Our Legacy- The Swing Of Pendulum- AW 08Huvudpersonen för aw08 kollektionen är Sean de Germand, en ung man i sina bästa år. En romantisk drömmare som lever i nuet, och samtidigt som han är konservativ utåt så är han experimentell i hans tankar. Sean är både bestämd och mild, en delad person. Han hade en strikt uppväxt i England, där han inte fick reflektera eller dagdrömma. Han ville komma till något nytt, något oupptäckt, detta för honom till Paris. En miljöförändring mot hans privatskola hemma i England.


Kollektionen som har fått namnet "The Swing Of Pendulum" står för den unga mannen som hittar sig själv på utvecklande äventyr.


Kläderna är till den moderna gentlemannen, som använder sig bakgrund genom sin garderob med en touch av Paris och stadens konst, romantik och existentialism. Genom sena kvällar ute i nattlivet så får kläderna en grövre look, som gör att hans sofistikerade stil sakta men säkert blir ledig och obestämd.


Han hedrar även sin fars arv (legacy) genom att använda hans gamla material och tyger på nya och olika sätt på olika platser.


Huvudpersonen Sean är gapet mellan den strikta världen av akademiker och den öppna konstnärliga världen. Både genom tankesättet och stil.


Plaggen från Our Legacy ska aldrig kännas tvingat eller pretentiös, det ska inte vara skapat efter dagens trender. Plaggen ska istället ge en naturell välklädd stil, som är tidlös och ledigt som passar alla.

Materialen som syns i kollektionen är manchester, cashmere, experimentell bomull, mohair samt fint Italienskt ull material till rockar, jackor och byxor. Det som utmärker materialen och kvalitéerna är annorlunda blandningar och olika kontraster.


Ett exempel på detta är att man har på sig en ljusgrå treknäppt jacka i fin ull, under den har man en vit ribbad tee. Accessoarerna är bruna loafers och en stickad röd mössa. Sköna blandningar i både färger samt kvalitéer.

Jackorna och byxorna i kollektionen har sköna Oxford material, vilket gör att kvalitéer både känns ledig och skräddad.
Färgerna i kollektionen går i en romantisk färgskala, mörk blått, grått, brunt, ljus khaki och oxblod-rött. Alla färgerna känns värma och det känns skönt i höst mörkret.


Lite nyheter för hösten är att det både kommer en sko kollektion, detta genom ett samarbete med Gram. Sen kommer det också en otroligt trevlig cykel, som kommer finnas i butik redan nu i sommar.

/JohanKommentarer
Postat av: Graff

Our Legacy are much more interesting than Acne Jeans. Their previous collection was absolutely brilliant.

2008-02-14 @ 12:05:58
Postat av: bucka

undra vad priset på gram/OL dojorna kommer hamna på

2008-02-14 @ 12:48:25
Postat av: Miken

Kul med lite fart på bloggen igen!

Keep it up!

Postat av: Simon

Our Legacy is just amazing... If they produced great jeans, they would make the perfect brand.

Come on, Johan, keep the pace. I have re-read your blog 10 times from the old days to now and it is still worth a read. Please, keep it going.

cheers

2008-02-16 @ 13:44:39
Postat av: Marcus

Jeremy Irons skulle klä sig i Our Legacy.

2008-03-18 @ 16:42:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback