Denim Demon SS08

dd1

Bröderna Anton och Oskar Olsson satsar nu full med sitt jeansmärke Denim Demon, distributören Vox har tagit hand om märket här i Skandinavien. Vox satsar just nu mycket på jeans, förutom DD så har de hand om Ijin och ett nytt japansk märke som heter Kato Denim. I augusti kunde man hitta Denim Demons jeans för ss08 på Cph Vision, när man såg snapshots från deras monter så kunde man verkligen se att de satsar otroligt mycket på nya modeller och tvättar. Vilket jag tycker är helt underbart! Sedan jag såg deras första jeans modell på SOLO för nästan ett år sedan var jag fast för deras jeans, man märker att de har sin själ i jeans.


Till våren händer det som sagt ganska mycket hos Denim Demon, några nya tvättar samt en dammodell och en ny värsting modell kommer produceras.


Original modellen Aajja som har varit med sedan starten kommer nu i två olika tvättar, det roliga med tvättarna är att de bygger på brödernas egen slitna jeans. De har jobbat inom jeansbranschen i cirka 20 år, de har lyckats slita in en del jeans under den tiden. Jeansen de valde att ta inspiration från till tvättarna var först ett par gamla LCV och sen ett par 501:or i en 01-tvätt från 89. Det är en mellanblå och en väldigt ljus tvätt som kommer ut i butikerna. Det bästa med att bygga tvättar på egen slitna jeans är att man har en egen historia bakom tvätten, som gör det roligare för köparen att ha på sig jeansen dag efter dag.

En av två nya tvättar i Aajja.


Den senaste modellen som släpptes i våras, Aahka, kommer att finnas kvar i otvättad och kommer även produceras i samma mellanblåa tvätt som Aajja.

Nu kommer vi till min stora favorit, den nya modellen Sarves. Jag tycker det är fantastiskt att ett svenskt märke vågar göra en riktigt ordentlig jeans modell som Sarves är. Det är en 15,5 tung osanforiserad och obränd kvalité, som gör att materialet blir hårigt och luden. Det här är lite erotiskt för en jeans fantast som jag! Läder patchen är printad med ett samiskt motiv, och de har även en donut-button med renhorn. En rolig detalj är jeansens Selvage, färgerna är hämtade från Jämtlandsflaggan, grön för de jämtländska skogarna, vit för de snötäckta fjällen och blå för den blåa himmelen. Modellen produceras i 200 numrerade exemplar!


Sist har vi deras första tjejmodell som har fått namnet Niejte som betyder tjej på sydsamiska. Detta är en skön och klassisk modell för tjejerna, normalhög midja och tajt/raka ben. För att göra denna skön för tjejerna så är det 98% bomull och 2% elestan. Modellen kommer man att kunna hitta i den ljusa tvätten som kommer i Aajja och även i en rinse. Solo har exklusivitet från och med slutet av oktober på den i rinse. Sen kommer båda tvättarna finnas hos fler butiker i januari.


Det känns om att detta är en ordenlig och bra start för Denim Demon, ska bli intressant att följa märket i framtiden!

Du kan läsa mer om Denim Demon på deras hemsida eller deras blogg.

/Johan


Kommentarer
Postat av: Eric

Gillar inlägget. Nice !

Postat av: Eric

Gillar inlägget. Nice !

2007-09-29 @ 09:03:45
URL: http://denim.blogg.se
Postat av: Simon

Nice bit of reading material...
But how big of an enthusiast are you really?? All you wear is basically jeans from Acne...

2007-09-29 @ 17:32:28
URL: http://www.pashion.dk
Postat av: Johan

Im a big enthusiast, but its hard to wear "the real thing" there I work. I cant work in speciall japanese jeans and other brands that my stores don´t have. I have loots of good denim at home, and I wear them when im not working.

2007-09-29 @ 18:04:26
URL: http://fashiontime.blogg.se
Postat av: Simon

Ok, great... I was just wondering as it is a bit weird that you are wearing Acne jeans in almost every picture you post.
It would be great to see you in some of the more interesting jeans that yoy have :-) And some of the Wester things (I am so freakin' jealous)

2007-09-29 @ 21:38:45
URL: http://www.pashion.dk
Postat av: herbert

såg att du var med i nya nummret av café, propps till dig! skön stil, mjukt och väl kombinerat!

2007-09-30 @ 17:41:55
Postat av: Pontus

Roligt med mycket läsbart, och grattis till Caféutmärkelsen!

2007-10-01 @ 16:09:03
URL: http://firstclassfashion.blogg.se
Postat av: Andreas

Helgrymma jeans, köpte själv ett par Denim D på DDC i Ystad!! www.ddcorner.se

2007-11-28 @ 11:01:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback