Obedient Sons

Obedient Sons grundades i San Francisco 2002 av Swaim Hutson. Under fyra år arbetade Hutson att utveckla märket inom design och produktion, och 2006 anställdes hans första partner Mike Dirnt och märket förflyttades till New York. Väl framme i NY blev det en nystart och en ny struktur. Den nya stilen grundar sig på amerikans rebellisk attityd.


Senare samma år anställdes Christina Hutson, Swaims fru, märket som co-designer. Hon hade sedan innan arbetat med att ge råd och begreppsmässig information till olika designers för klädesföretag.


Ni kanske känner igen namnet Mike Dirnt, förmodligen för att han är basist i Green Day. Drint gick in för att hjälpa företaget på den ekonomiska sidan, samtidigt som han hjälper Obedient Sons att utvecklas så låter han samtidigt designern arbeta ostört och efter sina egna idéer.


Tillsammans delar de tre på en vision att göra Obedient Sons till ett skräddar märke med rebellisk och unisex sida. Detta med hjälp av en styrka för passform, handarbete och ett starkt varumärke.


Under våren 2007 tillkom även en damkollektion, Daughters by Obedient Sons som inspireras av herrkollektionens stil och attityd.

Plaggen, bland annat skjortorna, är tillverkade i New York, USA. Jag tycker personligen att detta lyfter plaggen otroligt mycket, inte ofta man får chansen att ha en handtillverkad skjorta från NYC.


Utöver herr och dam kollektionerna så finns det en herr underlinje, X-sons, som är basic plagg med en hög faktor av "Sporty Amerikansk High School".


En del av s/s08 kollektionen hittar ni hos Tres Bien Shop, en av få återförsäljare i Europa.


/Johan


Kommentarer
Postat av: Kalendarium.se

Hej Johan!

Vi älskar Fashiontime och skulle jättegärna prata lite med dig, hittar dock inte din mailadress.

Hör gärna av dig på redaktionen@kalendarium.se så pratar vi mer.

// Kalendarium-redax

2008-04-17 @ 09:59:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback