Levi´s RED

red11

Efter några års uppehåll har Levi´s äntligen tagit tillbaka deras RED linje. Det tog åtta månader för designteamet med Miles Johnson i spetsen. Johnson har tidigare arbetat för Paul Smith, där man kan förstå hans lekfulla designstil.


Hela processen startade med att teamet fick ett par traditionella 5-ficks jeans som de sen började göra om helt. Det man ser först är att de har förstora upp detaljerna en aning på plaggen. Främst fickorna, vilket man även ser på RED S/S08, stora fickor är ett signum i kollektionerna.


Inspirationen till höstens kollektion, som redan finns ute i butikerna, har man hämtat från gamla reklamillustrationer på traditionella Levi´s ikoner från förr. Dessa bilder har designteamet lekt med under processen, och med hjälp av en långbent cowboy så har de gjort ett par extremt långa jeans, världens längsta?


Det finns sju jeans i kollektionen, ett par unisex, tre till herr och tre till dam. Det är en relativt tjock denim som man har producerat jeansen i, 12 oz rights hand twwill. De har även selvage, materialet är från japan. Materialet är lyxigt, man har arbetat med det i Japan under sju månader. Det är hårigt och grovt, precis som denim ska vara!

Det finns även två jeansjackor, en till herr och en till dam. De är precis som jeansen vridna med förstorade detaljer.
Det finns även ett par shorts i kollektionen, trots att det är höst, som man får starka Vibskov vibbar av. Ser grymt sköna ut, bra att spara till sommaren.


Jag tycker det är underbart att RED är tillbaka, tyvärr är den första kollektionen nu i höst extremt limiterad och säljs endast på Le Shop och Nitty Gritty uppe i Stockholm. Jag tycker alla plagg är perfekta, grym otvättad kvalité och färg på jeansen, och sköna tröjor. Till våren kommer RED säljas i fler butiker, förhoppningsvis kommer den ner till Skåne! Om ni vill se bilder på vårens plagg kan ni bara kolla in på Cafés hemsida.


/Johan


Kommentarer
Postat av: Chris

Äntligen! Som de brukar säga. Väntar själv på mitt par men spanade in en väns par igår, som är av den extremlånga varianten, stort uppvik, men väldigt vackra och enligt honom "grymt sköna".

2007-10-12 @ 09:45:46
Postat av: daniel

Fint fint. Förresten, kan du inte öka storleken på texten lite? Jag blir närsynt. Cheers.

2007-10-12 @ 10:28:50
Postat av: FashionWay

Du är välkommen att bli medlem i www.FashionWay.se

Postat av: Johan

Chris - Jag måste försöka komma upp ngn gång i höst och kolla på plaggen. Om du kan fixa några trevlia bilder på din väns jeans på så hör av dig!
Daniel - Kan försöka fixa det, har hört detta innan också.
Fashionway - Tackar! Intressant sida må jag säga.

2007-10-12 @ 20:51:26
URL: http://fashiontime.blogg.se
Postat av: Chris

Fick hem mina idag, grymt uppvik, ska försöka fixa bättre bilder, har bara några skakiga mobilbilder just nu, älskar färgen och detaljerna.

2007-10-12 @ 21:17:49
Postat av: Johan

Chris - Var köpte du dina, via internet eller butik?

2007-10-12 @ 22:39:56
URL: http://fashiontime.blogg.se
Postat av: Chris

Haffade dem via Le Shop, ska upp till stockholm snart, så tänkte se om Nitty Gritty har något kvar, de har inte släppt något online tyvärr. Men Le Shop har en del kvar tror jag.
Även Oki-ni har lite.

2007-10-12 @ 22:57:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback