Aajja Japan

Några rader till er som verkligen uppskattar jeans;


Till våren kommer en mycket trevlig modell från Denim Demon, de har innan tillverkat värsting modellerna Serves och Serves 2.1. Nu kommer en Japansk version av modellen Aajja, tyget är vävt hos Yamaashi Mill som ligger i Okayama med amerikansk osanforiserad och obränd "yarn dyed" denim. Känns härligt klassiskt med just osanforiserad denim, det finns inte många märken som arbetar med det idag.


De 150 paren är sydda på vintage Union special maskiner, och är en exakt replika av ett par 501:or från 50-talet, med en twist av DD´s mönster. Man kan även tillägga att ägaren av fabriken är en riktig fantast när det kommer till tillverkningen, bröderna Olsson berättar glatt att han har blivigt smått besatt av att göra jeansen så bra och så lika 501.orna som det går. Han mäter var enda söm, kollar tjockleken och avstånd. Allt för att jeansen ska bli perfekta. Underbart!


Trådarna är polyester i kärnan för att den ska hålla bättre samt att den inte ska släppa runt fickor, medan utsidan självklart är i 100% bomull för att få de underbara slitningarna. Slitningen kommer även att bli väl synlig och grov pga att det är 15,5 oz. Aajja Japan har precis som värstingen Serves en pach gjord av renskinn och är ditsydd med samma som översta sömmen i linningen.


I vanliga fall brukar det finnas tydliga Denim Demon arcuates på bakfickorna, på dessa har de istället sytt dit dolda och lite tjockare på baksidan för att man istället ska slita fram mönstret.


I vanliga fall brukar man lägga upp fållen på jeans 2 gånger, här är det istället 4 gånger, mest för att få en grövre känsla på jeansen. Även detta får man fram vid myntfickan där stadkanten är

synlig.


Aajja Japan kommer som sagt tillverkas i 150 hårt limiterad par och ligga på 2500 kr i butik till våren.


Bilderna är lånade av Denim Demon och en medlem på Superfuture, Superdenim.


/Johan


Kommentarer
Postat av: Sami

tja snygg blogg.Jeansen ser ut ungefär som Dr denim KINMEI raw indigo Titta gärna in på www.paprikastore.se för mer inspirationmvh sami

2008-10-20 @ 08:17:55
URL: http://www.paprikastore.se/
Postat av: Kristoffer

Hej Johan,

Jag skulle vilja prata med dig för att diskutera ett förslag. Hittar inte dina kontaktuppgifter så jag skulle verkligen uppskatta om du kan skicka mig ett mail.

2008-10-21 @ 11:33:46
URL: http://www.kingmagazine.se
Postat av: Kristoffer

Jaha, nu syntes inte den: Den är hur som helst, kristoffer.vural@egmont.se.Mvh

Kristoffer

2008-10-21 @ 11:35:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback