Cafe Collections

Idag släpptes den nya modetidningen "Café Collections", detta är en tidning som kommer komma ut två gånger om året, s/s och a/w. Det har pratats och skrivits mycket om tidningen.

cafe collections

Tidningen har Daniel Lindström som både redaktör och modechef, även Emine Sander från den "vanliga" Café tidningen är med och jobbar.

När jag kom in på Pressbyrån så var det svårt att inte missa tidningen, förmodligen vet de flesta att tidningen kommer att sälja som smör i solsken. Det var så många exemplar så att originaltidningen Café hade fått flyttas över till musiktidningshyllan på andra sidan butiken.

Det första jag reagerade på vad att tidningen var så tunn, om en tidning ska komma ut två gånger på ett år så kan man göra den större än 115 sidor! Se bara på Acne Paper som också kommer ut i lika många ex per år, där ser man att det är mycket arbete bakom och även en större tidning. Och sen ska vi inte prata om Elle som kommer ut i lika många ex som Café och den är ALLTID större än 200 sidor!

Efter att ha kollat igenom tidningen två gånger så kan jag säga att den är helt ok. Det är bara mode, dock finns det en liten större intervju med Magnus Carlson från Weeping Willows. Men även den har en touch av mode och självklart musik.

Inne i tidningen finns det två stora delar som man ser att de har jobbat extra mycket med.

Den första stora delen är gjord av Emine Sander (som har skrivigt det mesta i tidningen) handlar om de 10 perfekta stilarna till sommaren. Där de har med bilder från de stora modevisningarna för att man ska få inspiration hur man ska bära upp stilarna, och sen en massa plagg som är inklippta från blandade märken. Denna stilen av reportage känner man helt klart igen från vanliga Café.

cafe collections 2

Den andra delen är gjord av modechefen Daniel Lindström och han skriver små sammanfattningar om de 40 viktigaste märkena just nu och deras s/s 07 kollektioner. Intressant att läsa om vad han tycker om märkenas s/s kollektioner, men detta med sammanfattningar av de stora märkena har man redan läst om i "Snyggt" och "Modekompassen för män".

En sammanfattning av allt så är detta en intressant tidning för de killar som vill lära sig om mode och stilar, och veta hur de ska se ut till sommaren. En skön tidning för inspiration. Men som sagt; en tidning för de som vill lära sig om mode, om man har och är intresserad av mode sedan innan så är detta inget nytt och speciellt.


/Johan


Kommentarer
Postat av: christian

köpte tidningen idag, ska läsa den imorgon på förmiddagen, kan bli bra

2007-03-07 @ 19:31:35
Postat av: Chris

Skrämmande tunn och med tanke på att andra halvan mest var en presentation av olika designers är jag ganska besviken, trodde det skulle bli bättre än såhär. Första halvan var iaf ganska trevlig, lite tips och intervjun helt ok. Fast när jag upptäckte att de skapat en egen websida om den här tidningen känns det som jag kunnat kolla där istället för att ha köpt tidningen. Känns lite som att Café gör så hela tiden, kort efter tidningen släppts ligger modegodbitarna oftast på hemsidan.

2007-03-07 @ 23:23:20
Postat av: selvedge_dude88

FUCK DIN BILLIGA TIDNING, SKA FAN ELDA MED DEN FAN!

2007-03-08 @ 20:17:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback