Cph Vision part two

Så, nu har jag lite tid över att skriva en liten text om mässan i Köpenhamn.

Jag och min arbetskollega han tyvärr inte med så mycket där, första ölen öppnades vid tjugo över tio på morgonen och sen drack och pratade vi oss igenom Pace, Diesel, Nudie, Acne, Wrangler och Resteröds.

Pace - En riktigt bra rockabilly märke som har uppdaterat sin Limited Edition modell från Japan lite till. Sen också gjort en snygg och clean överdelskollektion med snygga tryck.

Diesel - Lika stort som vanligt, mässans största utställare med Day. Temat var himmel och vitt, som deras höstkampanj. Vi kollade mest in jeansen, eller bara jeansen. En trevlig nyhet till dam är en hög, otvättad bralla. Sen till herr är en nyhet till sommaren att de kommer chinos modell i tunt denim tyg.

Acne - Mycket blått (ljust) till herr, ännu mer estetiskt och snyggt. Priserna har också höjts lite. Inga speciella nya modeller till herr på jeans sidan vad jag såg. Många snygga skor.

Wrangler - Kollade bara in dam jeans där, och det kommer komma två riktiga toppen grejer där. Det är så att Wrangler har gjort om deras damkollektion lite bland jeansen, gått tillbaka till den lite mer feminina och sexiga delen från 70-talet. Den första modellen vi kollade på var en blå otvättad bralla med hög midja och med behörande hängslen. De satt riktigt snyggt på deras modell. Sen fick vi också se en shorts modell av den, också den med hängslen. För alla tjejer som gillar bra sittande jeans med hög midja så ser jag fram emot Wranglers sommar kollektion för er.

Nudie - Som helt klart har gjort en av de bästa kollektionerna på mycket länge! Allt från cleana skeppar rockar till Johnny Cash skjortor. Lite mer fashion i sommar kollektionen om jag får säga vad jag tycker, men det finns självklart en skön känsla av denim och trash. På jeans sidan har de även gjort en helt ny modell, som på mässan hade namnet "New Ralf" men när den kommer ut till butikerna senare i höst kommer den att ha det trevliga namnet "Even Steven". Modellen är precis som Ralf förutom att den är smalare nere vid foten och även att den har lägre bakfickor så att man kan ha den lite extra högt upp, eller loose and narrow.

Senare på kvällen blev det en mycket trevlig middag inne i Köpenhamn som senare följdes upp av en fest som det norska märket "Moods Of Norway" hade ordnat på ett hotell vid Norreport. Gratis dricka och obegränsat med sushi. Dock hade jag druckit lite för mycket på mässan och vid middagen så jag vågade helt enkelt inte äta någon sushi.

Mässan överlag var som vanligt, man pratar mycket och hinner med 5 % av allt som finns där. Det är mycket folk som har klätt upp sig sådär lite för mycket. Grym musik och trevliga människor. Nordens bästa modemässa enligt mig.

vsion

Snart är det februari och då väntas mer öl och fest i Köpenhamn!

/Johan

Kommentarer
Postat av: Agge

hur f*n kan man klä upp sig för mycket?

2006-08-13 @ 23:00:46
Postat av: Johan

På en tjej så funkar det såhär; man kan inte ha på sig halsband, öronhängen och armband samtidigt. Det blir förmycket, två är bra, tre är förmycket.

Att klä upp sig förmycket är när man tar på sig det där plagget som gör allt att se lite förmycket ut. Om du förstår?

Postat av: Anonym

Tja,
rätt trevlig blogg du har... Tack för tipset om Jason Mraz han var skön. Trevligt att du gillade The Whitest boy alive också, mycket bra skiva.

Har lite frågor...
Jobbar du inom modebranschen eller liknande? Eller hur du möjligtvis några planer på det?

2006-08-14 @ 15:15:39
Postat av: calle

låter soft, skulle gärna varit där

2006-08-14 @ 22:08:19
URL: http://breachofstyle.blogg.se
Postat av: ey!

Cph är nordens enda modemässa?

Och dessutom kan man inte klä upp sig för mycket, bara fega människor som säger så

2006-08-15 @ 10:32:20
Postat av: Johan

Glömde du Stockholms Modemässa?

Och nej, det är vi smarta människor som säger så. Vi som förstår när man går för långt i modet...

2006-08-15 @ 12:49:25
URL: http://fashiontime.blogg.se
Postat av: Anonym

Stockholm har ingen modemässa den stängde 99 och öppnar igen till februari.

Correct me if I'm wrong, men det anses nog inte vidare smart att säga att en slags konstform har gått för långt. Det är okunnigt och inskränkt. För att mode är att betraktas som en slags kosntform, ett sätt att uttrycka sig.

För att inte endast vara negativ måste jag berömma dig för att ha skrapat ihop en bra modeblogg.

2006-08-15 @ 12:53:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback