åhléns och stiftelsen "Min Stora Dag". Först ut var Åhléns som under 2006 gjorde hundar, katter, kaniner och björnar tillsammans med Acne Jr. Och nu i år så släpps deras leksak till "Min Stora Dag" som är en zebra vid namn Zonny.



Nu kommer de att satsa mycket på deras egna leksaker, Chester kommer att finnas i många olika material, allt från manchester till läder. Och snart kommer det komma flera nya leksaker till den än så länge lilla  familjen.

/Johan


En Dag Med Färg

Idag bar det av till loppis, vi var ute efter krukor till vår nya lägenhet. Dock hittade vi inte det vi letade efter, istället blev det tre skivor till bilen för 30 kr. Hade på mig mina Filippa K jeans idag också, gillar dem mer och mer för varje dag som går! Kände också för att slänga in lite färg med min button-down skjorta från Acne.

HM Parkas
Acne Ziptröja
Acne Skjorta
Filippa K Jeans
Vita(?) Skor

idag1


/Johan


Emelie

Igår fyllde Emelies pappa 50 år, och här kommer en bild på Emelies outfitt. Hon har på sig sin nya jeanskjol från Acne som jag är ett stort fan av. Självklart ser hon lika bra ut som alltid!

Filippa K Cardigan
Filippa K Linne
Acne Kjol

emelie

/Johan

TOP 5 - Stickat

Här visar jag upp de fem stickade tröjorna jag tycker är snyggast just nu. Det kommer säkert att finnas fler nya tröjor inom några veckor, men om du letar efter en snygg och trevlig stickad tröja just så tycker jag att du ska kika på dessa.


allatröjor


Acne Jeans "Alpine" 1300 kr. En stor och mysig tröja med många fina färger som gör tröjan mer levande.


Filippa K "Chunky Hood Jacket" 1500 kr. Man ser att inspirationen till a/w07 har hämtats från filmen "2001: A Space Odyssey" när man kollar på den här hooden. Roligt design.

Blank "Kolek" 1100 kr. En stor och skön stickad polo för en billig peng. Jag gillar den starka röda färgen, man behöver en ordentlig färgklick i höstmörkret.


Tiger Silver Label "Kemp" 2500 kr. Enorm grovstickad kofta, man ser verkligen att Tigers designer Fredrik Blank har lagt ner mycket tid på detta plagget, allt från kvalité till detaljerna. Ordentlig oversizad är den också.


Acne Jeans "Arrive" 1300 kr. Jag älskar min bomberjacka från Acnes s/s07 kollektion, och det känns verkligen som att den här ziptröjan bygger på en bomberjacka. Tajt och "biffig" tröja som känns Jonny (Acne).

Snart kommer det komma en uppföljning på detta, som t.ex. "TOP 5 - Skjortor" eller "TOP 5 - Jackor". Hoppas ni tycker detta är intressant, och att jag gör rätt i att testa min idé här på bloggen.

/Johan


Kalt Kallare Kallast

Idag ser det ut att bli ganska bitande kallt, så satsar på en grovstickad tröja under jackan. Om jag har fel så blir det varmt på väg till jobbet. Det blev ganska mycket från Filippa K idag, som t.ex. mina nya gråa jeans. Har haft lite svårt för Filippas jeans innan, men dessa kändes bra och jag gillar färgen så det var bara att slå till!

Acne Bomber Jacka
Acne Halsduk
Filippa K Stickad Tröja
Filippa K Skjorta
Mono Bälte
Filippa K Jeans
(skor?)

idag1



/Johan


Fredag 20.00

Imorgon klockan 20.00 så tycker jag att ni ska slå på SVT2 för att se K Special om James Dean, det kan bli en mycket rolig och intressant timme. Själv får jag matcha in reprisen på söndag istället pga butiksöppningen i Malmö.

jamesdean

Kopierar in SVTs informationstext om programet;

"Veckans program handlar om legenden James Dean - på samma gång hyllad prins och en liten skitstövel. Han var den tongivande ungdomsrebellen under det amerikanska 1950-talet, McCarthy-tiden. Regissören Elia Kazan gav James Dean hans första stora roll som Cal i "Öster om Eden". James Dean gjorde tre filmer, han levde inte länge nog för att uppleva premiärerna på de två sista filmerna. Knappt ett år senare var hjälten i den nya "American Style" filmen död. "


/Johan


Chuck´s Vintage

En otroligt trevlig jeansbutik är Chuck´s Vintage som ligger i Los Angeles, USA. De har allt från jeans från början av 1900-talet till nya Japanska jeans från t.ex. Sugar Cane. Om ni kollar in deras hemsida så kan ni läsa mer om deras tanke bakom butiken, om ni vill se mer bilder som ägarna själva lägger upp så tycker jag att ni ska gå till deras egna tråd på Superfuture.com. Om jag någon gång har vägarna förbi LA med min Mustang så kommer jag utan tvekan åka förbi Chuck´s!


Samtliga bilder är från Superfuture och butikens ägare.

http://chucksvintage.com/
http://supertalk.superfuture.com/showthread.php?t=31273


/Johan

Party

På fredag öppnar Tres Bien Shop upp i Malmö, och med Grolsch BlockParty så ska de ha en trevlig invigning. Ska bli mycket intressant att se deras nya butik och även alla de nya märkena som kommer finnas i butiken. Jag vet ett märke som kommer finnas där som många av er kommer att gilla!

fest

/Johan

Enkelt, blått och Ica.

Tisdag, ledig som vanligt, varit på IKEA med Emelie. Tredje dagen i rad nu tror jag, haha, men vi hittar nya intressanta möbler varje gång! Nu ska vi bara få nycklarna av mäklaren så vi kan börja måla och fixa i den nya lägenheten!

Acne Bomber
Levis Skjorta
Resteröds Linne
Mono Bälte
Acne Moc Raw
Vita Skor
Whyred/ICA påse

idag1
idag2

/Johan


Underbar Söndag

En otroligt skön söndag, var först ute i Höganäs och letade efter en ungsäker form. Sen åkte vi till Mio och IKEA för att leta efter nya möbler till vår blivande lägenhet. Hittade faktiskt flera trevliga alternativ! För att det var en mycket ledig och skön dag så är jag glad över mitt klädval. Väldigt lediga och sköna kläder.


Wester Kofta
Vibskov Skjorta
Mono Bälte
Dr.Denim Chinos
Vita Skor

idag2


/Johan


En blåsig lördag

Idag var det jobb som vanligt, hade en liten jeanstävling med en kollega i Malmö, får se på måndag vem som vann. Skön dag på jobbet, dock otroligt blåsigt utanför, så tog på mig en rock.

Won Hundred Rock
Acne Ziptröja (senaste fyndet från designers stock, 400 kr)
Filippa K Skjorta
Mono Bälte
Acne Moc Jeans ( 2 år, 3 tvättar)
Vita Skor

idag1
idag2

/Johan

Det kommer mera...

Jag vet att det inte händer så mycket här på bloggen, har massor att göra just nu. Håller på med flytt till ny lägenhet tillsammans med Emelie och är just nu sjuk och orkar knappt skriva på datorn, nu är det bara min Quentin Tarantino DVD-box som gäller.

Men snart kommer det att hända mer här på bloggen! Kommer inte att sluta, måste bara sparka till mig själv i baken.

chuck

/Johan


Guest Style

Här kommer jag visa upp några av mina vänners stilar, under en vecka.

Först ut är Eric;

guest2

Måndag

Kavaj, Gabba

Pullover, Ralph Lauren

Pikétröja, Hackett

Bälte, Mulberry

Byxor, Dsquared

Skor, Crockett & Jones

Tisdag

Cardigan, Acne

Skjorta, Ralph Lauren

Bälte, Jaggy

Jeans, Jaggy

Skor, Converse

Onsdag

Kavaj, Gabba

Långärmad piké, Ralph Lauren

Bälte, Mulberry

Byxor, Jaggy

Skor, Tod?s

Torsdag

Pullover, Ralph Lauren

Skjorta, Ralph Lauren

Jeans, Acne

Skor, Converse

Fredag

Kavaj, Borsalino

Skjorta, Stenströms

Slips, Hermés

Pochette, Stenströms

Bälte, Mulberry

Byxor, Ralph Lauren

Skor, Crockett & Jones