Indigofera Prima Jeans

Trots att vi är ett litet land så är Sverige ett av det största och ledande i världen när man snackar jeans, vi har Nudie, Acne, Denim Demon, Julian Red, Cheap Monday, Dubble M för att nämna några jeansmärken.


Till våren 2009 kommer ett nytt svenskt jeansmärke landa i jeanshyllorna runt om i Sverige och Europa, Indigofera Prima Jeans.


Vi kan börja med namnet, som helt enkelt skriker denim! Indigo, som är väldens äldsta färgämne, framkallar man från växten Indigofera. Utan indigo hade inte jeans varit jeans, vi hade inte fått fram de slitningar som skapas av oss själva när vi använder ett par jeans. Killarna bakom märket valde just Indigofera för att hylla den klassiska blåa färgen indigo. Prima Jeans handlar om deras vilja och intresse att få fram bra kvalitéer med hjälp av ordentligt och klassiskt handarbete.


Vilka är då killarna bakom Indigofera? Det är två veteraner inom jeansbranchen, Johan Söderlund och Mats Andersson. Båda har arbetar hos Levi´s och Levi´s Vintage Clothing (LVC) samt RED, kollektioner som hyllar jeans och des historia. Johan har även arbetat med Japanska Edwin samt Abercrombie & Fitch.


Den första kollektionen som innehåller 5 herrmodeller samt 1 modell till dam i 5 olika tvättar, slitningarna är framtagna för hand i Italien. I kollektionen hittar man även några överdelar; t-shirts som är tillverkade av utvalda kvalitéer och med extrem noggrannhet när det gäller detaljerna. Skjortorna i kollektionen tycker jag personligen låter intressanta, de är tillverkade med indigodoppade trådar. Detta gör att skjortorna, precis som jeans kommer bli levande tack vare indigon. Trevligt att få chansen att slita till en skjorta och se hur det blir efter några månaders användning. Indigofera har skapat ett bra samarbete med tillverkarna och fabrikerna, och låtit dem få fram unika tvättar och tillverkningsmetoder.


Kryddan i kollektionen är en extremt limiterad bralla, endast tillverkad i 38 par, som är tillverkad speciellt för lanseringen av märket. Jeansen är tillverkade med 100% naturell indigo och med 16 oz, jeansen vävs och färgas i Japan, där man gör detta bäst och sen syr man ihop dem i Portugal. Och för att man har doppat materialet på detta speciella sätt gör att slitningen kommer bli något utöver det vanliga.

Man kan hitta Indigofera Prima Jeans på Solo, Åhlens City, Black Market, Zlave (Östersund) och Burg Und Schild i Berlin.


/Johan


Kommentarer
Postat av: De finns också på Caliroots

De finns också på Caliroots

2009-07-02 @ 16:41:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback