Our Legacy S/S08

life2

Det är något med den romantiska stilen, den känns somrig och glad. Sköna plagg med enkla färger som passar till allt från en öl på puben till en runda i den kungliga trädgården på Sofiero. Enligt Our Legacy själva så kan man se en Oxford-student med en klassisk akademiker-look som flyttar till Paris. Han förälskar sig i stadens konstscen och det röriga nattlivet. Under tiden blir hans klassiska look skönt ingången.

Romantiskt är ett ord man kan använda sig av när man pratar om Our Legacy´s s/s08 kollektion "The Swing Of Pendulum".


Our Legacy har tagit sin inspiration från författare och konstnärer. En intressant författare som man har hämtat inspiration ifrån är den franske Jean Paul Sartre som är en av grundarna till existentialismen, som även avböjde nobelpriset i litteratur. Här känns man att deras lediga och lite "softa" stil speglar av sig, man ska se elegant med en twist. Även den surrealistiska konstnären Robert Rauschenberg är en av deras inspirationskällor.


Kollektionen är gjord för den moderna gentlemannen, den är sofistikerad och tidlös. Samtidigt är den ledig, så man inte känner sig uppklädd och stel när man har på sig plaggen.
I kollektionen hittar man kavajer och rockar i tunn bomull, chinos i lediga passformer och med Oxford foder. Tröjorna är gjorda i ljusa och blekta färger och skjortorna har lite annorlunda fickor som är formade efter jackfickor.

Stilen på plaggen bygger både på landet så som storstaden. Bäraren av plaggen ska inte känna sig begränsad i kläderna från Our Legacy, det ska fungera där man är för stunden.


Trycken på deras t-shirts till sommaren hittar man olika illustrationer på djuren från Afrika, djuren befinner sig i annorlunda situationer. Lejon som har på sig khaki färgade overaller, tigrar som dricker dry martinis efter en tennis match. Det kommer även att finnas giraffer som älskar jazz.


Efter att ha läst igenom presstexten och kollat på bilderna så längtar jag till att plaggen kommer ut till butikerna i vår. Än så länge har jag tyvärr inte några plagg, det har helt enkelt inte blivigt av. De har gjort ett par tuffa jeans som finns ute i butikerna just nu, ett par jeans som ser ut som chinos. De sitter ritigt bra på, och man får en trevlig box till jeansen också! Det är de små sakerna som gör det så bra.


Our Legacy fortsätter att överraska och de kommer bara att bli större och större! De har verkligen potential.


/Johan


Kommentarer
Postat av: Matts

Den gråa kabelstickade tröjan skulle man ju vilja ha redan aw07. Snyggt och cleant i övrigt!

Postat av: Axel

blää,tråkigt

2007-10-16 @ 11:33:06
Postat av: Anonym

Noterade denna jeansjacka på blocket!

Något för alla er jeansfantaster?

=)

www.blocket.se/vi/13809729.htm?ca=23_11_s

2007-10-16 @ 13:39:55
Postat av: Anonym

Spons...

2007-10-16 @ 22:22:41
Postat av: Dave

Kommer ihåg när jag köpte min första t-shirt från Our Legacy. Då var det mer snygga grafiska tryck som gällde. Our Legacy imponerar verkligen. Jag gillar denna kollektion som bara den! Allt är verkligen i min stil. Avslappnat och förbannat snyggt.

2007-10-16 @ 23:17:11
Postat av: Singular

Fantastiska kläder från ett märke vars stil sammanfattar min vision på ett bra sätt. Mums!

/M

2007-10-17 @ 20:39:31
URL: http://singular.blogg.se
Postat av: aleksander

Vet någon vart man kan få tag i our legacy i malmö?

2007-10-22 @ 20:37:54
Postat av: Johan

Aleksander - På Tres Bien Shop.

2007-10-22 @ 20:55:11
URL: http://fashiontime.blogg.se
Postat av: Aleksander

Duuu vart fick du tag i bilderna? sjukt bra som inspiration!

2007-10-24 @ 21:00:06
Postat av: Mr Blue

Förutom T-shirtsen har ju Dressman samma kläder.
Sen undrar jag hur bra ett plagg är när det ligger i källaren hos designers outlet? Det innebär ju att skiten inte funka till fullpris! Prova Ullared nästa gång.

2007-11-14 @ 16:56:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback