Filippa K Feat. Svanen

Nu i oktober kommer Filippa K lansera en minikollektion med fyra t-shirts, två till kille och två till dam, som är gjorda efter Svanens hårda krav på miljöanpassad tillverkning av textilier. Detta betyder att dessa fyra produkter har producerats med så låg miljöpåverkan som möjligt i alla led inom produktionen.Bomull är känt för att vara den mest besprutade jordbruksgrödan idag, men även de andra materialen i plaggen som trådarna och fiber är stora miljöbovar. Våra kläder tär ordentligt på vår jord, och detta börjar tillverkarna och företagen att fundera på mycket just nu, ekologisk och miljövänligare tillverkning av kläder är stort "trend" just nu. Ett annat bra exempel är Nudie som idag gör flera ekologiska jeans modeller och tvättar. Wrangler är ett annat stort jeansmärke som börjar fokusera på jeans och plagg som inte förstör för naturen på samma sätt som innan.

Genom samarbetet med Svanen så vill Filippa K visa att de har ett långsiktigt miljötänkande, så förmodligen kommer vi ser mer av detta från F.K i framtiden.

Om vi ska prata om själva plaggen så är det väldigt enkla och vanliga plagg, precis så Filippa K ska vara. Cleana plagg med en twist. I detta fallet är twisten materialet och tanken bakom produktionen.Jag tycker det är bra att Filippa K börjar arbeta med ekologiskt material, ett så pass stort företag som producerar stora mängder kläder måste börja fokusera på miljön mer! Vilket de nu börjar göra.


/Johan


Kommentarer
Postat av: badtejst

trevlig blogg!

Postat av: Marcus

Har du datum?

2007-10-04 @ 18:28:16
URL: http://flmbnt.wordpress.com
Postat av: Chris

Är den lila herr & isf när ramlar den in hos Spirit?

2007-10-04 @ 18:44:42
Postat av: Johan

Marcus - Nej, tyvärr. Men skulle tro att de kommer ut i mitten av månaden.
Chris - Tror inte att Spirit kommer få in denna kollektionen. Du kan annars hitta dem i deras egna butiker.

2007-10-04 @ 22:42:59
URL: http://fashiontime.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback