Whyred A/W 07

Kollektionen som har fått namnet ?Dreams have no titles ? har samlat inspiration från den amerikanska konstnären/fotografen/filmregissören Man Ray som var känd för att ha ett humoristiskt och erotiskt sätt i sina målningar. Även att han ofta experimenterade med sina negativ på speciella sätt, att brukade klippa in olika saker i hans fotografin. Oftast var det hans misslyckanden som blev hyllade. Whyred och prisbelönta designern Roland Hjort har också hämtat stor inspiration till A/W 07 från en annan amerikansk konstnär, modefotografen Irving Penn. Penn är känd för att ha en stor klarhet i sina bilder, allt blev perfekt på bild, han gjorde att modellerna och kläderna blev till liv i bilderna. Hans sätt att ta bilder var oftast före sin tid.

  
Man Ray


Irving Penn

Kläderna i kollektionen bygger mycket på volym, det ska vara stort, på rätt sätt.

Whyred använder sig av lyxiga och exklusiva material till höstens plagg; cashmere, harris tweed, silke och sheer merino ull. Jag undrar hur prisbilden kommer att se ut?


Även om man får mycket volym av plaggen så finns det en klassisk och ordentligt look när man bär upp dem. Blazern har även designats om till en längre siluett.


Ett sätt för Whyred att få fram en touch av oversize i plaggen är att använda sig av stora fickor som gör att volymen växer. Ett smart litet ?fusk?.


Ett plagg som kommer att finnas med i kollektionen är en parka som kommer tillverkas i två olika modeller/material, båda kommer att vara oversizade i passformen. Den första är i ull och kan spännas åt i midjan så att man får fram extra volym. Den andra kommer att finnas i ett mer sportigt material både för att få en mer aktiv look med samma touch av klassiskt, precis som de andra plaggen i kollektionen.


Vi fick en lookbook till jobbet med några bilder på olika plagg från kollektionen, dock är det lite svårt att se hur allt verkligen ser ut pga att de har valt att använda sig av svart/vita bilder till mörka plagg. Men av det jag KAN se så tror jag det kan bli en bra höst för Whyred.


Måste be om ursäkt för de dåliga bilderna på plaggen.


/Johan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback