Levis stämmer Japansk Denim!

Igår fick jag reda på att Levis Strauss ska genomföra en av sina största stämningar genom tiderna...

...mot Japans Denim!

Levis stämmer två av de största jeansbutikerna när det gäller japanska jeans i USA och även fem jeansmärken från Japan för varumärkesintrång. Det är Samurai, Studio D´Artisan, Iron Heart, Toyo/Sugarcane, Oni (BS United).

Detta är för att jeansen från dessa märkena påminner om Levis design och form för mycket. Främst papperslapparna som sitter fast på bakfickorna när man köper jeansen, läderpachen och även bakficksömmarna.

Ett av kraven från Levis är att man inte får göra läderpachar med två rörliga objekt som t.ex. bilar eller djur som drar i ett par jeans. Inget som kan likna Levis två hästar som drar ett par jeans.

Så från och med den 19 januari (imorgon) ska all försäljning med dessa märken avslutas, inte ett par japanska jeans ska säljas innan stämningen och rättegångarna är över. Eller till att jeansen har ändrat utseende helt och hållet.

Och från och med tre dagar sedan får man värken skicka eller beställa japanska jeans, både den Amerikanska och Japanska tullen har fått order att stoppa alla jeans som ska skickas ut från länderna.

I Japan har märkena och fabrikerna redan börjat jobba på att göra om alla jeans så att man kan börja skicka ut och börja sälja igen.

Och som det ser ut nu så KOMMER Levis att vinna detta.

Så vi får se hur detta fortsätter och vad resultaten och konsekvenserna blir.

Mer info följer med tiden!

/Johan


Kommentarer
Postat av: Wikman

Tänkte faktiskt på detta när jag såg Samurai jeansen för första gången, hur sjukt likt dom var Levi's.

2007-01-19 @ 08:32:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback