Denim Demon On TourVi veta alla hur det är när man står i en butik och letar efter ett par snygga jeans med en trevlig slitning, men antingen så är de för blekta eller sandslitna. De bästa tvättarna är alltid de man själv under ett antal månader har slitigt in. De känns mer verkliga, levande och med en trevlig historia. Detta har bröderna Olsson tagit vara på.
Som ni redan vet så inspireras deras jeans och kläder på deras samiska ursprung. Deras modeller är döpta efter olika namn på samiska, och trycken på vissa plagg till hösten är också samiska.


Under förra veckan åkte Oskar och Anton Olsson och fotografen Sebastian Skrap upp på en 3300 km lång runda till Jämtland och en liten bit av Norge. Under deras runda träffade de sju samer och delade ut sju par Denim Demon jeans, under ett halvår ska de leva i dessa jeans för att få fram naturliga och snygga tvättar med en samisk twist.


Här kommer vi tillbaka till personliga slitningar, de sju olika samerna kommer att arbeta ute i naturen med jeansen och få fram sju helt klart personliga slitningar som kommer att bli sju mycket intressanta tvättar till våren 2009.


Under det kommande halvåret ska fotografen Sebastian Skarp följa samerna när de lever, arbetar och sliter jeans uppe i Jämtland, dessa bilder kommer att ställas ut på olika platser i Sverige efter projektet. Vi kommer även att kunna följa processen på Denim Demons hemsida då de kommer få löpande information och bilder från "testpiloterna" varje
månad.


Denim Demons hemsida - http://www.denimdemon.se

Denim Demons Blogg - http://denimdemonjeans.blogspot.com//Johan


Kommentarer
Postat av: Jens

Uppdatering :D då blir jag en glad människa!

2008-06-30 @ 21:31:06
Postat av: m

kul med märken som lägger ner lite mer energi på sina produkter.

dom 6 punkterna på kartan, är det där samerna håller till som bär jeansen?

2008-07-01 @ 19:53:04
Postat av: d

din mailadress?

2008-07-09 @ 10:08:25
Postat av: johan

d - johan.rundcrantz@hotmail.com

2008-07-09 @ 20:37:53
URL: http://fashiontime.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback